Bu yıl norm kadro ataması artık yapılmayacak mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan El-Aziz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

El-Aziz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
En son hali 28397 sayılı resmi gazetede yayınlanmış olan MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ' nin 41. maddesinin 5. fıkrasında

"(5) Bu madde kapsamında il içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda valiliklerce fazlalığın giderilmesine yönelik il içinde yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın (Mülga ibare:RG-21/7/2012-28360) (…) en geç mart ayı sonuna kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak yer değiştirmeler, duyurusu yapılan eğitim kurumlarına öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir. "
diye belirtilmiş.
Bu da bugün yani 1 Nisan 2013 tarihi itibariyle 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı' nda artık norm kadro fazlası öğretmen ataması yapılmayacağı manasına mı geliyor?

dehencan' Alıntı:
hazirana kadar bu işi bitirecekler hocam. Duyumlarımız o yönde.
duyumlarınız nereden hocam? Ayrıca yönetmelikte mart ayı sonuna kadar diyor. Mart ayından sonra neye dayanarak atama yapacaklar? Bence yapsalar dahi hepsi mahkemelerden döner.

Sadece ben mi norm kadro fazlasıyla ilgileniyorum acaba? Kimseyi ilgilendirmiyor mu bu durum?

benimde bildiğim mart ayı içerisinde yapıldı yapıldı şimdi yeni normlar belirlenene kadar yapılmaz ama yine çoğumuz norm fazlası olacak. Arkadaşların ses çıkarmamasının nedeni artık bu konudan yoruldular bence ondan. Yoksa yarımız rahat norm fazlasıyız :(

kaç haftadır diyarbakır ili başlığında bu durumu konuşuyoruz.görmedin galiba.yönetmeliklere güvenme heran herşeyi yapar bunlar

ctrl+alt+delete' Alıntı:
kaç haftadır diyarbakır ili başlığında bu durumu konuşuyoruz.görmedin galiba.yönetmeliklere güvenme heran herşeyi yapar bunlar
yok hocam takip etmedim diyarbakır başlığını.

Geri