c# oluşturduğum diziyi combobox a ekleyemiyorum.

Kodla Büyü

mustafayilmaz28

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhabalar arkadaşlar.
uruncesidi[0] = "KİTAP";
uruncesidi[1] = "KALEM";
uruncesidi[2] = "DEFTER";
uruncesidi[3] = "SİLGİ";
uruncesidi[4] = "DERGİ";
for(i=0;i<=4;i++)
{
comboBox1.Items=uruncesidi.ToString();
}

kırmızı ile belirttiğim yer çalışmıyor..başka nasıl akatarabilirm?
uruncesidi [] dizisini comboboxa???

for (..........)
combobox1.items.add(uruncesidi.tostring());

hocam c# kurulu değil ama böyle olması lazım.

string[] uruncesidi = new string[5] ;
int i;

uruncesidi[0] = "aa";
uruncesidi[1] = "ee";
uruncesidi[2] = "uu";
uruncesidi[3] = "ii";
uruncesidi[4] = "ff";
for(i=0;i<=4;i++)
{
comboBox1.Items.Add(uruncesidi);
}

string[] uruncesidi = new string[] { "KİTAP", "KALEM", "DEFTER", "SİLGİ", "DERGİ" };

//Al Sana 5 Yöntem
1)
Kod:
 comboBox1.Items.AddRange(uruncesidi);

2)
Kod:
comboBox1.DataSource = uruncesidi;

3)
Kod:
int i = 0;
            foreach (string eleman in uruncesidi)
            {
                comboBox1.Items.Add(uruncesidi[i++]);
            }

4)
Kod:
for (int i = 0; i < uruncesidi.Count; i++)
                comboBox1.Items.Add(uruncesidi[i]);
5)
Kod:
for (int i = 0; i < uruncesidi.Count; i++)
                comboBox1.Items.Insert(i, uruncesidi[i]);

arkadaşlar bunu buraya paylaşayım bilgi olsun.... C#'da Windows Application yazarken (zira Web Applicationda böyle bir sorun yok)... Combobox'un görünen değeri ile dönderdiği değer farklı olsun isterseniz... Örneğin Adana,Adıyaman,Ankara gözüksün ancak seçildiğinde combobox1.SelectItem 1,2,6 döndersin....

Solution Explora sağ tıkla add new İtem de... Class seçeneğini seç.... Seçerken isim ver... Yoksa ismi class1 gibi kalır...

Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace deneme_combobox
{
    class item
    {
        int _deger;
        string _goruntu;
        public int Deger
        {
            get
            {
                return _deger;
            }
            set
            {
                value = _deger;
            }
        }
        public string Goruntu
        {
            get
            {
                return _goruntu;
            }
            set
            {
                _goruntu = value;
            }
        }

public item(int pdeger, string pgoruntu)
        {
            _deger = pdeger;
            _goruntu = pgoruntu;
        }

}
}

Daha Sonra Form'a istediğiniz kısımları değiştirin.

Kod:
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace deneme_combobox
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            item[] cb_item = new item[3]; //item (Class'ı kendim oluşturdum yukarıda) Array siz bunu database den okutursanız o 3 yerine değişken olacak)
            cb_item[0] = new item(1, "Adana"); // Bura ve altdaki 2 satır for do while do for each ben elle yazdım
            cb_item[1] = new item(2, "Adıyaman");
            cb_item[2] = new item(6, "Ankara");

comboBox1.DisplayMember = "Goruntu"; //Bura önemli Displaymembere verdiğiniz değer gözükür
            comboBox1.ValueMember = "Deger";
            comboBox1.DataSource = cb_item; //Yükledik... Geçmiş olsun
        }

private void comboBox1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)  // Combobox Her Değiştiğinde Plaka Numarası Textbox1'e yazılsın.
        {
            textBox1.Text = ((item)comboBox1.SelectedItem).Deger.ToString();
        }
    }
}

refleto hocamın yöntemi uzun gibi görünsede aslında nesne yönelimli prog. yöntemlerinden temel bir örnek.

atıyorum

urunler.cs nizi tanımlar ve özellikleri belirtirsiniz. List, StoredList, Hashtable gibi generic koleksiyonlar kullanabilirsiniz.
bu kod yazımı olarak uzun ancak performans açısından hızlıdır. Yavaş olana bir örnek vermek gerekirse

Listbox1.items.add(new ListItem("gorunen","deger")); şeklinde textfield ve valuefield özellikleri için gerekli değerleri yapabilirsin.

togius' Alıntı:
refleto hocamın yöntemi uzun gibi görünsede aslında nesne yönelimli prog. yöntemlerinden temel bir örnek.

atıyorum

urunler.cs nizi tanımlar ve özellikleri belirtirsiniz. List, StoredList, Hashtable gibi generic koleksiyonlar kullanabilirsiniz.
bu kod yazımı olarak uzun ancak performans açısından hızlıdır. Yavaş olana bir örnek vermek gerekirse

Listbox1.items.add(new ListItem("gorunen","deger")); şeklinde textfield ve valuefield özellikleri için gerekli değerleri yapabilirsin.

Windows Applicationlarda ListItem Yok hocam..... Ondan... Yazıda zaten açıkladım.... (web Applicationda böyle birşeye gerek yok diye)

refleto' Alıntı:
togius' Alıntı:

atıyorum

Windows Applicationlarda ListItem Yok hocam..... Ondan... Yazıda zaten açıkladım.... (web Applicationda böyle birşeye gerek yok diye)

doğrusun refleto hocam . web aplicationda ancak databind ile bağladığın ifadelere bazen ListItem eklemek zorunda kalabilirsin. Seçiniz ifadesi gibi. Güzel bir hatırlatma oldu teşekkür ederim.

BBNET
Geri