cd room açılmıyor

Kodla Büyü

seldabal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar exper öğrenci bilgisayarına format atacağım. başka bilgisayarda çalışan cdroomu takıyorum ama açılmıyor tık-tık sesi geliyor ama açılmıyor. kabloları değiştirdim, yine olmadı. usb dvd sürücü ile formatı başlattım ama kendi dvd sürüscüsünü yeni değiştirmiştim sorun ne olabilir.

cd ile ilgili sorunum yokki sürücünün açılmadığını söylüyorum cd kopyası bu sorunu nasıl çözecek anlayamadım.
cd çalışıyor şuanda kullanıyorum, cevabınız için teşekkürler.

hocam ufak bir delik olacak ona toplu iğne sok iyice ittir. elin acıyacak biraz ama zorlayınca olacak. olmazsa tornavida ile kapağı zorlayacaksın. tam düğmeye bastığın zaman zorlarsan açılacaktır.

hocam diğer bilgisayarlarda hiç sorunsuz açıldığı için bunda neden açılmadığını merak ediyorum?

seldabal' Alıntı:
hocam diğer bilgisayarlarda hiç sorunsuz açıldığı için bunda neden açılmadığını merak ediyorum?
kapak açılmıyo demek istiyosan hocamın dediği gibi ataçla falan açacaksın. yok cd yi okumuyor demek istiyosan başka kopya ile dene.
cd-rom sürücünüz o cdyi okumuyo diye başka cdleri de okumayacağı anlamına gelmez. bu işin bir standardı yok. cd niz bazı cd sürücülerde çalışıp bazılarında çalışmayabilir. cdnin markasına, yazarkenki hızına, cd nin üzerindeki çiziklere göre farklılık gösterebilir. tecrübeyle sabittir.

seldabal' Alıntı:

sıkışmış hocam bi şekilde, belki öğrencinin biri yumruk atmıştır, veya içine kağıt falan sıkıştırmışlardır, 2 cd birden de koymuş olabilirler.
hepsini gördüm hocam :) içindeki cd lerin ne cd si olduğunu söylemiyorum bile :x

Şansına o bilgisayarda sıkışmıştır. Buna kör talih diyorlar. :mrgreen:

evet hasarı hocam aynen öyle şansıma o bilgisayarda her iki sürücüde sıkışmış :)
ikiside bir kaç aylık olunca sorunun bilgisayarda olduğunu düşünmüştüm. cevaplarınız için tekrar teşekkür edrim.

Geri