C:Windows içindeki bu görüntü normal mi?

Kodla Büyü

sedat01

Aktif Üye
Arkadaşlar windows içindeki bazı dosyalar belirsiz gibi görünüyor.Bir çok tuhaf dosyalar.Resme bir bakın lütfen!!

zannımca normal

ne olacak işte

hantal windows işletim sisteminin artık dosyaları sanırım

bildiğim kadarıyla yaptığın güncelleştirmelerin kaldırma (uninstall) dosyaları...

service pack veya güncelleştirmenin unistall dosyalari bunlar...hide files, dosyalari gizleyerek onlari gormekten kurtulabilirsiniz...:)

normaaalll hemen hemen her bilgisayarda varlar
enestar ın dediği gibi ondan hantal işte

hocam bu dosyaları silirsen pc inde sorunlar yaşayabilirsin yad işletim sistemi açılmayabilir.en iyisi bunları gizlemek.bilgisayarım çift tıkla /araçlar/klasör seçeneğinden dosyaların uzantısını gizle aktif yap.sonra bu dosyaların hepsini seç özellikler /gizle.
normal aslında ama biraz fazla bunlar işletim sisiteminin oluşturdugu alt dosyalar.

ilede_sen' Alıntı:
hocam bu dosyaları silirsen pc inde sorunlar yaşayabilirsin yad işletim sistemi açılmayabilir.en iyisi bunları gizlemek.bilgisayarım çift tıkla /araçlar/klasör seçeneğinden dosyaların uzantısını gizle aktif yap.sonra bu dosyaların hepsini seç özellikler /gizle.
normal aslında ama biraz fazla bunlar işletim sisiteminin oluşturdugu alt dosyalar.

bunlar korunan işletim sistemi dosyalarıdır hocam.
araçlar menüsünden korunan işletim sistemi dosyalarını gizleyince görünmezler ama ben antivirüs için bu dosyaları gizlemiyorm virüsler bazen bu dosya kalıbına bürünüyolar sistem dosyası gibi gizli olursa bulmuyo arada virüs prog.ları

the_korsan' Alıntı:
ilede_sen' Alıntı:

bunlar korunan işletim sistemi dosyalarıdır hocam.
araçlar menüsünden korunan işletim sistemi dosyalarını gizleyince görünmezler ama ben antivirüs için bu dosyaları gizlemiyorm virüsler bazen bu dosya kalıbına bürünüyolar sistem dosyası gibi gizli olursa bulmuyo arada virüs prog.ları

Ozaman virüs taraması yaparkende gizli dosyaları göster dersin hocam.. :idea:

hocam benim bilgisayarımda gizli dosyalar ve korunan işletim sis.dosyaları her zaman görünür haldedir.sadece tarama yaparken göster derseniz flash bellekten gelen virüslerde bazen direk takınca yapılan otomatik taramada bulamıyor antivirüs.

bu klasörlerdeki dosyalar, windows un yaptığı güncelleştirmeleri geri almak için tutuluyor. $ işaretiyle başlayıp biter genelde. silinmesinde bir sakınca yok, ancak media player, internet explorer gibi yükseltmleri geri alamayabilirsiniz. ben kb ile başlayanları siliyorum çoğunlukla.

$ ile başlayan tüm klasörleri rahatlıkla silebilirsiniz. en az 100 kez denenmiştir :)
virüsün yaptığı haltlar bunlar...

Geri