Bu yazılı sorum hatalımı sizce?

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb geçen hafta yaptığım sınavda
13. Sunularımıza eklediğimiz ses dosyalarının sunu bitimine kadar çalışmasını istersek aşağıdaki komutlardan hangisini kullanabiliriz?
a)Ekle-film ve seslerden-slayt sonu
b) Özel Animasyon penceresinden sağ tıkla-zamanlama-efekt
c) Ses İkonuna sağ tıkla- Biçimlendir
d) Tasarım- Özel Animasyon-Giriş
sorusunu sordum. dersde office 2007 anlattım. ancak öğrencinin bir tanesi 2010 da sağ tıklayarak da yapılabildiğini söyledi. ve ben soruda belirtmediğim için hem b hem de c şıkkı doğru ama emin değilim.

2010 da sağ tıklyıp biçimlendirden yapılıyormu. ben de 2007 yüklü deneyemiyorum.
eğer öyleyse sizce her 2 şıkı da Kabul etmem gerekir değilmi? sizce

Bence sorun olan soru şeklinin mönüleri içeriyor olması, bilgisayar becerisini ölçmek için bir komuta hangi mönünün alt başlıklarını kullanarak ulaşabildiğimiz sorulmamalı kanısındayım. Ben de kullandığım her programın komutlarının hangi mönü dizininde yer aldığını ezbere bilmiyorum. Bu soru tipi olmamalı diye düşünüyorum. Malesef her yerde soruluyor.

ben de oldum olası hazzetmedim bu tür sorulardan..
eğer imkan varsa bilgisayar sınavı uygulamalı yapılmalı

hocam size katılıyorum. ancak bu şekilde 1 soru soruyorum. ve ders anlatırken bu konunun üzerinde özellikle durdum ve cevabım menulu bir şık değil. sesin özelliklerine girebilmelerini bilmeleri lazım. o yüzden bu kısmı bilen bir öğrenci bu soruyu cevaplayabilir. bu arada power point anlatmaya başladığım ilk günden beri bu soru defalarca soruldu bana. öğrenciler hep bunda takılmış. o yüzden sordum

hocam mutlaka sormanızda bir sebep vardır. özellikle istediğiniz cevap da zaten kendini gösteriyor ancak soru tipi olarak bilgisayar bilgisini ölçmeye yönelik bir soru tipi olmadığı kaygısındayız. Yoksa ne sizin sorunuzdan ne de edindirmek istediğiniz kazanımdan yana bir sıkıntı değil.

Ben de bu şekilde ezbere dayalı bir soru asla sormam. Direk uygulama sınavı yaparım.

Peace' Alıntı:
Bence sorun olan soru şeklinin mönüleri içeriyor olması, bilgisayar becerisini ölçmek için bir komuta hangi mönünün alt başlıklarını kullanarak ulaşabildiğimiz sorulmamalı kanısındayım. Ben de kullandığım her programın komutlarının hangi mönü dizininde yer aldığını ezbere bilmiyorum. Bu soru tipi olmamalı diye düşünüyorum. Malesef her yerde soruluyor.
Aynen katılıyorum. Bilgisayar ezber işi değildir. Sorun çözme - işini yapma becerisidir sonuçta.

Hacam 2010 sağ tık menüsünde slaytlarda oynat komutu yok. Sadece yukarıdaki menüden seçilebiliyor

fbby' Alıntı:
Hacam 2010 sağ tık menüsünde slaytlarda oynat komutu yok. Sadece yukarıdaki menüden seçilebiliyor
hocam ses ikonunun üzerine sağ tıklayıp biçimlendirmeden yapılabiliyormu acaba.
size zahmet bi denermisiniz

nese1982' Alıntı:
mrb geçen hafta yaptığım sınavda
13. Sunularımıza eklediğimiz ses dosyalarının sunu bitimine kadar çalışmasını istersek aşağıdaki komutlardan hangisini kullanabiliriz?
a)Ekle-film ve seslerden-slayt sonu
b) Özel Animasyon penceresinden sağ tıkla-zamanlama-efekt
c) Ses İkonuna sağ tıkla- Biçimlendir
d) Tasarım- Özel Animasyon-Giriş
sorusunu sordum. dersde office 2007 anlattım. ancak öğrencinin bir tanesi 2010 da sağ tıklayarak da yapılabildiğini söyledi. ve ben soruda belirtmediğim için hem b hem de c şıkkı doğru ama emin değilim.

2010 da sağ tıklyıp biçimlendirden yapılıyormu. ben de 2007 yüklü deneyemiyorum.
eğer öyleyse sizce her 2 şıkı da Kabul etmem gerekir değilmi? sizce

ü
hocam ses dosyası simgesine tıklanınca Ses Araçları Seçenekleraltında ses çal bölümü içinde Slaytlarda Yürüt seçeneği ile de yapılıyor belki ondan olabilir karıştırma

Bu ders gibi uygulamaya yönelik derslerin sınavları kesinlikle uygulama yapılmalı. Yoksa kimin ne öğrendiğini böyle çoktan seçmeli ya da yazılı sınavlarla kesinlikle anlayamıyoruz ve bu şık da olur, şu şık da olur diye ikilem yaşıyoruz. Ben yakın zamanda powerpointten uygulama sınavı yaptım. En yüksek alan 55 aldı. Öğrenciye sorsam "biliyorum yahu ne var bunda" havasında ama belli bir vakitte belli şeyleri sorduğunuzda afallıyor.. Konu içeriği de slayt geçişleri, özel animasyon, resim ekleme, köprü ekleme vs. idi..

Geri