Cami rehberliği kadrosu açıldı

Kodla Büyü
imam efendinin incilerimi dökülür 1-2 saat anlatsa orada . keşke herkesi eşit derecede düşünseler

bizde rehberiz onlarda rehber
öğretmen yapamadılar belki bizi camilere kaydrırlar rehber olarak :D
camiyi tanıtan sunu falan yaparız, caminin web sitesi
anfilerin ayarı.
cemaat yerleşim planı
bayramlarda camilere gelenlerin fotolarını çekeriz.
ayakkabılar için kamera sistemi falan...
:D

herşey tam bir bu eksik, çok lazımdıya

eemree' Alıntı:
anfilerin ayarı.
cemaat yerleşim planı

:+1:

eemree' Alıntı:
anfilerin ayarı.
cemaat yerleşim planı

Ek ders sorun olur hocam... Cemaat gelmezse keserler... :D

hükümet diyanette çalışanlara ciddi anlamda iyileştirme yaptı. oda yetmedi ek ders bile verdi onunla da yetinmedi bayram namazı için 80 tl ücret ödedi. hükümet her camiye en az iki personel düşünüyor. bugün bir vaizin maaşı 2.560 tl olmuştur. diğerlerinin maaşını siz düşünün

Kimsenin aldığı maaşta, yaptığı işte gözümüz yok.
Branşımızın itibarını iade etsinler.
Yoksa topunun köküne kibrit suyu...

akrep026' Alıntı:
eemree' Alıntı:
anfilerin ayarı.
cemaat yerleşim planı

Ek ders sorun olur hocam... Cemaat gelmezse keserler... :D

bunu unutmuşum :D

Arkadaşlar diyanete bağlı bir camide imam hatip olarak görev yapıyorum. Belki bu forumda bulunmakla hata yapıyor olabilirim.
Bu forumda bulunma amacım bulunduğum kasaba okulunun 30 adet bilgisayarının bakımı ile ilgileniyor olmamdan kaynaklanmaktadır.
İlgili haber tarihi camileri turistlere kendi dilleri ile anlatacak rehberden bahsediyor. İmam dan bahsetmiyor. Zaten imamın yabancı dili olmaya da bilir.
Bence çok yerinde bir uygulama olmuş. Ülkemizdeki tarihi camilere gelen turistler doğru bilgiye yetkili ağızlardan ulaşmış olacak.

Hem imamlığı öyle basit bir görev zannetmeyin. Bize diğer öğretmenlerin size baktığı gözle bakmayın.
Size yılda iki defa müfettiş gelir bize günde beş defa. Hem cemaatle halkla uğraşmak hiç de kolay değil.
Elbette biz de sizin itibarınızın iade edilmesini isteriz.

Bilişim öğretmeni arkadaşlarımız bizleri acımasızca eleştirmişler.

@mustafatoker
Yaz kuran kurslarında 15 öğrencisi olan arkadaşlarımız ek ders ücreti alıyor.
Düşünün herkes yaz tatili yaparken imamlar derse giriyor. İnanın öğretmen arkadaşları yazın görüyorum da gıpta ediyorum.
Bayram namazı için şu ana kadar tek kuruş almadım. Bahsettiğiniz bayramda tam gün görevde olan arkadaşlar mesai alır. Hakkıdır da.

kalelibilişim' Alıntı:
Arkadaşlar diyanete bağlı bir camide imam hatip olarak görev yapıyorum. Belki bu forumda bulunmakla hata yapıyor olabilirim.
Bu forumda bulunma amacım bulunduğum kasaba okulunun 30 adet bilgisayarının bakımı ile ilgileniyor olmamdan kaynaklanmaktadır.
İlgili haber tarihi camileri turistlere kendi dilleri ile anlatacak rehberden bahsediyor. İmam dan bahsetmiyor. Zaten imamın yabancı dili olmaya da bilir.
Bence çok yerinde bir uygulama olmuş. Ülkemizdeki tarihi camilere gelen turistler doğru bilgiye yetkili ağızlardan ulaşmış olacak.

Hem imamlığı öyle basit bir görev zannetmeyin. Bize diğer öğretmenlerin size baktığı gözle bakmayın.
Size yılda iki defa müfettiş gelir bize günde beş defa. Hem cemaatle halkla uğraşmak hiç de kolay değil.

