Bu yıl kimler 8 yıla 1 kademe alacak?

Kodla Büyü

patlıcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bildiğiniz gibi 3 yıldır son 8 yılında olumsuz sicil almayanlara 1kademe veriliyor. Bu işlem de sanırım yıl başında yapılıyor. Eşim ağustos 2008 de göreve başlamış. Yıl hesabına bakarsak (2016-2008=8) terfi kriterlerine uyuyor, ancak tam hesaba bakacak olursak yıl başında eşim 7 yıl 6 aylık öğretmen oluyor. Acaba eşim bu yıl 1 kademe terfi kazanır mi yoksa gelecek yıl mi kazanır?

2007 şubat ataması olarak geçen sene bana verilmedi umarım bu sene verilir...

muhtemelen mebbisde yer alan "MEB'de Kadrolu Öğretmenliğe Esas" kısmındaki değere göre verilir.

alpi' Alıntı:
2007 şubat ataması olarak geçen sene bana verilmedi umarım bu sene verilir...
Hocam niçin verilmedi? Ve siz bu konuda herhangi bir girişimde bulubdunuz mu?
Ben de şubat 2007 atamasıyım ama 2011 khk ile kadroya geçtim.
2009 da da kısa dönem askerlik yaptım. Bu nedenle hak kazanmamışımdır düşüncesi vardı da

her hangi bir girişimde bulunmadım işin aslınıda bilmiyorum khk ile kadroya geçme ile fark eder mi ki

bu uygulamaya kalktı demişlerdi.. ben de hiç araştırma yapmadım.. yakın zamanda bu durumdan dolayı kademe alan arkadaş oldu mu?

Banada verilmedi. 2006 Şubat ataması. Geçen mayıs ayında dilekçe yazmıştım il milli eğitim cevap olarak bir sene daha olduğunu yazmış.

askerde geçen sürenin kademe ilerlemesini aldınız mı. nette denk geldim gördüğüm kadarıyla pek kimse almamış.

Arkadaşlar ilk yılımızı yani adaylıkta geçen yılımızı ve puanını esas almıyorlar.. Kısa dönem askerlikte dahil edilmiyor diye biliyorum..
2006 Aralıkta başladım ve hala bende alamadım.. :x

cyln' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
ben şubatta 2. yi alıcam :)
Basvuru yaptınmı hocam?
Ne zaman atandın?
.
2001 Eylül
ilki 2008 de
ikincisi 2016 da olacak.

başvuruya gerek yok. ilçeler otomatik düzenliyor. düzenlemezse başvuru yapıp siz hatırlatıyorsunuz

Ek : Askerde geçen süre 6 aydan çok ise o sene için sicil notu verilmiyordu. Kısa dönem askerlik yapanlar tam 6 ay askerlik yaptığı için okul idarecileri isterse sicil notu verebiliyordu. şimdi not olayı kalmadığı için sorun yok

Geçmişte verilen 1 derece hediyeyi 2016 da bizlere de bekliyorum inşallah.
Ne demişler ; Bekleyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü... :D

Sicil notu ortalaması ve ek kademe

05 Kasım 2013 tarihinde ele aldığımız "Disiplin Cezası almayana bir yıl kademe bu yıl başlıyor" başıklı yazımızda;

"657 sayılı yasanın 13.02.2011 tarih ve 6111 sayılı Yasa ile değiştirilmesinden sonra sicil notları kaldırılmıştır.

Yasa değişikliğinden önce 6 yıl sicil ortalaması 90 ve üzeri olan memurlara bir kademe verilmekteydi. Yeni düzenlemeye göre 8 yılda hiç disiplin cezası almayan memurlara bir kademe verilecek.

"Madde 64....Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır."

Yasa 2011 Şubat ayında yürürlüğe girmiştir. 2010 yılı sonunda 6 yıl sicilden dolayı kademe ilerlemesi alanlar 8 yıl sonra yani 2018'e kadar hiç ceza almazlarsa 2018 sonunda yeniden kademe alacaklar.

2010 yılında 6 yıllık sicile bağlı olarak kademe almayanlar için ise geçici madde konulmuştur.

"Geçici madde 36-...

C) Bu maddenin yayımı tarihinden önceki son altı yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlardan bir kademe ilerlemesi uygulamasından yararlanmamış olanlar hakkında, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla değiştirilen 64 üncü maddenin ikinci fıkrasının değişiklikten önceki hükmü uygulanır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla değiştirilen 64 üncü maddenin dördüncü fıkrasında yer alan sekiz yıllık süre, ilk sekiz yıllık dönem için, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki;

a) Son beş yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için üç yıl,

b) Son dört yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için dört yıl,

c) Son üç yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için beş yıl,

d) Son iki yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için altı yıl,

e) Son sicil notu doksan ve daha yukarı olanlar için yedi yıl,

olarak uygulanır."

Şeklinde düzenlenmiştir.

