Cam Kırığı Hastası

Kodla Büyü

kakababa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 5. sınıflarda bir öğrencimin cam kırığı hastalığı var ve bilgisayar sınıfı 2. katta olduğu için ben bu öğrencinin 2. kata çıkmasını istemiyorum,, veli ve idare ile konuştuk ve hiçbir dersime girmiyor artık. Böyle bir öğrenciye nasıl bir sınav yapılabilir ya da neye göre değerlendirme yapabiliriz. Çocuk tekerlekli sandalye ile okula geliyor ve durumu tehlikeli merdivenden düşse Allah korusun canına bile malolabilir benim alabileceğim önlem bu oldu sizin önerebileceğiniz başka bir önlem var mı?

hocam siz çocuğun elinden ders görme hakkını almış oluyorsunuz bu şekilde yalnız. merak ettiğim bu çocuk ilk kat haricinde hiç bir derse girmiyor mu?
bence çocuğun sizin dersinize girmesi gerekir. gerekli tedbirleri alması ise okulun sorumluluğundadır. örneğin hizmetlilerle haftada 1 kez olan dersinize öğrenci nöbetçi öğretmen eşliğinde çıkarılabilir. sonuç itibarıyla bu çocuk okula gelior, dersinize almalısınız. ben sizi anlıyorum fakat bu çocuğa değerlendirme yapamazsınız bu şartlar altında.
sizin aldığınız bir ÖNLEM değil MENETME olmuş. bence idare bir çözüm bulmalı.

çocuğun hayatı zor zaten fazla zorlamayın kolaylaştırın onun okula gelip gitmesi yeter daha ne olsun

dndd' Alıntı:
çocuğun hayatı zor zaten fazla zorlamayın kolaylaştırın onun okula gelip gitmesi yeter daha ne olsun
bilgisayar dersi bir işkence değil ki hocam ,aksine çocuk derse diğer arkadaşları gibi iştirak ederse mutlu olacaktır. tamam ders içinde kendisine kolaylık sağlansın elbet ama bu bir türkçe matematik dersi değilki. ben kendisine verilecek bir iki küçük uygulama ile bu derste eğleneceğini düşünüyorum.elbetteki bunlar benim düşüncelerim. sonuç itibarı ile bu çocuk oyun filan oynayamıyordur diğer arkadaşları gibi eğer bilgisayarda yapabileceklerinin farkına varırsa hayattan bile alacağı lezzet farklı olabilir.

Öğrencinin laptop veya tableti varsa,bazı şeyler öğretilebilir.İkinci kata çıkması tehlikeli olabilir.Benim de bacakları sakat bir öğrencim var,Derslerim için bir kat yukarı çıkması gerekiyor.Ben kucağıma alıp çıkarıyordum ama arkadaşlarından utanmaya başladı bu şekilde,şimdi 2-3 arkadaşının destek olmasını istiyor,o şekilde çıkmak istiyor.İnerken de bazen sıkıntı oluyor,merdivende çöküp kalıyor.Sizin öyle bir şansınız yok,öğrenciye en ufak bir zarar bile gelmemeli.Ben olsam,öğrenciye kendi sınıfında 5-10 dk ayırarak laptop veya tablet ile temel olarak birkaç şey gösteriririm.Kendisi zaten ilgiliyse,daha fazlasını öğrenecektir.Eğer ilgisi de yoksa,yapılacak çok bir şey yok.Ona özel basit bir sınav hazırlayarak,değerlendirme notu verebilirsiniz diye düşünüyorum.

veritas' Alıntı:
hocam siz çocuğun elinden ders görme hakkını almış oluyorsunuz bu şekilde yalnız. merak ettiğim bu çocuk ilk kat haricinde hiç bir derse girmiyor mu?
bence çocuğun sizin dersinize girmesi gerekir. gerekli tedbirleri alması ise okulun sorumluluğundadır. örneğin hizmetlilerle haftada 1 kez olan dersinize öğrenci nöbetçi öğretmen eşliğinde çıkarılabilir. sonuç itibarıyla bu çocuk okula gelior, dersinize almalısınız. ben sizi anlıyorum fakat bu çocuğa değerlendirme yapamazsınız bu şartlar altında.
sizin aldığınız bir ÖNLEM değil MENETME olmuş. bence idare bir çözüm bulmalı.