@mustafatoker
Düşünün herkes yaz tatili yaparken imamlar derse giriyor. İnanın öğretmen arkadaşları yazın görüyorum da gıpta ediyorum.
Bayram namazı için şu ana kadar tek kuruş almadım. Bahsettiğiniz bayramda tam gün görevde olan arkadaşlar mesai alır. Hakkıdır da.
:+1:

kalelibilişim' Alıntı:

@mustafatoker

:++: :++:

Suç bizde,kim diyor sana 210 puan alda git bilg öğretmenliğini oku.Git din ile alakalı bir bölüm oku,yada imam olsaydıK...Ne dert var ne tasa.

kalelibilişim' Alıntı:

@mustafatoker
Hocam noktayı koymuş :+1:

bizim kimsenin parasında gözümüz yok anacak hükümet bazı mesleklerde pozitif ayrımcılık yapıyor. bir sınav oluyor polis 73 tl alıyor hizmetli 56 tl , öğretmen 43 tl para alıyor. sınavı yapan öğretmen parayı alan başkası. diyanet işlerine en düşük den başlayarak en az seyyanen 110 tl fazladan para verildi. öğretmen yine ek ödeme yok . bayram namazı kıldırıyoruz diye para ödeniyor. benim tanıdığım imamlar var ki ders yapmadığı halde ek ders alanlar var. bizim kızdığımız imamlar değil hükümetin kendisidir. ya hiç kimseye vermesinler yada öğretmende versinler. bu ayrımcılık niye

mustafatoker' Alıntı:
bizim kimsenin parasında gözümüz yok anacak hükümet bazı mesleklerde pozitif ayrımcılık yapıyor. bir sınav oluyor polis 73 tl alıyor hizmetli 56 tl , öğretmen 43 tl para alıyor. sınavı yapan öğretmen parayı alan başkası. diyanet işlerine en düşük den başlayarak en az seyyanen 110 tl fazladan para verildi. öğretmen yine ek ödeme yok . bayram namazı kıldırıyoruz diye para ödeniyor. benim tanıdığım imamlar var ki ders yapmadığı halde ek ders alanlar var. bizim kızdığımız imamlar değil hükümetin kendisidir. ya hiç kimseye vermesinler yada öğretmende versinler. bu ayrımcılık niye
İşte bu... :++:

cemi rehberliği kadrosu açıldı, 3 senedir biz bağırıyoruz çağırıyoruz hala kadro açacaklar. Yazıklar olsun meb yetkilileri sizlere, bu kadar beddua aldınız çıkar merak etmeyin hayatınızda bir zamanda

bu konular da hep aynı yazıyı yazıyorum artık artık şikayetin anlamı yok biz kendi aramızda birlik olup ortak hareket etmezsek (sendikalıysak ortak karar alıp istifa etmek gibi )bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılar olduğu sürece kenara itilmek kaderimiz olur..

öğretmen olarak ek dersimizin vergisi alınıyor hatta %20 lik dilime girdiyseniz yine ek dersinizde kesinti oluyor. 1 gün doktora gitseniz hafta boyu ek ders alamıyorsunuz. ek dersten vergi alan hükümet emekliliğe bu ek dersi saymıyor. en düşük emekli ikramiyesi alan öğretmendir. en düşük emekli maaşı da öğretmenindir. kar tatili olsa bayram seyran olsa ek dersininiz kesiliyor. 35 yıl çalışmış bir öğretmen 25 yıl çalışmış işçiden 1/3 oranında emekli ikramiyesi alıyor ve işçinin yarısı kadar maaş alıyor. bu ülkede kutsal kabul edilen öğretmenliğe verilen değer budur. imam arkadaş yazmış ki bizi müfettiş 5 defa teftiş ediyor sizi 2 defa demiş biz müfettişten korkan birisi değiliz beni gelsin her gün teftiş etsin

Türkiye'de %10 enflasyon varken öğretmen %3 zam verilmesi insafsızlıktır. %3 zam veriyor haziranda %5 geri alıyor yani zam değil aslında maaşımızda düşüyor.

