Bu Tür Dosyaları Birlikte Aç Pasif

Kodla Büyü

amdturion

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar resim dosylarını açmak istediğimde explorer.exe programını kullanarak açıyor ve bi süre sonra sürekli explorer.exe programını açıyor bilgisayarın yavaşlamasına neden oluyor. Bu tür dosyaları birlikte açmak için her zaman seçili programı kullan kutucuğu da pasif. resim ekledim zaten. sadece resim dosyalarında bu hatayı alıyorum. böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? internette araçtırdım bi çözüm bulamadım.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    75 KB · Görüntüleme: 3,998
öyle açıyor zaten de bazen farkında olmadan çift tıklıyorum exporer.exe açılıyor bir sürü bilgisayarı kilitliyor. daha farklı bi çözüm var mı?

amdturion' Alıntı:
öyle açıyor zaten de bazen farkında olmadan çift tıklıyorum exporer.exe açılıyor bir sürü bilgisayarı kilitliyor. daha farklı bi çözüm var mı?
Orada alttaki seçeneği çekleyeceksiniz işte, dosya her zaman o pragramla açılacak. :)

Sağ tıklayıp birlikte aç diyorsunuz değil mi?
Eğer sağ tıklayıp özelliklerden değiştir derseniz pasif olabilir. İki yolu da deneyin, bakalım ne olacak.

hocam dosyanın üzerine gelip sağ tık varsayılan programı seş seçeneğini seçiyorum. yukarıya resmini koydum zaten. orda bu tür dosyaları açmak için her zaman bu programı kullan seçeneği var en altta. ben windows fotoğraf görüntüleyici iseçeğini seçip kutucuğu işaretlemek istiyorum ama kutucuk pasit seçemiyorum. jpg dosyasına çift tıkladığımda bir sürü explorer.exe çalışıyor. windows gezgini herhalde türkçesi. bu yüzden de bilgisayarım bir süre sonra çalışan onlarca explorer programı yüzünden kasılmaya başlıyor bilgisayarı kapatmazsam kilitlenme oluyor. zannedersem bir virüs sebep olmuş. regedit ayarlarından baktım ama ordan da çözemedim sorunu.

çözdüm sonunda. nasıl çözdüğümü anlatayım.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Explorer\FileExts\ bu yolu takip ettim. daha sonra alt seçeneklerde dosya türleri listeleniyor. ordan .jpg seçeneğini sildim sorun halloldu. inşallah bişeylere zarar vermemişimdir :)

amdturion' Alıntı:
çözdüm sonunda. nasıl çözdüğümü anlatayım.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Explorer\FileExts\ bu yolu takip ettim. daha sonra alt seçeneklerde dosya türleri listeleniyor. ordan .jpg seçeneğini sildim sorun halloldu. inşallah bişeylere zarar vermemişimdir :)
Geçmiş olsun, bir şey olmaz. En kötü ihtimal formatla sonuçlanır. :D

Geri