Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

c sharp ta oluşturulan class tan erişim problemi

Konu, 'Programlama Dilleri' kısmında kade38 tarafından paylaşıldı.


Etiketler:

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. kade38

    kade38 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    460
    Beğeni:
    4
    iyi günler arkadaşlar,
    c# ta class içerine özellik ve metod eklemeyi anlattım öğrencilerime. bir örnekte takıldım. uygulama 2 textboxtan alınan 2 değeri toplatıp geriye değer döndürmeden(değer döndürerek yapabiliyorum) metod içerisinde label3 e yazdırma işlemi. Ama olmadı. Kod Aşağıda;
    ////buton kısmı////
    double say1 = double.Parse(textBox1.Text);
    double say2 = double.Parse(textBox2.Text);
    dortislem di = new dortislem();
    di.top(say1, say2);
    /////class kısmı/////
    public class dortislem
    {
    public double sonuc;
    public void top(double s1, double s2)
    {
    sonuc = s1 + s2;
    Form2 yf = new Form2();
    yf.label3.ForeColor = Color.Red;
    yf.label3.Text = sonuc.ToString();
    }
    }
    yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin
     
  2. beyisoy

    beyisoy Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    13 Eylül 2007
    Mesajlar:
    256
    Beğeni:
    12
    Kod:
            public Form1()
            {
                InitializeComponent();
                frm = this;
            }
            public static Form1 frm;
            private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                double say1 = double.Parse(textBox1.Text);
                double say2 = double.Parse(textBox2.Text);
                dortislem di = new dortislem();
                di.top(say1, say2);
    
            }
            public class dortislem
            {
                public double sonuc;
                public void top(double s1, double s2)
                {
                    sonuc = s1 + s2;
                    frm.label1.ForeColor = Color.Red;
                    frm.label1.Text = sonuc.ToString();
    
                }
            }
     
  3. v.ofkeli

    v.ofkeli Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2012
    Mesajlar:
    315
    Beğeni:
    7
    Metoda parametre olarak label gönderin. Yani (double s1, double d2, Label lb)
    Metod içinde de lb. Text=sonuc. Tostrıng
     
    kade38 bunu beğendi.
  4. kade38

    kade38 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    460
    Beğeni:
    4
    hocam yardımınız için teşekkür ederim ama olmadı. Aşağıdaki hatayı verdi
    [​IMG]
     
  5. kade38

    kade38 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    460
    Beğeni:
    4
    hocam denedim oldu. yardımınız için teşekkür ederim
     
    v.ofkeli bunu beğendi.
  6. v.ofkeli

    v.ofkeli Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2012
    Mesajlar:
    315
    Beğeni:
    7
    Hocam bir de form1 f=New form değil de
    Form1 f = (Form1)Application.OpenForms["Form1"]; böyle kullanırsanız çalışabilir
     
    kade38 bunu beğendi.
  7. kade38

    kade38 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    460
    Beğeni:
    4
    Aynen hocam çalıştı :)
     
  8. spider23

    spider23 Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1.611
    Beğeni:
    60
    Hocam Form2 yf = new Form2(); cikartip, yf yerine this.label3 diye denerseniz olabilir.
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal