bulmaca

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bidene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bidene

Süper Üye
Süper Üye
cevap nedir arkadaşlar

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    377.8 KB · Görüntüleme: 478
Verilen bilgilere göre cevap 042 çıkıyor. Cevap bu değilse soru hatalıdır.
Şöyle ki
7 - 3 - 8 Hiçbiri yok demiş, bu durumda
780 da bir adet olduğuna göre 0 kesinlikle cevapta var.
Ama 780 de 0 doğru yerde değilmiş bu durumda 0 ya en başta ya da ortada olmalı.
206 da 0 var ama burada da iki rakam var ama yanlış yerde dediğine göre 0 sadece en başa gelebilir.

sadece 3-4-5. önermelere bakınca bile sıfırın kesinlikle başta olduğu sonucu çıkar. O nedenle 042 dışında bir cevabı kabul etmiyorum :)

İlk ipucu kutusuna göre 2 sayısı garanti, artı yeri doğruysa 3. hane 2 olmalı, 4. ipucu kutusuna göre 7 ve 8 olmayacaksa 5. ipucu kutusundan 0 sayısı gelecek yeri yanlış dediğinden 0 sayısını ya 1. ya 2. haneye yazabiliriz. 3.ipucu kutusuna göre 2 ve 0 garanti ama 0 sayısının yeri doğru değilse mecburen 0 başa gelecek . Bu durumda ilk hanenin 0, 3. Hanenin 2 olacağı garanti Ortadaki hane 6,1,4 ten biri olacak ama ilk ipucu kutusundan 6 sayısı eleniyor, 1 olamaz sayının yeri farklı diyor bir tek 4 kalıyor. Sonuçta yanıt 042 Çözüm yanlışsa soruda bir kusur var yada bizim kaçırdığımız bir nokta var.

bidene' Alıntı:
verilen bilgilere bağlı kalmayın eksik bilgi verilmiş olabilir :)
:? :o :shock: Ne demek eksik bilgi? Zaten sonucu ortaya koyacak kadar bilgi var. Verilen bilgiler yanlış olmalı ki sonuç 042 dışında birşey çıksın.

bidene' Alıntı:
Basinda 0 ile 3 basamakli olmuyor

1-İlk iki ipucunda birer numara olduğu, birinde yerinin doğru olduğu, diğerinde ise yanlış olduğu söyleniyor. İkisinde de 6 rakamı aynı yerde olduğu için cevapta kesinlikle 6 yoktur. Bu durumda birinci ipucuna göre 8 ve 2 den bir tanesi var ve yeri doğru, ikinci ipucuna göre 1 ve 4 ten bir tanesi var ve yeri yanlış.
2-Üçüncü ipucuna baktığımızda iki numara olduğu ve yerlerinin yanlış olduğu söyleniyor. 6 rakamının olmadığını bildiğimize göre 2 ve 0 rakamlarının kesinlikle olduğunu söyleyebiliriz. O zaman birinci ipucuna göre 2 var, 8 yok ve 2 rakamı sonda.
3-Tekrar üçüncü ipucuna baktığımızda 2 ve 0 olmalıydı. 2 sonda ise 0 kesinlikle başa gelir. Sadece ortadaki rakamı bulmak kaldı.
4-İkinci ipucuna tekrar baktığımızda ilk yazdığım maddede 1 ve 4 rakamlarında birinin bulunduğu ve yerinin yanlış olduğu bilgisine ulaşmıştık. Bize sadece ortadaki rakamı bulmak gerekliydi. O da 1 olamayacağına göre 4'tür.

Yani cevap kesinlikle 042
Son iki ipucuna ihtiyaç bile yok.
Cevap bu değil diyorsanız soru hatalıdır.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    377.8 KB · Görüntüleme: 96
Bu bulmaca da iyice Temel fıkrasına döndü, cevap kesinlikle 042 ama soruyu soran arkadaş bir türlü kabullenemedi.
Dursun Temel'e bir bilmece sormuş : "Sarıdır sallanır, cik cik öter"
Temel cevap vermiş: "Kuş, civciv, kanarya, karga, vb." Tüm kuşları saymış ama Dursun cevap hiçbiri değil demiş.
Temel demiş bilemedim nedir cevap diye. Dursun demiş bunu bilemeyecek ne var "HAMSİ"
Nasıl sarı olur? Boyadım
Nasıl sallanır? İple astım sallandı
Peki hamsi nasıl cik cik öter?
Eeee, o da işin aldatmacası...

boteakif' Alıntı:
Bu bulmaca da iyice Temel fıkrasına döndü, cevap kesinlikle 042 ama soruyu soran arkadaş bir türlü kabullenemedi.
Dursun Temel'e bir bilmece sormuş : "Sarıdır sallanır, cik cik öter"
Temel cevap vermiş: "Kuş, civciv, kanarya, karga, vb." Tüm kuşları saymış ama Dursun cevap hiçbiri değil demiş.
Temel demiş bilemedim nedir cevap diye. Dursun demiş bunu bilemeyecek ne var "HAMSİ"
Nasıl sarı olur? Boyadım
Nasıl sallanır? İple astım sallandı
Peki hamsi nasıl cik cik öter?
Eeee, o da işin aldatmacası...
:puhaha:

Geri