Bu durumda;

- 6 yıllık sicile bağlı olarak en son 2009 yılında kademe alanlar, 2010 sicilleri 90 ve üstü ise 2017 yılında bu süre içerisinde ceza almamak şartıyla bir kademe alacaklar.

- 6 yıllık sicile bağlı olarak en son 2008 yılında kademe alanlar, 2009 ve 2010 sicil ortalamaları 90 ve üstü ise 2016 yılında bu süre içerisinde ceza almamak şartıyla bir kademe alacaklar.

- 6 yıllık sicile bağlı olarak en son 2007 yılında kademe alanlar, 2008, 2009 ve 2010 sicil ortalamaları 90 ve üstü ise 2015 yılında bu süre içerisinde ceza almamak şartıyla bir kademe alacaklar.

- 6 yıllık sicile bağlı olarak en son 2006 yılında kademe alanlar, 2007,2008, 2009 ve 2010 sicil ortalamaları 90 ve üstü ise 2014 yılında bu süre içerisinde ceza almamak şartıyla bir kademe alacaklar."

Diyerek açıklamıştık.

Gelen bilgilerden bir çok kurumun bu uygulamada hata yaptıkları anlaşılmaktadır.

http://www.memurlar.net/haber/501589/

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    40.6 KB · Görüntüleme: 540

Hocam yanlış bilmiyorsam sözleşmeli süresi dahil edilmiyor. Bu şekilde düşünürsek Şubat 2011'de yürülüğe girdiğine göre bana göre 2019'da alırsınız.

Hocam seninkinde zaten bir yanlış var.. Ben 2006 Aralıkta başladım bir defa da 2 yıla bir derece uygulamasından yararlandım ona rağmen 6/1 iken siz nasıl 5/1 oldunuz merak ettim..?
8 den mi başladınız direk..?

msa' Alıntı:
Hocam yanlış bilmiyorsam sözleşmeli süresi dahil edilmiyor. Bu şekilde düşünürsek Şubat 2011'de yürülüğe girdiğine göre bana göre 2019'da alırsınız.
Hocam MEB'DE KADROLU OGRETMENLIĞE ESAS 8 yıl 3 ay yazıyor hocam

cyln' Alıntı:
msa' Alıntı:
Hocam MEB'DE KADROLU OGRETMENLIĞE ESAS 8 yıl 3 ay yazıyor hocam

Hocam sen sözleşmeli geçen süreni kademe ilerlemene saydırmamışsın. Yeni fark ettim. Dilekçe yazarak ekletebilirsin.

Diğer konuda emin değilim araştırın isterseniz.

msa' Alıntı:
Hocam sen sözleşmeli geçen süreni kademe ilerlemene saydırmamışsın. Yeni fark ettim. Dilekçe yazarak ekletebilirsin.
nasıl yani hocam? anlamadım...
ben khk ile kadroya geçince hiçbirşey yapmadım. kendi okulumda kaldım zaten. intibak mintibak ne yapıldıysa otomatik yapıldı. ne bi dilekçe verdim ne de başka birşey.
sadece bi kez sgk dökümünü aldım dilekçe yazıp okula verdim de ne içindi tam hatırlayamadım. yanılmıyorsam aynı durumdaki bir arkadastan maaşım düşüktü onun için vermiştim. sonrasında 3-5 tl gibi kıymetsiz bir düzenleme gelmişti... başka bugüne kadar yapmış oldugum birşey yok...

konu hakkında beni aydınlatır mısın? teşekkürler

cyln' Alıntı:
msa' Alıntı:
nasıl yani hocam? anlamadım...
ben khk ile kadroya geçince hiçbirşey yapmadım. kendi okulumda kaldım zaten. intibak mintibak ne yapıldıysa otomatik yapıldı. ne bi dilekçe verdim ne de başka birşey.
sadece bi kez sgk dökümünü aldım dilekçe yazıp okula verdim de ne içindi tam hatırlayamadım. yanılmıyorsam aynı durumdaki bir arkadastan maaşım düşüktü onun için vermiştim. sonrasında 3-5 tl gibi kıymetsiz bir düzenleme gelmişti... başka bugüne kadar yapmış oldugum birşey yok...

konu hakkında beni aydınlatır mısın? teşekkürler

Pardon hocam yanlış söylemişim. Khk ile geçince olmuyormuş.

İlk yazdığım doğruymuş.

http://sorucevap.memurlar.net/soru/2808/
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; 632 sayılı KHK de sözleşmeli statüde geçen hizmetlere ilave kademe verilmesine ilişkin düzenleme bulunmaması ve 6111 sayılı Kanunun 100 maddesi 25/02/2015 tarihinde yürürlüğe girmesi göz önüne alındığında kadroya geçiş tarihiniz olan 15/06/2011tarihinden 8 yıl sonra ilave kademe ilerlemesi alabileceğiniz değerlendirilmektedir.

Geri