bursa'da lisanslı yazılım kontrolu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan misskinn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

misskinn

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar müdür bey az önce söyledi. bursa genelinde okulları gezip bilgisayarlarda kullanılan yazılımlarım lisanslı olup olmadıkları kontrol ediliyormuş. ne yapalım hocam dedi... sonra bi kaç müdürü aradı ve yaptırım yapıyorlar mı diye bilgi almaya çalıştı. bursa da görev yapan arkadaşlar sizin bildiğiniz herhangi bir bilgi var mı.. paylaşırsanız sevinirim. bende ona göre bi önlem alırım. iyi çalışmalar...

Hocam kimler kontrol ediyor ? Bu sanırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk. Konrol etme yetkisine kim sahip ki polis mi ? Microsoft mu ?

Hocam bu çok önemli bir konu, lütfen gelişmeler hakkında bizi bilgilendirin bizde önlemimizi alalım.

Çok birşey yapacaklarını sanmıyorum en fazla kaldırın bu yazılımları derler ama bu MEB'in sağı soluda belli olmaz tabi... Diğer yazılımları sorgulayana kadar, Kaç tane okulda Lisanslı Windows yada Office var ki...???

Hocam gelişmelerden bizi de haberdar edin...

sıkıysa kaldırsınlar :D
tüm türkiyede BTS leri geçtim (onların çoğu ihale ile alındığı için lisanslıdır) İDARECİ BİLGİSAYARLARININ %90 lisanssız yazılım kullanıyor. bu yazılımları kaldırdığımızda hiç bir idareci ne e-okula girebilir nede kurum.net vb.. yönetim programlarına. o yüzden bişey olmaz...

Çok uzak bir ihtimal gibi geldi. Ama illa lisanslı yazılım istiyorlarsa, kendi başınızın ağrımaması için ya müdür beye bilgisayarlarda ihtiyaç olan lisanslı ürünleri bildirin ya da linux kurun.

arkadaşlar mışlı muşlu konuşmak istemiyorum ama beni de müdür telaşe soktu, ilkten yazı var dedi, sonra bursa genelinde geziyorlarmış dedi, bizde bi sıkıntı çıkmaz değil mi hocam falan dedi.. sonra 1-2 müdürü aradı okullara yaptırımı varmı yokmu öğrenmek için onu öğrenemedi sonra haber verecekler dedi. bende sizden bilgi almak istedim sizin var mı bir bilginiz diye... müdür şuan öğle tatilinde sanırım okulda yok. tam kesin bir şey öğrenince paylaşacağım...

Lisanssız windows ve office yoktur. Lablar kurulurken hepsi lisanslarıyla alınır. Ha, lisansları kaybolmuştur veya daha sonra lisanslı olanlar yerine başka cd'den kurulum yapılmıştır. Ama lisansı var.Onun dışında benim kurduğum tüm programlar ücretsiz. Bir kaç ıvır zıvır program dışında.

misskinn' Alıntı:
arkadaşlar müdür bey az önce söyledi. bursa genelinde okulları gezip bilgisayarlarda kullanılan yazılımlarım lisanslı olup olmadıkları kontrol ediliyormuş. ne yapalım hocam dedi... sonra bi kaç müdürü aradı ve yaptırım yapıyorlar mı diye bilgi almaya çalıştı. bursa da görev yapan arkadaşlar sizin bildiğiniz herhangi bir bilgi var mı.. paylaşırsanız sevinirim. bende ona göre bi önlem alırım. iyi çalışmalar...

Arkadas anlatiyorsan dogru durust anlat yoksa hic anlatma...

Mudur bi kac kisiyi aradi yaptirim varmi diye... Sonra noldu? Reklama filan mi girdi? Arkasi azsonra mi.... Hele bi tam anlat

sitelerde' Alıntı:
Lisanssız windows ve office yoktur. Lablar kurulurken hepsi lisanslarıyla alınır. Ha, lisansları kaybolmuştur veya daha sonra lisanslı olanlar yerine başka cd'den kurulum yapılmıştır. Ama lisansı var.Onun dışında benim kurduğum tüm programlar ücretsiz. Bir kaç ıvır zıvır program dışında.
..
hocam eğer LAB.lar ihale ile alındıysa dediğiniz doğru. ama bizim okuldaki gibi BAĞIŞ yoluyla oluşturulanlar varsa onlarda LİSANS yoktur...

sitelerde' Alıntı:

Sen Meslek Lisesindesin herhalde hocam ama bizim bu saydıklarını aldırmak için Döner Sermayemiz yok. Aslına bakarsan sermaye namına hiçbirşey yok....

tamam işte bt öğretmenlerinden kurtlmanın yolunu bulmuşlar... !!!

Başta Microsoft olmak üzere yazılım firmaları , meb gibi sağlam bir müşteriyi kaybetme riskini göze alamaz.
Öğrencilere yani microsoftun gelecekteki müşterilerine bu programları öğreterek firmaların bedavadan reklamını yapıyor eğitimlerini veriyoruz daha ne istiyorlar.

