can sıkıntısı

Kodla Büyü

denizlerb

Süper Üye
Süper Üye
ekders ödeme çıktısını bırakmışlar öğretmenler odasına. çoğu arkadaşın ücreti 4 haneli sayılar. bazılarının ki 2 ile başlıyor. Allah daha çok versin gözümüz yok. yine de insanın canı sıkılıyor. herkes dersine ve kursuna girip-çıkıp evine gidiyor. yani emeğinin karşılığını alır. bizim ise ders dışında yaptığımız hamallıklar -saymak istemiyorum- ancak yorgunluk olarak kalıyor. kursumuzun kapanması kötü oldu. canım sıkıldı paylaşmak istedim.

Maalesef durum bizdede öyle :( . Gün gelir bilişim öğretiminin kıymetini anlayacak bakan gelir. O zaman bizde 4 rakamları alırız. Inşaallah. :)

sözbende' Alıntı:
Maalesef durum bizdede öyle :( . Gün gelir bilişim öğretiminin kıymetini anlayacak bakan gelir. O zaman bizde 4 rakamları alırız. Inşaallah. :)

böyle birşeyin olacağına inancınız var mı gerçekten hocam bir nesli katlettiler 2002 de en yük sek puanlı öğretmen iken şuan ki duruma bak içler acısı resmen

ben aynı şeyleri yıllardır düşünmekten sıkıldım :( meslekte 9.yılım ve hiç yönden mutlu değilim. Allah a şükürler olsun şükürsüzlük yapmak istemiyorum ama . yıllarca çalıştım. arkadaşlarım gezerken ben ders çalıştım. şimdi o gezenler sınıf öğretmeni, hemşire, belediye memuru oldular. ve benden çok daha rahatlar. küçümsemek için demiyorum. o zamanlar o bölümlerin puanı bizden düşüktü. şimdi yeniden okumaya çalışıyorum ama çocuk, ev derken olmuyor. yeni başlayanlara tavsiyem bence başka arayışlara girmeleri. ben geç kaldım malesef :(

2000 yılında 200 küsür ile bu bölüme girdim, 11 yıldır bu işin içindeyim ünv biter bitmez almanyaya master için gittim sadece dil sınavı kalmıştı 1-2 ay daha sabretsem neler olmazdı ki dayanamadım çıktım geldim. bu arada temel almanca gramerini öğrettiğim bilgisayar programcısı arkadaşım doktorasını bitirmiş neredeyse 5 hanelere çıkacak durumda şu an geliri :) vs.vs.vs. anlatsam bir sürü dönüm noktası var hayatımda daha doğrusu ÇOĞUNLUĞUMUZUN HAYATINDA!

geçmişe dövünüp geleceğin hayalleri ile bir yere varılmıyor maalesef önemli olan şu an ne yapıyorsun? bakın arkadaşlar ekmeğini kazanmak isteyen emin olun kazanıyor ki sitede bir sürü örneği var bunun...

lise mezunu açıktan üniversite okuyan bir hanım efendi komşumuz var kendisini geliştirmiş ve evinde ilkokul seviyesinde komşu çocuklarının ödevlerine yardımcı oluyor 1500 liraya yakın getirisi var. oturduğu yer lüks semt değil kenar semt denilebilecek bir yer...

alanında kendini güncel tutabiliyor musun? dövüneceğine üzüleceğine bir adım atmayı deniyor musun? yeter ki ekmek kazanmayı isteyelim emin ol kazanıyorsun...

bu arada;

4-5 kasım etz ankara
11 - 33 kasım Teknoloji ve Eğitim Fuarı
12-27 kasım etusp maker eğitimi

vs.vs.

biz bu taşın altına elimizi koymaz gelir kaynağımıza sahip çıkmazsak başkaları seve seve girişiyor bu işe ki helali hoş olsun...

