Casper Notebook a xp yükleyemiyorum

Kodla Büyü

dobradobra10

Site Gezgini
slm arkadaşlar herkeşe kolay gelsin..

yeni aldığım casper lattop ta vista home premium yüklü olarak geldi..Ancak ben xp yüklemek istiyorum yüklenmiyor..
Cd takıp başlatıyorum mavi ekran geliyor kur dosyalrı yükleniyor diyo ondan sonra bilgisayarınızda bir bağdaştırıcı bulunamadı ekranı geliyo sonra devam dediğimde biraz daha yüklüyor sonra klasik mavi ekran hatası geliyor ekrana ve öle kalıyor..Mavi ekran bilgisayarınız olası bir hatatan kurtarıldı... gibi bir mesaj geliyor nedeni ne olabilir acaba yardım ederseniz sevinirim...
Şimdiden teşekkürler...

tam emin değilim ama hdd den olabilir, hdd nin xp driverlarını, yükleme yaptığınız xp cd sine gömmeniz gerekiyor olabilir.

hocam aynı hatayı hp laptopa zp yüklerke bendede vermiştim. XP cd sine HDD sata driverlarını Nlitle diye programla xp cd sine entegre yapıp yeni bir xp cd oluşturun. O şekilde krulur.

Hocam, BIOS ayarlarına girip AHCI diye bi ayar var. Ondan olabilir mi acaba? Onu bir aktifken deneyin, olmazsa bir de pasifken deneyin kurulumu. Ben bir seferinde öyle birşey denemiştim olmuştu...

slmlr
casper a xp yuklemek icin onceden vistanın yuklenmemis olması lazım.onun icin once hd ikiye bol c ye once xp yi yukle daha sonra d ye vistayı yukle xp driverlerini casperin sitesinden bulabilirsin.boylelikle hem xp in hemde vistan olur biri cokerse digerinden programlarını kullanabilirsin.
kolay gelsin

Geri