C ve D'yi birleştirmek istiyorum.

Kodla Büyü

bfire

Üye
Meraba arkadaşlar ;
Konumun başlığındanda anlayacağınız gibi bilgisayarımdaki C diski ile D diskini birleştirmek istiyorum. Örneğin C: 100 GB D:80 GB ben bunları birleştirip C:180 GB yapmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor ? Windows un böyle bir desteği var mı yoksa hangi programla bunu sağlayabilirim ?.
* Format tavsiye etmeyin lütfen.

Şimdiden teşekkür ederim . Saygılarımla..

partition magic var o işi yapıyo ama acayip riskli.Bütün birikimim gitmişti yaptığımda ben.en iyisi yedek alıp fdisk yapmak.fikrim bu.

windows un disk yönetimi bölümünde disk genişletme gibi bir özellik var ama sanırım iki diski birleştirmeye yetmez onun gücü. eğer deneyecekseniz önce bir yedek alın derim. hangi yöntem olursa olsun.

Teiekkürler arkadaşlar. Ben bir bakayım şu programlara. partition magic bu lisanslı ve hiçbir yerde bulamadım ama bir de hasari hocamın dediğine bakayım. Tekrar ilginiz için teşekkür ederim.

C nin imajını alın. windows Cd takıp c ve d bölümlerini silip tek parça halinde oluşturun. Aldığınız imajı geri yükleyin. Kaldığınız yerden devam kısacası. Programlarla birleştirmelerde bazen hatalar oluşuyor ki hiç olmadık zamanda dosya hatalarıyla karşılaşabiliyorsunuz.

işletim sistemin 7 veya vista ise disk yönetiminden önce ,D sürücüsünü silip ardından C yi genişletebilirsiniz.bu işlemi XP de yapamazsınız.bu durumda En kolayı hirens CD içindeki disk director programı

Geri