Cd Rom cd leri boş gösteriyor.

Kodla Büyü

designbote

Üye
Arakadaşlar Asus Marka (modelini ve özelliklerini detaylı olarak yazacağım) bir dizüstü bilgisayarımız var. Bu bilgisayar cd ve dvd leri okumuyor, boş gösteriyor. Cd leri taktığımız da cd mesela 700 mb ise 650 mb dolu diyor ve medya player da ses dosyası olarak gösteriyor. İçeriğine ulaşamıyoruz. Ne olmuş olabilir? Neler yapabiliriz?

Tavsiye üzerine İsobuster diye programla içindekileri görmeyi denedim olmadı. Cd ler ve dvd ler tam olarak çalışıyor farklı bilgisayarlarda.
Teşekkürler

bu dizüstü bilgisayar çok eski bir bilgisayar değil. Dvd rw ın lazeri çabuk mu eskir? birde yenisini nerden alabilirim?

Hocam bir virüs türü CD ve DVD'lerin okunmamasına neden oluyor. Daha doğrusu işletim sistemi dosyalarına etkiyerek bu soruna neden olmaktadır. Bu sorunu çözmek için format en garantili yoldur zaten format sırasında CD test etmiş olursunuz okuyup okumadığı anlaşılabilir. Eğer sorun bu değilse DVD-RW fiziksek hasar meydana gelmiştir bu durumda yapacağınız pek birşey yok, garantisi varsa en iyisi gantiye yollamak.

Bilgisayarınız eski değilse garantilidir o zaman teknik serviste ücretsiz tamiri yapılır. Garantisi yoksa zaten eski demektir (2 yılı geçmiş anlamında) o zaman teknik serviste yine tamiri yapılır. 100 tl civarında ücret alınır. yada tanıdık bir pc tamiri yapan yer kolaylıkla bu işlemi yapabilir

Benim de aklıma format atmak geldi ilk bakışta fakat anasınıfında kullanılan bir dizüstü bilgisayar o yüzden kararsız kaldım. Dediğiniz gibi uygun bir zamanda format atmayı denerim. xp cd si ve win7 dvd side test edilmiş olur.

Hocam sadece denemek içinde yapabilirsiniz yani format atmak zorunda değilsiniz. Bölümlerin biçimlendirmesi aşamasına kadar gelin format atmayın, böylece CD okunup okunmadığını test etmiş olursunuz.

Sorun İşlertim Sistemininin Kullandığı CD DVD dosyalarında sayın hocam.

hocam benim laptop da ASUS henüz 2,5 yıllık ve aynı sorun bende de var yazılımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü defalarca format atılmış ve tüm hdd ler boşaltılarak sistem kurulumu yapılmıştır.

benim bilgisayar da Asus A3500 serisinden, aynı sorun benim bilgisayarda da mevcut. cd'leri boş olarak gösteriyor. ben de çözemedim.

benimde asus markada aynısı başıma geldi varmı çözebilen arkadaşlar :cry:

benim acer var 2-2,5 yıllık, ben de aynı sorunu yaşıyorum. hatta cd çekimi yaparken de tam kapatma esnasında hata veriyor, kapanmadı diyor, cd boş görünüyor. başka bilgisayara takıcna çekimin yapılmış olduğunıu görüyorum. cd vd dvd deki -R ve +R ile ilgili olduğunu düşünüyorum (emin değilim)

Geri