c# hata

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan McRAM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

McRAM

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar c# konsole uygulamasında bazı bilgisayarda çalışma anında "eror while trying to run project: could not load file or assembly 'consoleApplication1' or no one of its dependencies. The module was expected to contain aas assembly manifest" hatası vermekte.Uygulamayı çalıştırmamakta. nasıl çözülebileceği hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok makbule geçer.... :cry:

Hocam ConsoleApplication'da "WindowsFormsApplication1" şeklinde ifade geçmesi doğru mudur acaba? Windows değil Console uygulaması hazırlandığında böyle bir hata alınmaması gerekir diye düşünüyorum. Hata, bir dosyanın proje klasörü dışından eklenmesiyle ve başka bilgisayara taşındığında yüklenememesinden olabilir, projenin oluşturulduğundan farklı bir visuasl studio sürümüyle açtığınızdan olabilir. Bir de proje sayfalarının isimlerini veya projenin ismini değiştirdiyseni ve namespace 'i değiştirmediyseniz olabilir diye düşünüyorum. Aslında proje dosyasını buraya yükleyebilirseniz indirip bakabiliriz.

coderfree' Alıntı:
Hocam ConsoleApplication'da "WindowsFormsApplication1" şeklinde ifade geçmesi doğru mudur acaba? Windows değil Console uygulaması hazırlandığında böyle bir hata alınmaması gerekir diye düşünüyorum. Hata, bir dosyanın proje klasörü dışından eklenmesiyle ve başka bilgisayara taşındığında yüklenememesinden olabilir, projenin oluşturulduğundan farklı bir visuasl studio sürümüyle açtığınızdan olabilir. Bir de proje sayfalarının isimlerini veya projenin ismini değiştirdiyseni ve namespace 'i değiştirmediyseniz olabilir diye düşünüyorum. Aslında proje dosyasını buraya yükleyebilirseniz indirip bakabiliriz.

hocam pardon consoleapplication1 hatası veriyor. hata "eror while trying to run project: could not load file or assembly 'consoleApplication1' or no one of its dependencies. The module was expected to contain aas assembly manifest"
hocam başka bir bilgisayarda oluşturulan proje üzerinde değil. daha hiçbir kod yazmadan veya kod yazdıktan sonra çalıştırılma anında bu hatayı verip çalışmayı başlatmıyor. programın açılışında bi sorun yok ama genede çalıştırmıyor...

özel bir çalışma değilse
projeyi ekle bakalım McRAM(Kim olduğunu biliyorum ama rumuzla yazayım dedim),
consolapp lada pek uğraşmadık ama bakarız yine kod koddur.
kendine bak selam söyle

celikumit' Alıntı:
özel bir çalışma değilse
projeyi ekle bakalım McRAM(Kim olduğunu biliyorum ama rumuzla yazayım dedim),
consolapp lada pek uğraşmadık ama bakarız yine kod koddur.
kendine bak selam söyle

kodda sıkıntı yok çalışma anına geçince bu hatayı veriyor. run yapınca yani...

Geri