Bugün öğrencilere perfomans ödevi verdim şöyle ki...

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Tahtaya 5 tane konu yazdım klavye resminin çizilmesi,internetten alışverişin yararları ve sakıncaları, bilgisayarda nasıl oturmalıyız resminin çizilmesi, e devlet hakkında bilgi
bunlardan birisini seçmelerini ve en geç 2 hafta sonra getirmelerini söyledim sizce atladığım bir adım var mı veya bundan sonra ne yapmam gerekiyor?

Rublic yok. Performans ödevlerinde tarihler ve konular uygun bir yere asılır. Ödevin nasıl değerlendirildiği ile ilgili bir rublic hazırlanır.

Bunları sizin gözetiminizde yapmaları gerekiyor sanırım. En azından bir kısmını, araştırma vs. kısmını sınıfta yaptırırsanız daha iyi olur.

hocam ödevin 1 derste yapılma ihtimali varsa öyle. Örneğin Türkçe dersindeki performans ödevleri 1 aylığına verilir. Ama ara ara öğrenci nerde olduğunu göstermek zorundadır.

bote22' Alıntı:
Rublic yok. Performans ödevlerinde tarihler ve konular uygun bir yere asılır. Ödevin nasıl değerlendirildiği ile ilgili bir rublic hazırlanır.

zümre toplantısında perfomans ödevi değerlendirme ölçeği eklemiştik rubrikten kastınız o herhalde.

Hocam 2 hafta süre az. ben geçen performans konu listelerini çıkardım ve sınıf dolabına astım.Ayrıca açıklama yaptım , 4 hafta sürede verdim...

Performans sınıfta yapılır 1 aylığına verilip de ara sıra kontrol edilmez, edilirse öğrenci evde hazırlar, ona da proje ödevi denir.

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Performans sınıfta yapılır 1 aylığına verilip de ara sıra kontrol edilmez, edilirse öğrenci evde hazırlar, ona da proje ödevi denir.
:+1:
Müfettişler, özellikle performans görevlerinin sınıfta yapılması gerektiğinin üzerinde duruyorlar. Yani performans görevini bir beden eğitimi öğretmeninin öğrencilerin ilgili hareketini gözlemleyip puan vermesi gibi düşünmeniz gerekiyor. BT sınıfı yoksa bile, öğrencilerin sınıfta yapabilecekleri şekilde ödevler belirlemeniz gerekiyor.

bote67' Alıntı:
bilgisayarbilisim33' Alıntı:
:+1:
Müfettişler, özellikle performans görevlerinin sınıfta yapılması gerektiğinin üzerinde duruyorlar. Yani performans görevini bir beden eğitimi öğretmeninin öğrencilerin ilgili hareketini gözlemleyip puan vermesi gibi düşünmeniz gerekiyor. BT sınıfı yoksa bile, öğrencilerin sınıfta yapabilecekleri şekilde ödevler belirlemeniz gerekiyor.

en ücretli öğretmenlik yaparken Türkçe kılavuz kitabının içinde performans ödevleri bu şekilde 1 aylık olarak verilirdi. ama ne kadr doğru bilmiyorum
Ayrıca bende karınca_52 hocam gibi her ders notu tutan ve ödevini yapanlara artı veriyorum. Artı sayısı da performans olarak sonradan kullanacağım. ama nasıl ona henüz karar vermedim:)

Geri