c yi biçimlendirdikten sonra windows u yükleyemiyorum

Kodla Büyü

neslihan

Site Gezgini
arkadaşlar c yi biçimlendiriyorum ama tekrar windows u yüklerken hata veriyor nedeni ne olabilir sizce.bilen varsa bi zahmet çözümünüde söylerse çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

cd den eminim çünkü başka pc ye attım formatı bi problem çıkmadı.ikinci ihtimali düşünmek bile istemiyorum :(

arkadasim işlemleri nasil yapiyorsun bilmiyorum ama önce c yi bicimlendir sonra yükleme yapinca c sürücüsün icine kuracaktir sorun olcagini sanmiyorum hardiskte önceden sorun varmiydi.? yada vista mı yüklüyorsun xp mi.?

Şöyle de yapabilirsin harddiski başka bir bilgisayara takarsin...Bozuk yerleri kapatırsin...Böyle programlar var diye biliyorum...Kalan sağlam yerlere yükleme işlemini yaptırırsın...

walla zaten bende şimdiye kadar böyle bi problemle karşılaşmadıım için şaşırmış durumdayım.xp yüklüyorum.

benzeri bir olayı bende samsung 300 Gb ide hdd de yaşadım. formattan önce c, d, e gibi bölümleri değiştirdim ancak öyle düzeldi. bad sector vardı ve alan ayırma işlemi kurtardı. hdd de d, e gibi bölümler varsa boyutlarını değiştir. AMAN DİKKAT: bu işlemde D, E, bölümlerindeki bilgilerin kaybolacaktır.

hard diskte sorun olcagini sanmiyorum hard diski böl sonra xp yeniden kurmayi dene olacaktir.

okula aldigimiz laptopta da ayni sorunu yasamistim. bios dan harddiskle ilgili birşeyi etkinsizlestirmistim. sorun cozuldu.

arkadaşım önceden cdinle 10 kere de format atsan bozulmuş olabilir.
Yada içindeki dosyalar zarar görmüş olabilir.
Hddnin bozulma ihtimali daha yüksek ama :(

birde XP lerin 150 GB ve üzeri hdd lerde (tabiki HDD markasına göre farklılık gösteriyor) sorun yaratabildiğini öğrendim. bu nedenle özellikle C: yi 150 GB tan büyük tutmamakta fayda var.
(Bu bilgiyide KONT bilgisayar teknik servis müdüründen öğrendim. KONT tüm Türkiye'de yayılmış olan distrübitör bir firmadır bu arada...)

bence hddyi sök başka bilgisyara 2. hdd olarak tak ve orda dene
problemi göreceksindir.
tabi başka makinan ve bunu yapmak için yeterli bilgin varsa

thegardener' Alıntı:
okula aldigimiz laptopta da ayni sorunu yasamistim. bios dan harddiskle ilgili birşeyi etkinsizlestirmistim. sorun cozuldu.

büyük ihtimalle bios'tan sata ile ilgili ayarı değiştirmişsindir. sata harddisklerde xp yüklemesinde hata verebiliyor.

pink' Alıntı:
bence hddyi sök başka bilgisyara 2. hdd olarak tak ve orda dene
problemi göreceksindir.
tabi başka makinan ve bunu yapmak için yeterli bilgin varsa

makina var ama sanırım yeterli bilgim yok.çünkü daha önce hiç yapmadım.duydum, okudum ama pratik "0" :(

hım peki neslihan o zaman yapmaman tavsiyem çünkü kasa açmak ne kadar kolay olursa olsun küçük bir yanlış makinana büyük zararlar verebilir.
bilen birisi varsa yardım alman tawsiyem...
yanında olsaydım yardım ederdim :wink:

pink' Alıntı:
hım peki neslihan o zaman yapmaman tavsiyem çünkü kasa açmak ne kadar kolay olursa olsun küçük bir yanlış makinana büyük zararlar verebilir.
bilen birisi varsa yardım alman tawsiyem...
yanında olsaydım yardım ederdim :wink:

parça sökmekte takmakta sorun yok.kasa toplamayı biliyorum ve devamlı da yapıyorum ama hatayı bulmayı bilmiyorum.yani başka kasaya takarım. bağlarım fakat sorunun nerde olduunu nasıl anlıcam :(

anakart.SATA drieverını yüklemen lazım ilk önce.Makinayı açıp anakart cdsini tak bir disket tak kendi otomatikman kuracıktır zaten raidleri diskete.XP yüklerken F6'ya bas tuşuyla ek aygıt belirt ilk önce XP için olanı yükle arkasından makina sata diskini görecektir.
windows XP kurarken "Harddisk bulunamadı" hatası veriyor ise..

tatlım sana gelince 2. hddyi bağladıktan sonra master slave durumlarını ayarlaman gerekir kibirincil hdd ile çakışma olmasın.
daha sonra zaten 1. hddeki windows açıldıktan sonra 2. hdd görülecektir. onu tekrardan biçimlendirip hata denetimini çalıştırabilirsin :oops:

Sana niye edeyim ki senin bilmediğin şey yok maşallah dil pabuç gibi :lol: :lol: :lol:

XP Home,Proffesional?
Home'da benzer sorunlarla karşılaştım, hata msg çıktığında başka bir home CD'si takıp yeniden dene dediğimde sorun çözülmüştü,
ya da CD'den kaynaklanan CD-Rom'un okumamasından kaynaklanan bir sorun olabilir...

Yaparsın tabii...burada kocaman bir sinerji oluşturduk... :lol: :lol: :lol:

Aç dersen açarım ama büyük hissediyorum...

Geri