Dalga geçiyorsunuz ama gerçekmiş. Haydi bakalım 100 yıla kadar bize de sıra gelir. Dayanın

kalelibilişim' Alıntı:

@mustafatoker
Yazdıklarınızdan sadece şuna katılamayacağım. Her tarihi camiye 1 rehber biraz fazla değiil mi. Sadece anlatmak değil mi görevleri. Turistin gelmediği dönemlerde ne yapacak o zaman. Diğer yazdıklarınıza amenna, her işin zorluğu ve saygınlığı vardır. Lafımız olamaz ona.

bence çok gereksiz bir kadro, tamam her işin zorluğu var ama bize bunca zamandır kadro vermeyen hükümet işine gelen durumlarda veriyor kadroyu veriyo kadroyu. bu söyledim diye hemen dinsiz ya da dine laf atıyo gibi suçlamalar yapmayın... sadece verilen kadro ve karşılık olarak gereksiz olduğunu yine bundan kendi adamlarının nemalanacağını söylüyorum. zaten gelen turist kafilelerinde rehber mutlaka oluyor, ha illa biz bilgi verelim diyecekseniz, imam caminin tarihini rehbere anlatır, rehberde istenen dile çevirir. şunu merak ediyorum camiye rehberi atadınız bu rehberin kaç dil bilmesi gerekiyor, var mı o kadar yabancı dil bilen kadrolu memur varsa bile o kişi devlette çalışmaz zaten.

bence gereksiz ve devlet imakanlarını boşa harcayacak bir kadro, sırf zarar. önce her camiye imam atasın, her okula (değilsede belli koşulları taşıyan okullara) bt öğretmeni atasın, ya da öğretmensiz okul, doktorsuz hastane kalmasın ondan öbür işlere bakarsınız.....

@ oyungezer
Hocam Türkiye genelinde toplam 100 adet demiş haberde. Atamaların devamı gelecek mi gelmeyecek mi değinmemiş. Her tarihi camiye atama olacağını sanmıyorum.

kimse kimseyi kandırmasın. diyanet akp için çok önemi bir kurum neden mi? çoğu imam köyde hükümetin elemanı gibi çalışıyor ve adeta hükümete oy topluyor. elbette öğretmene hükümet iyi bakacak değil ya. oysaki bu hükümet kilisleri bu milletten toplanan vergilerle tamir ettirmiş ve hizmete açmıştır camiye ise halktan toplayın denmiştir. zinanın suç olmaktan çıkran bu hükümettir. domuz etini kasaplık et yapan bu hükümettir her hafat faiz reklamı yapan başbakanın bizzat kendisidir. peki bu imamlarımız bu hükümetin bu yönünü hiç anlattı mı? 11 yıldır hala başörtüsü neden çözülmüyor diye anlatan imam olmuşmudur. yada 3 milyon ıraklı müslüman abd askerleri tafaından öldürülürken yüzbinlerce müslüman kadına abd askerleri tecavüz ederken bu hükümet abd askerlerine neden yardım ediyor diye halka anlatan olmuşmudur.

bizim ülkemizde kültür müdürlüğü diye bir kurum var..burdan bir yetkili buralarda çok rahat değerlendirilebilir...onların dertleri bir şekilde kendilerince uygun elemanları kpss ye bile sokmadan kadrolaşmaya devam etmek...

Hem başkasının maaşında gözümüz yok diyorsunuz..
Hem de kendinizi sürekli başka alanlarla kıyaslıyor diğerlerinin yaptığı işi küçümsüyorsunuz..
Kızacaksanız HÜKÜMETE kızın kardeşim..
İmamın suçu ne
Polisin suçu ne anlamıyorum..
Daha önce de dini bilgilerle dersler konulunca aynı tepkiyi verdiniz..
Tepkiniz yanlış anlaşılıyor.. Sanki bu adamlar dine karşıymış gibi İnanın böyle anlaşılıyor artık..
Bırakın kim ne ek ders alıyorsa alsın..

Kadronun din ile ne ilgisi var? Her okula bir tane veli refakatçısı verselerdi, günde 200 veli ya öğretmen ya idareci arıyor veya birşey soracak.Dersten çıkıyorsun, daha sınıfın kapısında, bir öğretmeni aryan veli;
....... öğretmeni arıyor. ve ekliyor:
-Siz burada görevlisiniz değilmi? (aranan kişiyi bulamanın öğretmenle alakası olmadığını biliyor ve adımı görevli olarak değiştiriyor) çaresizlikten.
Yada her okula bir güvenlikçi ,, daha iyisi temizlik görevlisi verseler..Hiçbirinin boş saati olmaz.
Yanlış anlamayın ama, ülkenin kaynaklarını verimli kullanmak gerekir.

gereksiz bir kadro açılmış, turizmin yoğun olduğu dönemlerde bu tür rehberlik görevlerini belediyeler üniversite öğrencileri tarafından yürütülebilmesi sağlayabilir ki zaten çoğu bölgede böyle uygulamalar var.

Geri