Bu gibi durumlar genelde bir şikayet olduğunda olur. Misrosoft avukatı, yanında hakim, arama emri ve bilirkişi ile gelir kontrol edicez derler.
MEBin kurduğu labların hepsinin lisansı vardır. Lisanssız bilgisayarı olan da çok okul var. BAğış vb. durumlarda para lisans almaya yetmiyor tabiki.
Sorumluluk okul müdürünün tabiki. Ancak atölye şefi, okul formatörü vb. durumlarda resmi olarak sizde sorumlu olursunuz. Sorumlu olduğunuz mekanlarda bilgisayarlarınızda microsoft cdleri bulundurmayın.

sitelerde' Alıntı:

Valla benim de kurduğum tüm programlar ücretli. Geçen hesapladım 50 bin doları falan buluyor. :D

benim bildiğim microsoft ile meb arasında anlaşma var. bir de yeni uygulanan Cemal hocamın dediği Pil var. Pil mi akü mü neyse çok azcık ücret ödeyerek veya kiralayarak kullanıyorsunuz.

Bu işi yapma yetkisi Microsoft da değil BSA (Business Software Alliance ) denilen tüm dünyada hizmet veren bir kuruluştadır. Onlar geldiği zaman avukatları savcılık izinleri ile sağlam olarak gelirler. Yapacağınız bir şeyde olmaz bilgisayarı da iyi bildiklerinden kayıt defteri ayrıntılarından yüklenip kaldırılan programları bile bulurlar. Ama bu firma büyük çapta program kullanıp kaçak kullanan ve itibarı olan firmalara gider genelde. Örnek olarak Dünya 3. sü bir fabrika kaçak Auto Cad kullanmak yüzünden medyada rezil edildi ve tazminat ödediler. Bilgisayar firmaları içinde kırık windows yüklemek vb suçlar için 5 yıl meslekten men cezası verdirebiliyorlar.

Okullar açısından bakarsak işe Tüm dünyada Eğitim amaçlı programların kullanılması serbesttir. Yeterki ticari amaç güderek bu işten bir kazanç elde etmeyin yani BSA okullar için harekete geçmez. Düşünün ETA yada LOGO okullara kendi programlarını kullanmayı öğrettikleri için müteşekkürler bir de kalkıp kaçak kullanıyorlar diye şikayet mi etsinler...

alibahadir' Alıntı:
Bu işi yapma yetkisi Microsoft da değil BSA (Business Software Alliance ) denilen tüm dünyada hizmet veren bir kuruluştadır. Onlar geldiği zaman avukatları savcılık izinleri ile sağlam olarak gelirler. Yapacağınız bir şeyde olmaz bilgisayarı da iyi bildiklerinden kayıt defteri ayrıntılarından yüklenip kaldırılan programları bile bulurlar. Ama bu firma büyük çapta program kullanıp kaçak kullanan ve itibarı olan firmalara gider genelde. Örnek olarak Dünya 3. sü bir fabrika kaçak Auto Cad kullanmak yüzünden medyada rezil edildi ve tazminat ödediler. Bilgisayar firmaları içinde kırık windows yüklemek vb suçlar için 5 yıl meslekten men cezası verdirebiliyorlar.

Okullar açısından bakarsak işe Tüm dünyada Eğitim amaçlı programların kullanılması serbesttir. Yeterki ticari amaç güderek bu işten bir kazanç elde etmeyin yani BSA okullar için harekete geçmez. Düşünün ETA yada LOGO okullara kendi programlarını kullanmayı öğrettikleri için müteşekkürler bir de kalkıp kaçak kullanıyorlar diye şikayet mi etsinler...
Hocam bu iş biteli çok oluyor bildigim kadarı ile bsa nin artık böyle bir yetkisi olduğunu hiç zannetmiyorum
http://www.hurriyet.com.tr/e-yasam/5249435.asp?gid=54

nosTRa' Alıntı:
alibahadir' Alıntı:

Hocam bu iş biteli çok oluyor bildigim kadarı ile bsa nin artık böyle bir yetkisi olduğunu hiç zannetmiyorum
http://www.hurriyet.com.tr/e-yasam/5249435.asp?gid=54

Bu haber 2006 ya ait Okulları bilmem ama 2-3 ayda bir bilgisayarcıları basıyorlar buralarda.
Hakkaten hala bsa izinsizmi çalışıyor acaba?

sınıfımdakiler lisanslı idare ve diğer sınıftakiler değil.Peki kim bunları böyle yaptı diye sorsalar hekes bilgisayar öğretmeni diyecek.Ben de elimi sürdüğüm bilgisayarların kayıtlarını tuttum bakın laboratuardakilerin mevcut ben diğerlerini bilmiyorum sadece kullanım konusunda destek istedikleri yerlerde yardımcı oldum format felan atmadım zaten üstüme vazife değil bir belge de tutumuşluğum yok değil mi? :D

arkadaşlar konuyu ben açmıştım üstünden çok zaman geçti, hemen cevap yazamamıştım olayın aslını sonradan öğrendim. müdür bey yazı var falan demişti ama o yazıyı ben bir türlü görememiştim, sonradan öğrendiğim bir bilgisayar malzemeleri satan firma müdüre söylemiş böle böle yapacaklar falan diye, anladığım kadarıyla lisanslı program satmaya çalışmış...

devlet külliyen linux'a geçmeli. sıkar biraz adamların işine gelıyo okullarda windows öğrenmeleri. tamam kaldırsınlar bende linux öğreteyim

Geri