bu yazılı sorusu hatalımı*

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
geçwn hafta yaptığım sınavda şöyle bir sor sordum.

I. Monitör IV.Hoparlör
II. Yazıcı V. Klavye
III. Optik Okuyucu
Yukarıda verilen donanımlardan hangileri giriş birimidir?
a) I-II b) I-III-V c) III-IV-II d)III-V
monitör yeni kitabda hem giriş hem de çıkış birimi olarak kabul ediliyo. ders anlatırken de özellikle vurguladım. ancak öğrenciler hocam kitabda parantez içinde dokunmatik diye belirtmiş. siz belirtmemişsiniz diye itiraz ediyorlar. sizce* hakka girmek istemiyorum. itirazlr yerinde mi?

kesinlikle çocuklar haklı. dokunmatik olup olmaması önemli zaten. standart olarak monitör giriş birimi olamaz. o zaman her monitör hem giriş hem çıkış gibi bir yanlış ortaya çıkar.

Yeni çıkan All in One PC ler için öğrencilerin verdikleri cevap doğrudur. Yani monitör giriş birimi olarak kullanılabilir. Ama genelleme yaparsak monitörler çıkış birimidir. Bence siz C ve D şıkkını doğru kabul edin derim.

nese1982' Alıntı:
geçwn hafta yaptığım sınavda şöyle bir sor sordum.

I. Monitör IV.Hoparlör
II. Yazıcı V. Klavye
III. Optik Okuyucu
Yukarıda verilen donanımlardan hangileri giriş birimidir?
a) I-II b) I-III-V c) III-IV-II d)III-V
monitör yeni kitabda hem giriş hem de çıkış birimi olarak kabul ediliyo. ders anlatırken de özellikle vurguladım. ancak öğrenciler hocam kitabda parantez içinde dokunmatik diye belirtmiş. siz belirtmemişsiniz diye itiraz ediyorlar. sizce* hakka girmek istemiyorum. itirazlr yerinde mi?

Haklılar hocam. Bu gibi sorularda çok net ifadeler kullanılmalı. gelişen teknoloji ile bir çok sınıflandırma iç içe girdi. Onun için bence soruyu iptal edin.

soruyu iptal etmek yerine III-V ve I-III-V cevaplarını kabul etmek daha mantıklı sizce

bencede cevabı B ve D seçeneği yapanları doğru saymak mantıklı sonuçta bilen ile bilmeyeni ayırt ediyoruz.Hiç alakasız bir seçeneği işaretleyenin cevabına doğru demek bence etik değil

ucamus' Alıntı:
bencede cevabı B ve D seçeneği yapanları doğru saymak mantıklı sonuçta bilen ile bilmeyeni ayırt ediyoruz.Hiç alakasız bir seçeneği işaretleyenin cevabına doğru demek bence etik değil
haklısınız

Sorunun değerlendirme dışı tutularak not bareminin yeniden ayarlanması daha doğru olur.

Kitapta dokunmatik ekran olarak belirtilmiştir.
Eğer kitaptan şu sayfaya kadar sorumlusunuz dediyseniz iş bitmiştir

Geri