ccc dosya uzantılı virüs

Kodla Büyü

compkadir

Site Gezgini
arkadaşlar hiç karşılaşan oldu bilmiyorum. bilgisayardaki bütün dosya uzantılarının sonuna ccc uzantısı ekleyip dosyaları açılamaz hale getiren bir virüs var. sabahtan beri uğraştım çözemeedim.sistem geri yüklemeleride kapatıyor. ve howto_recover_file_fcgjv isimli 2adet başka dosya oluşturuyor

Re: Ynt: ccc dosya uzantılı virüs

Çok Yakın geçmişte, bu sitede biri daha aynı virüsten müzdarip idi.
Önemli dosyaları "rar" layıp, seyyar harddiske yedeklemek en iyisi.
Yinede sorayım,
Hangi dosyaları, "exe png bmp doc vs." bu şekilde paketliyor.

compkadir' Alıntı:
arkadaşlar hiç karşılaşan oldu bilmiyorum. bilgisayardaki bütün dosya uzantılarının sonuna ccc uzantısı ekleyip dosyaları açılamaz hale getiren bir virüs var. sabahtan beri uğraştım çözemeedim.sistem geri yüklemeleride kapatıyor. ve howto_recover_file_fcgjv isimli 2adet başka dosya oluşturuyor
Geçmiş olsun hocam, iki gün önce Müdür Beyin bilgisayarına bulaştı ve her tıkladığın klasöre yerleşiyor.. Maalesef format atmak zorunda kaldık..
İlk etapta açılışta çalışan how to recover..... yazan uygulamayı sonlandır.. Klasörlerde gezmeyi soldaki menüden yap.. Ve bozulmayan dosyalarını mailine at.. USB falan takma.. Ondan sonra son çare olarak format... Anti-virüs falan hikaye kalıyor hocam.. Size kolay gelsin..

saolsun bizim müdür arkadaşta bütün klasörleri flash belleği halletmiş bozulmayan dosya yok sanırım

Bence
Cryptolocker virüsü varyasyonu.
Yaygınlık bakımından dünyada 2. derece enfekte bölgeyiz.
Çare?》》》YOK...ŞİMDİLİK
SONUÇ;
FOOOOOORRRRRRMMMMMAT

aynısını bizim Müdür de yapmıştı.. Dediğim gibi stratejik planı aldım gerisine bastım formatı.. O da her yere girmiş, her dosyayı indirmiş ve bilgisayarda tarayıcılarda reklam virüsü vardı.. Kendisine de anlattım bir daha her maili açmayın, her şeyi netten indirmeyin diye.. İki gündür kafamız rahat.. Bilgisayarı tertemiz oldu.. :P

Bir kere;
İnternet sistemimizdeki hızımız bile, download hesabı ile.Depolarımız ise T.byt hesabı.
Upload eden yok gibi.Bu kadar indirme yaparsan, bir gün bindirecekleri muhakkak.
Düz yolda giden araba kaza yapmaz.İnterneti biraz dikkatli kullanalım.Sürat felakettir beyler.

Dün bana da aynı sebepten bir müdür arkadaş geldi. Baktım çözülecek gibi görünmüyor. Bastım formatı. yalnız harici hdd taktım ama bişey olmadı sanki.

bu aralar yaygın galiba geçen gün de aynı virüsten muzdarip bir öğretmen arkadaş benden yardım istedi ama malesef çözümü yok bütün resimlerini kullanılamaz hale getirdi.

how to recovery your files diyo işte :) dosyaları kurtarmanın yolu parayı ödemek..
Fidye virüsü arkadaşlar bunu. veriler önemli değilse full format atmak tek çözüm önemliyse 500 $ mı 1000$ mı neyse ödemek zorundasınız.
şifrelenmiş dosyaları çözemiyoruz maalesef.

yalnızca ilk versiyonun bir çözüm yolu var. takip edin isterseniz.
http://uzmanim.net/soru/cryptolocker-vi ... deri-19950

Geri