Bu uygulanabilir bir proje mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tanes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tanes

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulda göstermelik bir proje yapmamız gerekiyor, özgün olma şartı yok yani, araştırırken aşağıda linkini verdiğim projeye denk geldim, sizce uygulanabilir bir proje midir? Aynı devreden 2 tane yapmak gerekiyormuş hem alıcı için hem verici için, ama aynı devreyi kullanacak olmaları benim kafamı karıştırdı, bu devre hem alıcı hem verici olarak çalışır mı?

http://www.yapalim.net/2011/03/28/internet-olmadan-kablosuz-ve-ücretsiz-mesaj-gönderme/

@tanes hocam, aynı devreden 2 tane yapılmıyor. Devre sadece mesajı gönderecek bilgisayar için yapılıyor. Tabi 2 kişi karşılıklı mesaj gönderip almak istiyorsa devreden 2 tane olması lazım. Mesajı gönderen taraftaki devre, mesajı kodluyor ve osilatör ile yayınlıyor. Diğer taraf kulaklık ile osilatörün yayınlarını topluyor. Güzel bir projeymiş.

cumhurtorun' Alıntı:
@tanes hocam, aynı devreden 2 tane yapılmıyor. Devre sadece mesajı gönderecek bilgisayar için yapılıyor. Tabi 2 kişi karşılıklı mesaj gönderip almak istiyorsa devreden 2 tane olması lazım. Mesajı gönderen taraftaki devre, mesajı kodluyor ve osilatör ile yayınlıyor. Diğer taraf kulaklık ile osilatörün yayınlarını topluyor. Güzel bir projeymiş.
sağol cumhur hocam, malzemeleri bugün temin edebilirsem yapmaya başlayacağım sanırım, şimdilik 1 tane yapsam yetrli olur o zaman :)

sanırım gönderilen mesajı bilgisayardan okuyabilmek için bir radyo alıp, radyoyu bilgisayar mikrofonuna yaklaştırıyoruz. ikinci verilen program ses sinyallerini decode ederek yazıya dönüştürüyor.
eğer yazdığım gibiyse; iki bilgisayarı karşılıklı haberleştirmek için 2 devre ve 2 radyo gerekiyor, osilatör frekansları farklı olmalı biri 100Mhz isi diğeri 95Mhz. radyoları da karşıdaki bilgisayarın frekanslarına ayarlamak gerekiyor.

hgx2' Alıntı:
sanırım gönderilen mesajı bilgisayardan okuyabilmek için bir radyo alıp, radyoyu bilgisayar mikrofonuna yaklaştırıyoruz. ikinci verilen program ses sinyallerini decode ederek yazıya dönüştürüyor.
eğer yazdığım gibiyse; iki bilgisayarı karşılıklı haberleştirmek için 2 devre ve 2 radyo gerekiyor, osilatör frekansları farklı olmalı biri 100Mhz isi diğeri 95Mhz. radyoları da karşıdaki bilgisayarın frekanslarına ayarlamak gerekiyor.

anladım hocam, verdiğiniz extra bilgi için teşekkür ederim :) ben 1000 mhz lik osilatör bulamadım, 4000 mhz lik osilatör kullansam sorun olur mu?

Geri