CD-Rom gözükmüyor...

Kodla Büyü

s_kajmeran

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Exper Bilgisayarların 5-6 tanesinde CD-rom gözükmüyor...

Nette bulduğum bir kaç yöntemi uyguladım aa sonuç değişmedi... Microsoftun "Fix it" isismli dosyasıyla da denedim yine değişmedi...

Nedendir veya ne yapılabilir?

gözükmüyor derken hocam?

bios ekranında da görünmüyor mu?
yoksa bios açılış ekranında görünüp windows açılınca mı görünmüyor?

Hocam biosta boot altında HDD ve Flopy'nin yanında + var CD-rom da bişey yok... İsim olarak var ama.. Space'ye basınca ! diye işaret çıkıyor yanında...

hocam kasanın içinde kablolara baktınız mı? temassızlık olabilir.

s_kajmeran' Alıntı:
Hocam biosta boot altında HDD ve Flopy'nin yanında + var CD-rom da bişey yok... İsim olarak var ama.. Space'ye basınca ! diye işaret çıkıyor yanında...

cd-rom ismi göründüğüne göre güç geliyor demek ki, bu nedenle olası problem veri kablolarında ya da bios ayarlarında hocam, kasayı açıp bir veri kablolarını (ide ya da sata) kontrol edin isterseniz...

Bu sorunla baya uğraştım gösteremedim sonunda yeni bir DVD-RW alıp taktım sorunsuz kullandım.

DVD-RW sorun olunca dikkat edin BİOS ekranıda çok geç geliyor bilgisayar 2,3 dkda anca açılıyor.

Hocam cd sürücünüzün mark modelini aygıt yöneticisinden bulun ve ardından internetten driver'ını bulup yükleyin. CD sürücünüz artık görünecektir.

Görmeyince bende ilk iş olarak kablolora baktım kablolar normal...

Yarın çalışan bir taneyle denerim, çalışırsa CD-rom'a yıkarım suçu değilse sürücüsünü kurup sonucu paylaşırım...

:)

CD -DVD sürücülerin sürücüsü olmaz, çünkü; zaten kendileri sürücüdür :mrgreen: Şaka bi yana gerçekten olmaz.

öncelikle bios load default yapalım ve Boot menüsüne değil, biosun ilk menüsü olan Standart Cmos Setup menüsünde CDROM aygıtını görmeniz gerek. eğer burada görüyor fakat boot alamıyor yada CD okutamıyorsanız muhtemelen ömrünü doldurmuştur.
Bu menüde göremiyorsanız IDE/SATA kablosunu ve molex güç kablolarını kontrol edin.Eğer sürücüler IDE ise ve master / slave ayarlamayı bilmiyorsanız,HDD yi ve optik sürücüyü 2 ayrı ide kablosu ile bağlayın.

benim pc cd sürücüyü görmeyince aygıt yöneticisinde driver yüklü değil hatası vardı. driver'ı yükledim ve bilgisayarımda cd-sürücü görünmeye başladı. CD-ROM'ların da driverları var sinaat hocam. google amcaya sorabilirsin :D

Geri