Hocam size uzaktan davulun sesi hoş geliyor ancak bahsettiğim çocuk ilk zamanlar annesinin sırtında sınıfa kadar çıkıyordu. Sınıfımın iki yanında da özel eğitim sınıfı var ne zaman ne olacağı belli olmaz burada! Herkes benim dersimi çok iyi bilmek zorunda değil sonuçta. Onu taşıyan annesinede yazık çocuğada yazık. Ara ara fotokopi şeklinde çocuğa çalışma kağıtları verdim, sınıflarında bilgisayarda var görevlendirdim 2 öğrenci onlarda yardımcı oluyor çocuğa ama ben nasıl bir değerlendirme yapayım onu soruyorum. Derse al hakkı gaspediliyor demek en kolayı. Bu çocuğun durumu afedersin benim dersimden daha önemli!

soouuk' Alıntı:
Öğrencinin laptop veya tableti varsa,bazı şeyler öğretilebilir.İkinci kata çıkması tehlikeli olabilir.Benim de bacakları sakat bir öğrencim var,Derslerim için bir kat yukarı çıkması gerekiyor.Ben kucağıma alıp çıkarıyordum ama arkadaşlarından utanmaya başladı bu şekilde,şimdi 2-3 arkadaşının destek olmasını istiyor,o şekilde çıkmak istiyor.İnerken de bazen sıkıntı oluyor,merdivende çöküp kalıyor.Sizin öyle bir şansınız yok,öğrenciye en ufak bir zarar bile gelmemeli.Ben olsam,öğrenciye kendi sınıfında 5-10 dk ayırarak laptop veya tablet ile temel olarak birkaç şey gösteriririm.Kendisi zaten ilgiliyse,daha fazlasını öğrenecektir.Eğer ilgisi de yoksa,yapılacak çok bir şey yok.Ona özel basit bir sınav hazırlayarak,değerlendirme notu verebilirsiniz diye düşünüyorum.

Çocuk ilgili hocam bu yüzden bazı fotokopiler verdim eline ve 2 öğrenci ile arasıra çalışıyorlar.

kakababa' Alıntı:
Hocam size uzaktan davulun sesi hoş geliyor ancak bahsettiğim çocuk ilk zamanlar annesinin sırtında sınıfa kadar çıkıyordu. Sınıfımın iki yanında da özel eğitim sınıfı var ne zaman ne olacağı belli olmaz burada! Herkes benim dersimi çok iyi bilmek zorunda değil sonuçta. Onu taşıyan annesinede yazık çocuğada yazık. Ara ara fotokopi şeklinde çocuğa çalışma kağıtları verdim, sınıflarında bilgisayarda var görevlendirdim 2 öğrenci onlarda yardımcı oluyor çocuğa ama ben nasıl bir değerlendirme yapayım onu soruyorum. Derse al hakkı gaspediliyor demek en kolayı. Bu çocuğun durumu afedersin benim dersimden daha önemli!

hocam ben sadece fikirlerimi sölemek istedim. "uzaktan davulun sesi hoş gelir" ifadesi çokta hoş olmamış bence. genel itibarıyle kendinizi savunmaktansa bazı sorularıma cevap verseydiniz keşke(merak ettiğim bu çocuk ilk kat haricinde hiç bir derse girmiyor mu? ). madem fotokopi veriyorsunuz eline , herhalde arada bir uğrayıp yanına iki kelime bişey anlatıyorsunuzdur. o halde gösterdiğiniz şeylerden ona özel bir sınav hazırlayıp yapınız değerlendirmenizi.
bu arada hepimiz benzer sorunlar yaşıyoruz hiç birimiz 4 4lük bir yerde öğretmen değiliz. ilk anlatımınızdan ben çocuk tamamen dışlanmış gibi algıladım birazda, bazen cümleler anlamı değiştiriyor. kolay gelsin.

Bezer şekilde benim de özel eğitimlik öğrencim var, sesten rahatsız olduğu için beden eğitimi ve bilişim teknolojileri dersine giremez şeklinde raporlu. Dolayısıyla dersime girmiyor ve sınav da yapmıyoruz. Siz de benzer şekilde rapor almasını sağlarsanız(ya da varsa) dersten muaf tutabilirsiniz çocuğu bence.

Geri