canon 550d mi nikon 3100 mü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan safran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

safran

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar ben SLR makine almak istiyorum. Çok anlamıyorum arkadaşa danıştım bu iki modeli önerdi. Sitelerde araştırma yaptım canon al diyen de var nikon al diyen de. AF motoru var yok muhabbeti için canon al diyorlar. kullanım rahatlığı için nikon al diyorlar. Nikon biraz daha uygun.
http://www.bizdeuygun.com/Canon-550D#1
nikonun fiyatı da 1100 tl civarı. Bir de bu af motorunu açıklayabilecek olan olursa çok memnun eder beni. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Bir de nereden alabilirim bu site internette en uygun fiyatlı olanı.

mrb hocam ben de araştırdım baya bi ne alsam diye canon 550 ve nikon d90 arasında gidip geldim. bir sitede denk getirdim fiyat olarak çok iyiydi canon aldım ikisini de tercih edebilirsiniz rahatlıkla ama 550d mi 3100 mı dersen canon 550d (18-135mm) derim

nikon 3100 yerine biraz daha borca girip efsane olan d90 öneririm

istediğiniz bilgi

2.AF: Mekanik hareketi AF motorunun sağlaması ile netleme görevini tamamen ekipmanınıza bırakabilirsiniz. Bunun için ekipmanda AF motorunun bulunması gerekir. Modern lenslerde AF motoru bütünleşik bulunur; bu sayede bir şeyi dert etmeden alır kullanırsınız. Daha eski model lenslerde ise bütünleşik AF motoru bulunmaz; bu mekanik hareket için fotoğraf makinesinde yer alan AF motoru kullanılır. Lensin gövdeyle birleştiği yerde yer alan vida sistemi ile gövdedeki AF motorunun mekanik hareketi lense iletilir, lensteki mekanik sistem de netleme grubunu olması gerektiği gibi hareket ettirerek netlemenin yapılmasını sağlar

Peki bu lenslerin af motorlu mu değil mi nereden öğrenecez? AF olmalı yazmışlar netteki aramalarımda ancak lenslerin üzerinde öyle birşey yazmıyor. Ben internetten almak istiyorum küçük bir ilde yaşıyorum burada fazla seçenek yok

Bahsettiğiniz af değil titreşim engellemedir canonların eski lensler hariç hepsinde is vardır lensin üzerinde yazar 18-55 is diye öyle anlarsınız. Nikonda ise vc dir oda giriş seviyesi gövdelerde yoktur orta ve üst seviyelrde vardır nikonda bunu lense ekliyor.. iki makinede eski bir makine alacak iseniz n11.comda şuan kampanya var 600d alınız. bütçenizi söylerseniz bütün makineler hakkında bilgi veririm

eğer yok nikon ismi cezbediyor derseniz o fiyata 5100 alın 5100 ile 550d kafa kafayadır biri gs biri fb hiçbir dezavantaj yaşamassınız canonun menüsü ve kullanışlılığı daha kolaydır

yok hocam sıkıntı yok rahatlıkla alabilirsiniz resmin üzerine gelin lensin üst kısmında af yi görürsünüz. arkadaşınız sizi yanlış bilgilndirmiş af (auto fokus) yani netlemeyi otomatik yapar bu bütün lenslerde var nikon ve canon dahil. sizin bahsettiğiniz stabilezer dır yani titreşim önleme oda bu lenste var rahatlıkla alın kafanıza birşey takılmasın hafıza kartını da class 10 alın

ayarlarını çözememiş olsam da 2 aydır 600d kullanıyorum şimdilik çok memnunum. kursa gitmeden de fotoğrafçılığı çözmek biraz zor sanırım. Şimdiden hayırlı olsun hocam

hocam size yardımcı oluyum
özelden bana ulaşın yada istediğiniz modelleri bana ulaştırın
canon nikon sony ne isterseniz bulabiliriz.
en uygun şekilde

Geri