canon 1000D- Nikon D3100 Fotoğraf makinesi

Kodla Büyü

aslicakir

Site Gezgini
Uzun süredir fotoğrafçılığa ilgim vardı fakat şimdiye kadar fırsatım olupta bir yerden başlayamadım. Ama bu hafta okulumuzda fotoğrafçılık kursu açıldı, bende yeni bir makine almaya karar verdim. En fazla 1500 Tl ayırabilirim makine için. Aslında canon 500 D istiyorum ama o kadar para vermem.
Canon 1000D ve Niikon D 3100 arasında kaldım. Sizce hangisini seçmeliyim.Gönlüm Canon bir makine almaktan yana ama sanki nikonun bu modeli daha iyi gibi.
Bir de Gitti gidiyorda 2. el canon 500 D buldum http://urun.gittigidiyor.com/Canon-500D ... ZZ45833238
fiyatı çok uygun geldi ama güvenemiyorum açıkcası
Karar vermem konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların fikirlerini bekliyorum

hocam bu işlerden çok anlamam ama bu işlerle profesyonel olarak uğraşan yakın bir arkadaşımın tavsiyesidir. Nikon stüdyoda kullanıldığı zaman daha iyi sonuçlar verir, canon ise dış ortamda daha etkilidir demişti. ikiside hayal kırıklığına uğratmaz sizi hocam. gözünüzü kapatıp seçin birini :)

bu işlerle hobi amaçlı uğraşan biri olarak nacizane fikrimi belirteyim...
hocam ikisi arasında kaldıysanız EOS 1000D güzel seçim olacaktır. ama ben size ikisinin yerine EOS 1100D modelini tavsiye ediyorum. hem 720p hd video çekmesi hem üzerinde af motoru bulunması önemli bir avantaj. (nikon makinelerin çoğunun gövdesinde af motoru yoktur, af motorlu lensler almak zorunda kalırsınız,bu da en az 300-800 TL fazla masraf demek lens başına! fotoğraf çekiminde elim beton gibi titremez derseniz bu yazdığımı dikkate almayın) 1100D'yi yurtdışı garantili kit lensli 1300 TL civarında GG, sahibinden'de bulabilirsiniz. 8)

hocam hiç düşünmeden nikon 3100 diyebilirim. ben oldukça araştırdım ve en sonunda geçen hafa 3100 aldım. öncelikle 3100 yerine alabileceğin makina canon eos500 olabilir 1000 veya 1100 değil. fakat kesinlikle 2 el hemde netten almanı tavsiye etmem alıcaksan hayyama gidip oran alabilirsin 2 eli fakat bu makinalarda 2 el fiyatları fazla oynamıyor. dolayısıyla yine hayyamdan spot alabilirsin. lenslere takılma çünkü artık lenslerin çoğu af motorlu üretiliyor zaten üstelik kit lensten sonrA alacağım 2 lens onlar oldumu yerde artar. Üstelik 2. el temiz lensleri çok uygun fiyatlara alabiliyorsun. tabi ya anlayan biriyle yada güvenebileceğin bir dükkandan almak mantıklı.ama sadece biraz ilgileniyorum fazla ilerletmek gibi bir niyetim yok diyorsan fuji hs 20 tavsiye ederim hiç lensle uğraşmadan her lensi biraz olsun kullanabileceğin bir makina üzerindeki kit lens sayesinde.

Geri