Bugün Norm fazlası olduğumu öğrendim

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Atanmamdan 5 yıl geçti ve her yıl norm fazlası oldum. ilk defa norm sorunu yaşamayacağım bir okul buldum dedim içimden.Sabah okula geldim müdür norm fazlası olduğumu söyledi. :? :?

BRANŞ DEĞİŞTİR FORMATÖR OL HEM DERSE GİRMEZSİN HEMDE NORM FAZLASI OLMANI ENGELLEMEK İÇİN SENİ ÖZELLİKLE FORMATÖR YAPARLAR.

FORMATÖRLÜK ZATEN BU NORM SORUNUNA BİR ÇÖZÜM OLSUN DİYE GELİŞRİTRİLDİ HABERİN YOK MU?

typhoon' Alıntı:
BRANŞ DEĞİŞTİR FORMATÖR OL HEM DERSE GİRMEZSİN HEMDE NORM FAZLASI OLMANI ENGELLEMEK İÇİN SENİ ÖZELLİKLE FORMATÖR YAPARLAR.

FORMATÖRLÜK ZATEN BU NORM SORUNUNA BİR ÇÖZÜM OLSUN DİYE GELİŞRİTRİLDİ HABERİN YOK MU?

formatörlük ve norm hakkında yazdıklarınızın
tersini anlatmak istediğinizi
düşünmek istiyorum.

eemree' Alıntı:
typhoon' Alıntı:

formatörlük ve norm hakkında yazdıklarınızın
tersini anlatmak istediğinizi
düşünmek istiyorum.

+1

typhoon' Alıntı:

Senin öğretmen olduğundan şüpheliyim!!!

seasun' Alıntı:
typhoon' Alıntı:

Senin öğretmen olduğundan şüpheliyim!!!

ŞUNDAN ADIM KADAR EMİNİM SENDEN DAHA KIDEMLİ BİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİYİM

Re: Ynt: Bugün Norm fazlası olduğumu öğrendim

typhoon' Alıntı:

Klasik olacak ama içimden şöyle demek geliyor " ne içtiysen aynından bende istiyorum"

typhoon' Alıntı:

Sayın hocam Bilişim Rehber Öğretmenliğinin(formatör demiyoruz artık) normu yoktur, bu yüzden kesinlikler norm fazlası olma durumunu engellemez. BTR olmama rağmen norm fazlası oldum, yaklaşık 4 senelik öğretmenim, 3. okul değiştirdim.

Ben size çalıştığım bir ilk öğretim okulundan örnek veriyim. Çalıştığım okullarınsayısı öğretmenlik yaptığım yıl sayısını aşmış durumda bunu bilmenizi isterim.
Her neyse Çalıştığım ilk okulda bir özel eğitim öğretmeni vardı. Kendi çalışmalarına vakit ayıramıyordu. Yüksek lisans yapıyordu. formatörlük kursuna katılıp belgesini aldı. Kimi zaman Akşam 7 ye kadar okulda kalmak zorunda kalıyordum çünkü bu "bilişim teknolojileri rehber öğretmeni" arkadaş kendi özel eğitim sınıflarındaki bilgisayarı bile formatlıyamıyordu.
Şu an halen bir anadolu lisesinde BTR görevini yürütüyor, derslere girmiyor. üstelik o okulda çalışırken saat 2:30 gibi atlayıp kendi okuluna geliyor benim halimi hatrımı sormayıda ihmal etmiyordu. Buna benzer daha fazla örnek var ama bahsetmek istemiyorum Bu branş değişikliğ konusunda da samimi fikirlerimi belirttim.

typhoon' Alıntı:
Şimdi Türk kahvesi içiyorum Ankaraya gel sana da ikram edelim.

Afiyet olsun hocam yakın olsa gelir bi sade kahveni içerdim. Yalnız bazı konularda bilgi eksikliniz olduğunu düşünüyorum. Branş değiştir formatör ol demişsiniz Formatörlük diye bir branş yok. İkincisi Formatörlüğün adı BTR(bilişim teknolojileri rehber öğretmenliği) şeklinde değişti. Ayrıca şartlarıda değişti.

