Bu Windows kopyası orjinal değil Derleme 6001

Kodla Büyü

bilgisayarbilisim33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar benim pc casper orjinal Vista SP1 yüklü. Bugün bilgisayarı açınca etkinleştirme istedi ama orjinal lisans anahtarını kabul etmiyor.
Masaüstünde "Bu Windows kopyası orjinal değil Derleme 6001" yazıyor.
Bilgisayarıma sağ tık yapıp özelliklere baktığımda "Bugün etkinleştirmeniz gerekiyor. Windows'u şimdi etkinleştirin" yazıyor.
Ne anlama geliyor, ne yapmak gerekiyor, bilen yaşayanlar yardımcı olursa sevinirim.

yardım ve destek e girip etkinleştirme diye aratın

baştan 3. veya baştan 4.sırada Bu bilgisayarda Windows'u etkinleştirme diye bir konu çıkıyor ona tıklayın..

açılan sayfada da Windows etkinleştirme'yi açmak için tıklatın. seçeneğini bulup tıklayın..bundan sonraki kısımda bilgisayar sizi yönlendirecek..bildiğim kadarıyla internetten etkinleştirme yapabilirsiniz..(yönergeleri hatırlamıyorum tam olarak) internet olmazsa size telefon numarası veriyor o numarayı arıyorsunuz ve sizin verdiğiniz key sonucunda size bir aktifleştirme kodu veriyor onu giriyorsunuz ve oldu bitti.

saaf' Alıntı:
yardım ve destek e girip etkinleştirme diye aratın

baştan 3. veya baştan 4.sırada Bu bilgisayarda Windows'u etkinleştirme diye bir konu çıkıyor ona tıklayın..

açılan sayfada da Windows etkinleştirme'yi açmak için tıklatın. seçeneğini bulup tıklayın..bundan sonraki kısımda bilgisayar sizi yönlendirecek..bildiğim kadarıyla internetten etkinleştirme yapabilirsiniz..(yönergeleri hatırlamıyorum tam olarak) internet olmazsa size telefon numarası veriyor o numarayı arıyorsunuz ve sizin verdiğiniz key sonucunda size bir aktifleştirme kodu veriyor onu giriyorsunuz ve oldu bitti.

:+1:

Bu bilgisayarda Windows'u etkinleştirme üstten 5. seçenekmiş hocam
Windows etkinleştirme'yi açma kısmında 3 tane seçenek var :

en uygun telefonla, diğerleri satın alma ve farklı bir aktivasyon kodu girme.

Araştırdım internettten bayağı ama sanırım telefonla arama tek çözüm.

Tüm vista kullanıcılarında bu olmuyor sanırım. Belli markalarda veya belli bir durumda oluyor. Ben de niye oluyor onu anlayabilsem iyi olacak.

Yardımlar için teşekkürler

belki internetten etkinleştirme olmayabilir.ben XP yi de hatırlıyor olabilirim..Telefondan aldığınız kodu kaybetmeyin onu kullanırsınız bundan sonraki yeniden kurmalarınızda

Windows etkinleştirme'yi açınca 1. Adımda 2 tane telefon numarası yazıyor üstteki 0 800 211 3939 ücretsiz. Aradım bilgisayar çıktı. 2. Adımda yazan 9 tane 6 haneli numarayı tuşlattı. Sonra 3. Adıma yazmam gereken 6 haneli 8 adet numarayı söyledi. Onları yazdım ve Windows etkinleştirildi. Yalnız "Bu windows kopyası orjinal değil" ibaresi hala masaüstünün sağ altında yazıyor. Şimdi sistemi kapatıp açacam bakalım düzelecek mi?

Sistemi kapatıp açtım. Masaüstü sağ altındaki Orjinal Değil uyarısı kayboldu. Bilgisayarım-Özellikler sayfasında Windows etkinleştirildi yazıyor. Her şey normal seyrinde.

Geri