c# Temel Veri Tabanı İşlemleri (Access Kullanarak)

Kodla Büyü

BaRBaRYaN

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Örnek 1 : Tek form kullanarak Tüm işlemleri Gerçekeştirmek
ornekvt1.png

..
DataGrid den seçim yapıldığında öğrenci bilgileri GroupBox kısmında Textbox larda görüntülenir
Butonlar tıklatmadan GroupBox aktif olmaz

Örnek 2 : Her işlemin yeni bir formda gerçekleştirilmesi
Not : Giriş için K.adı 11 Şifre B (büyük B) dir. Menustrip şu an için bağlanmamıştır. sadece formdaki butonlar çalışıyor. Projeyi haftaya tamamlayacaz.
ornekvt21.png

ornekvt22.png

Örnek 3 : Resim dosyalarının kayıt edilmesi..
+ Örnek önce resim konumlarını koplayamak için hazırlandığı için VT içinde Resim alanı resim dosyasının konumunu kayıt ediyor.
+ Daha sonra Projenın taşınabilirliği düşünülerek resim dosyalarının da proje dizinine kopyalanması düşünülürek bunun yerine dosyalar projeye dahil edilmeye başlandı.
+ Resimler OkulNo.jpg olarak Resim klasörü içirisine kayıt ediliyor
+ Öğrenci bilgileri düzenlendiğinde varsa eski resim siliniyor yeni resim aynı isimle tekrar kayıt ediliyor.
+ Öğrenci silindiğinde resim dosyası da siliniyor
resimliadresdefteri.png

Ekli dosyalar

• vt.rar
    vt.rar
    51.1 KB · Görüntüleme: 1,524
  • vt2.rar
    vt2.rar
    476.8 KB · Görüntüleme: 1,805
  • VTResimli.rar
    VTResimli.rar
    117.4 KB · Görüntüleme: 1,740
Hocam ellerinize sağlık yalnız sizden yardım isteyebilir miyim ? C# da çok yeniyim ve access veri tabanını ilişkilendirmeyi bilmiyorum
Obezite ile ilgili bir projem var bunu C# da yapmak istiyorum ... öğrencilerin AD SOYAD SINIF YAŞ BOY KİLO durumlarını kaydedebileceğim aynı zamanda BEDEN KÜTLE İNDEKSİNİ bularak obezite durumunu yazacak bir program yazmak istiyorum .. yardımcı olabilirseniz sevinirim ..

Teşekkürler Sayın hocam.
Acep bu örnekleri hangi alanın hangi dersi için yaptığınızı sormak isterim.
İyi çalışmalar.

yolcuhan' Alıntı:
Teşekkürler Sayın hocam.
İyi çalışmalar.

bravehard2010' Alıntı:
Ben cevap vereyim.Web tasarım dalı web taasarım ve programlama dersi 2.dönem...

Hayır hocam Web Tasarım ve Programlama 2. dönem konular Asp.Net tir. Form uygulamları gösterilmez. Benzer örnekler Web Sayfaları kullanarak hazırlanır.

Örnekler Veritbanı Programcılığı dalı Nesne Tabanlı Programlama dersinde gösterilmektedir.

tucker boi' Alıntı:
Hocam ellerinize sağlık yalnız sizden yardım isteyebilir miyim ? C# da çok yeniyim ve access veri tabanını ilişkilendirmeyi bilmiyorum
Obezite ile ilgili bir projem var bunu C# da yapmak istiyorum ... öğrencilerin AD SOYAD SINIF YAŞ BOY KİLO durumlarını kaydedebileceğim aynı zamanda BEDEN KÜTLE İNDEKSİNİ bularak obezite durumunu yazacak bir program yazmak istiyorum .. yardımcı olabilirseniz sevinirim ..

1. BİRİNCİ örnekteki veritabannı alın. Access progamı ile Tabloya istediğiniz alanları ekleyin
2. Forma BOY ve KİLO için textboxlar ekleyin.
3. Kaydet Butonu click eventine int ENDEKS = Formül şeklinde yazın
4. Formülde boy ve kilo textboxlarını Convert.ToInt32(boy.text) Convert.ToInt32(kilo.text) şeklinde kullanın...
...
hata alırsanız aldığınız hatayı yazın yardımcı olalım...

BaRBaRYaN' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:
Teşekkürler Sayın hocam.
İyi çalışmalar.

bravehard2010' Alıntı:

Hayır hocam Web Tasarım ve Programlama 2. dönem konular Asp.Net tir. Form uygulamları gösterilmez. Benzer örnekler Web Sayfaları kullanarak hazırlanır.