Ayrıca norm fazlası olan arkadaş zaten biişim teknolojileri öğretmeni sanırım. Arkadaşımızın btr olmak için ekstra bişey yapmasına gerek yok zaten bütün şartları taşıyor.

bende 4 yıldır çalıştığım okulda norm fazlasıyım bu sene ilk defa resen atamayla başka bir okula salladılar beni... valla lisede min 4 saat olmadan bizi norma bağlayamazlar.

typhoon' Alıntı:
Ben size çalıştığım bir ilk öğretim okulundan örnek veriyim. Çalıştığım okullarınsayısı öğretmenlik yaptığım yıl sayısını aşmış durumda bunu bilmenizi isterim.
Her neyse Çalıştığım ilk okulda bir özel eğitim öğretmeni vardı. Kendi çalışmalarına vakit ayıramıyordu. Yüksek lisans yapıyordu. formatörlük kursuna katılıp belgesini aldı. Kimi zaman Akşam 7 ye kadar okulda kalmak zorunda kalıyordum çünkü bu "bilişim teknolojileri rehber öğretmeni" arkadaş kendi özel eğitim sınıflarındaki bilgisayarı bile formatlıyamıyordu.
Şu an halen bir anadolu lisesinde BTR görevini yürütüyor, derslere girmiyor. üstelik o okulda çalışırken saat 2:30 gibi atlayıp kendi okuluna geliyor benim halimi hatrımı sormayıda ihmal etmiyordu. Buna benzer daha fazla örnek var ama bahsetmek istemiyorum Bu branş değişikliğ konusunda da samimi fikirlerimi belirttim.
Debelendikçe çamura batıyorsun.
gerçek söyle branşın ne?

hastasıyız dede' Alıntı:
typhoon' Alıntı:
Debelendikçe çamura batıyorsun.
gerçek söyle branşın ne?

birinize kırıcı birşey söylemeden önce kendini dede ilan eden vatandaş ankaradaysan sana söz okulunu ziyarete gelicem.

norm fazlası olduğunuzu hocam nerden öğrendiniz ben yibodayım 420 öğrenci mevcudu var seneye 150 ile 200 arası öğrenci kalacak büyük bir ihtimal 150 anca olur. köyun birine büyük bir okul yapıldı da zaten yibolar kapatılacak durumu var onu boşverde öğretmen sayıları bizde yarı yarıya düşecek ama dana norm fazlası diye okulda hiç konuşan yok.

bu arada yazıları okudum dede muhabbeti var galiba beni bağlamaz daha kocaman 3yılım :) öğretmenlikte.

typhoon' Alıntı:

Tartışmaya katılmak istemem ama il ilce formatorlerinne dikkat edin formator diyorum hala gorevlendirmeleri 6 ayda bir tazelenir bu arkadaşların ne gorevlendirmelerinde BTR yazar nede norm fazlasi olurlar.branslarina da bakin çoğu bilişim teknolojileri değildir. Üslubunu beğenmemiş olabilirsiniz ama ben arkadasin nedemek istediğini anladim. Daha önce calistigim il ve ilçelerde il ilce formatorlerinin branslarini yazayim. Kimya elektrik yapi ressamligi teknoloji tasarım sinif öğretmenliği sağlık bilgisi sosyal bilgiler... Aklima gelen bunlar. Bu saydiklarim okul BTR öğretmeni degil. Okul BTR ler zaten malumunuz.

06Davut' Alıntı:
norm fazlası olduğunuzu hocam nerden öğrendiniz ben yibodayım 420 öğrenci mevcudu var seneye 150 ile 200 arası öğrenci kalacak büyük bir ihtimal 150 anca olur. köyun birine büyük bir okul yapıldı da zaten yibolar kapatılacak durumu var onu boşverde öğretmen sayıları bizde yarı yarıya düşecek ama dana norm fazlası diye okulda hiç konuşan yok.

bu arada yazıları okudum dede muhabbeti var galiba beni bağlamaz daha kocaman 3yılım :) öğretmenlikte.
Hocam nisan sonu yazi geldi normlar guncellensin diye ve mayis basi güncel normlar okullara gönderildi.tebliğ edilmedi ise yakin da edilir. Bize dun tebliğ edildi

teşekkürler ilyas33 hocam bilgim olsun pazartesi sorar öğrenirim bu arada 30 eylül baz alınıyormuş 4 ekimde göreve başladım dı da :( ama ikgm personel.gov da yazmıyor millet nerden biliyor anlamıyorum

06Davut' Alıntı:
teşekkürler ilyas33 hocam bilgim olsun pazartesi sorar öğrenirim bu arada 30 eylül baz alınıyormuş 4 ekimde göreve başladım dı da :( ama ikgm personel.gov da yazmıyor millet nerden biliyor anlamıyorum
http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosy ... yurusu.pdf

1. madde de hocam

yada şöyle yapalım

ayrıca her il pazartesiden itibaren klavuz yayınlar orda da yazar

Ekli dosyalar

Geri