tıp fakültesini kazanmama 1-2 puan kalmıştı, 200 küsürlü yıllardı benimki de. ysahin hocamın dedikleri doğru yılmadan çalışmaya devam etmek lazım ama o zaman eşşekler gibi çalışıp bu güzel fırsatı değerlendiremedik. sonra bize göre lise derslerine ve üniversite sınavına hiç çalışmayıp böyle öğretmen olanların havasını, kazandıkları parayı ve değerlerini görünce koyuyor insana yahu.
daha dün bir tanesi (kendisinin sabahlara kadar çalıştığını benim de akşama kadar yattığımı düşünmekten olsa gerek) dedi ki bana keşke biraz daha çalışıp bilg. öğretmeni olsaydım. sonra branşını düşündüm ve bişey değişmezdi sen benim üniversite sınavı netlerimi rüyanda bile göremezdin diyecektim de vazgeçtim ve senelerdir tekrarladığım gibi nereden yazım ben bu saçma bölümü dedim.

dün öğretmenler odasında Rehber Öğretmen( ki okulda ne işe yaradığını anlamış değilim..) diyor ki; her okulda mobilya bölümü olacak, en iyi bölüm o, bilişim falan gereksiz.. Dedim e kardeşim gün içinde beni arayıp yok internetim yok, yazıcım çalışmıyor, şu siteye başvuru yapacaz ama bir türlü yapamadık vb. gibi şeylerle bana gelme dedim.. Bizimkisi hemen kıvırıyor yok şöyle, yok böyle.. Anlayacağınız branşımız hala öğretmenler arasında tam olarak anlaşılamadı ve bir yere de konulmadı.. Durum böyle olunca çok fazla ümidim yok..

Okulun ögretmenleri "Bu ay rekor bende" diye birbirleriyle yarışıyor, egleniyorlar. Çoğu ücreti olmasa serce parmagını kıpırdatmaz. Hunharca sövüyorum icimden emeği geçenlere.

Re: Ynt: can sıkıntısı

GEÇ KALMADINIZMI?
Ben yazınca, şükürsüz dediler.Bunu diyenlerinde ne yazıktırki, bir kısmı kadrolu ve malum sendikalı arkadaşlarımızdı.
Daha neler mi yazıldı bizlere???

###Haftada 15 saat zaten.
Şükredin şükredin.İşsizler var.
Askeri ücretle çalışan ve bunu bulamayanlar var.
Atanamayan öğretmenler var.Zaten haftada 15 saat çalışıyorsunuz. Beğenmiyorsanız istifa edin, başka işte çalışın.Hem böylelikle eğitim statik olmaktan kurtulur, dinamik yeni gençliğin önü açılır.###

Geç kaldınız beyler.Atı alan üsküdarı geçti.

yüzbinlerce bt öğretmeni ne desek ne düşünsek boş, yukarıdan bir akıllı çıkıp ülkeyi bilişimin kurtaracağını akıl etmese olmaz bu iş, her ne kadar bende çok yorulsamda eninde sonunda biri çıkıp bunu düşünecek ben eminim çünkü gerçek bu.
türkiyenin en büyük 5 şirketini toplayın 1 whatsapp etmiyor, 19 dk vakti olan izlesin ltf.
https://www.youtube.com/watch?v=SAsC0zifeTU

ben umutsuz degilim lakin hem ulkem hem de kendi bolumum icin olan hicbir sey sasirtmiyor beni.

yapilan bir yanlisi soyledigimiz zaman artik hedef tahtasina oturtulup "bertaraf" oluyoruz. ekonominin ve egitimin hali malum. kac gundur sosyal medyada ne haberler donuyor ne bir hukumet yetkilisi ne de bir haberci bu olayi yalanlayamiyor. neyin dogru neyin yanlis oldugu belli degil. tam bir kaos.

biz kendimizi yirtsak da kendi derdimizi anlatmaya calissak da bu ortamda bizi duyan olmuyor.

yine de yilmayacagiz canımızı sıkmayacagiız ve savasacagiz. ulkemizin icin hayirlisi olsun.

"En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır."
M. Kemal Atatürk

Geri