Örnekler Veritbanı Programcılığı dalı Nesne Tabanlı Programlama dersinde gösterilmektedir.
Teşekkürler.

Pardon arkadaşalr biz asp.netten önce c# anlattık hatta devam ediyoruz web tasarım ve programlama dersinde.Bu şekilde ilerlediğimiz için bu dersin adını yazdım:(

bravehard2010' Alıntı:
Pardon arkadaşalr biz asp.netten önce c# anlattık hatta devam ediyoruz web tasarım ve programlama dersinde.Bu şekilde ilerlediğimiz için bu dersin adını yazdım:(
.
dert değil hocam.
değişkenler
döngüler
vb.. tüm yapılar zaten aynı. sadece form yerine sayfa tasarımı yapıyorlar...
.
ama bence bir an önce asp.net e geçiş yapın.

Hocam öğrenciler daha önce (geçen yıl) programlama temelleri dersinde hiçbirşey öğrenmemişler.Değişken ile veri tipi arasındaki farkı bilmiyorlar.Bizde önce bir programlama mantığı gelişsin dedik.Ondan böyle yapmaya karar verdik.

BaRBaRYaN' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:
Teşekkürler Sayın hocam.
İyi çalışmalar.

bravehard2010' Alıntı:

ENdüstri meslekte misiniz? keşke ben de bu dersleri anlatabilsem.

Biz çocukların saç çekmesiyle uğraşıyoruz...

BaRBaRYaN' Alıntı:
Örnek 1 : Tek form kullanarak Tüm işlemleri Gerçekeştirmek
ornekvt1.png

..
DataGrid den seçim yapıldığında öğrenci bilgileri GroupBox kısmında Textbox larda görüntülenir
Butonlar tıklatmadan GroupBox aktif olmaz

Örnek 2 : Her işlemin yeni bir formda gerçekleştirilmesi
Not : Giriş için K.adı 11 Şifre B (büyük B) dir. Menustrip şu an için bağlanmamıştır. sadece formdaki butonlar çalışıyor. Projeyi haftaya tamamlayacaz.
ornekvt21.png

ornekvt22.png

Örnek 3 : Resim dosyalarının kayıt edilmesi..
+ Örnek önce resim konumlarını koplayamak için hazırlandığı için VT içinde Resim alanı resim dosyasının konumunu kayıt ediyor.
+ Daha sonra Projenın taşınabilirliği düşünülerek resim dosyalarının da proje dizinine kopyalanması düşünülürek bunun yerine dosyalar projeye dahil edilmeye başlandı.
+ Resimler OkulNo.jpg olarak Resim klasörü içirisine kayıt ediliyor
+ Öğrenci bilgileri düzenlendiğinde varsa eski resim siliniyor yeni resim aynı isimle tekrar kayıt ediliyor.
+ Öğrenci silindiğinde resim dosyası da siliniyor
resimliadresdefteri.png

hocam çok makbule geçti bende yarın çocuklara nasıl basit bir örnek verebilirim dıye düşünüyordum
eline sağlık

paylaşım için teşekkür ederim.hocam resimli veritabanı hata veriyor benmi beceremedim kaydete basınca
pictureBox1.Image.Save("Resimler/" + textBox1 .Text.ToString () + ".jpg");
satırda
hata veriyor

tomreader2010' Alıntı:
paylaşım için teşekkür ederim.hocam resimli veritabanı hata veriyor benmi beceremedim kaydete basınca
pictureBox1.Image.Save("Resimler/" + textBox1 .Text.ToString () + ".jpg");
satırda
hata veriyor
..
merhabalar hocam. paylaştığım örnekler çalışan dosyaya aitti. o yüzden hata vermemesi gerekiyor. yükleyeli de baya uzun zaman olmuş o yüzden örneği de hatırlayamadım şimdi ama tekrar burdan indirir bakarım. bendeki örnekler çoktan arşivin tozlu raflarına karışmıştır :D

Birde bu hatayı nerde aldığınızı söylermisiniz. Proje dosyasını çalıştırırken mi yoksa açıp kendinize göre özelleştirirken mi ?

hocam proje dosyasında sıkıntı çıkıyor.
//pictureBox1.Image.Save("Resimler/" + textBox1.Text.ToString() + ".jpg");
satırını silip yerine
pictureBox1.ImageLocation = "Resimler/" + textBox1.Text.ToString() + ".jpg";
yazınca düzeldi şimdilik.
teşekkür ederim hocam

Geri