cd rom açılıp kapanıyor (Kendiliğinden)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adalkic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

adalkic

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar

cdrom cdleri okuyordu sabah formatladım makineyi office kurcaktım okumadı cd yi

şimdi ise açılışta kendiliğinden açıp kapatıyor cd romu

yardımlarınızı bekliyorum

kapağı tam kapanmıyorsa tepsiyi dışarı çıkarır, böyle bir durum mu acaba?

hocam cd rom un düğmesi sıkışmış olabilir ön kapağı sök oyle bi dene benimde başıma gelmşti..

veri kablosunu söktüm sadece güç kablosuyla çalıştırdım aynısını yapıyo galiba cd romda kapagını sökem bakalım

Hocam motor u ile alakalı birşey ,
adam olmaz en iyisi atın bir kenara, yadar bozuk (okumayan) birinin motorunu ona takın
motor: içindeki harekket dişlilerini dönderen bölge

yeni başlık açmak istemedim. Bizim lab daki bilgisyarların birinde de cd kapanmıyor. sıkışmış diye düşünüyorum. kasayı açtım cd sürücüsünü çıkarmak için diğer vidalar görünmüyor ki sökeyim
kasa casper
bir tarafı açılıyor diğer taraf görünmüyor cd sürücü de çıkmıyor tabbiii

invem' Alıntı:
yeni başlık açmak istemedim. Bizim lab daki bilgisyarların birinde de cd kapanmıyor. sıkışmış diye düşünüyorum. kasayı açtım cd sürücüsünü çıkarmak için diğer vidalar görünmüyor ki sökeyim
kasa casper
bir tarafı açılıyor diğer taraf görünmüyor cd sürücü de çıkmıyor tabbiii

eğer kasanın diğer tarafını açamıyorsan sabit ise o tarfta vida yoktur.
bunun için vidaların sağında solunda altında veya üstünde bir mandal olmalı o mandalı basınca veya çekince ( artık markaya göra değişir sistem) CD sürcüyü serbest bırakır çek çıkar

adalkic' Alıntı:
merhaba arkadaşlar

cdrom cdleri okuyordu sabah formatladım makineyi office kurcaktım okumadı cd yi

şimdi ise açılışta kendiliğinden açıp kapatıyor cd romu

yardımlarınızı bekliyorum

1. Cd sürücünün el ile itekleyerek kapatılması sonucu mekanik aksamı hasar gördüğünden kapandıktan sonra içindeki göz yukarı çıkıp CD ye eyaklaşması gerektiği halde yapamayınca tekrar tepsiyi dışarı atar. bu durumda sürücü değişecek

2. bazı şaka programları Cd sürücüyü sürekli açar kapatır. bunun için başka bir CD sürücü tak aynını yaparsa şaka programı bulaşmıştır. yapmazsa o CD sürücü bozuktur

motor u kontrol eden yer ölmüş efendim, varsa yedek parçan o kısımları değiştir...
örneğin ordaki kasnak (kayış) veya da motorun kendisi :+1:

hocam kasadan elektirigi komple kesin biraz bekleyin tekrar kontrol edin olmazsa cd sürücü degişecek
bazen sürücü gözünde tozlanma olabiliyor okumuyor...

Geri