Cd sürücüsü olmayan PC ile nasıl format atılır?

Kodla Büyü

samimi 75

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuza bir bankadan 7 adet Toshiba satellite 6100 marka diz üstü pc geldi.Pc'lerde 2002 ingilizce XP kurulu.
1-Bu Pc'lere format atmadan Türkçe yapabilir miyim?
2-Ben format atarak yapacaktım,baktım Pc'lerde cd sürücüsü yok.Bir yer var aynı cd sürücü büyüklüğünde herhalde Cd sürücü için ayrılmış.Enterasan olan Pclerle beraber çekilmiş olan 2adet recover Cd de vardı.CD sürücü yok ama Cdler var.Buna anlam veremedim.
Şimdi arkadaşlar ben bu işi nasıl halledebilirim.Yani pc lerinasıl türkçe yapabilirim.
Pc'nin özellikleri: pentim(4) 1.7 ghz,256ram
Birde flash bellekten format atma işi varmış.Biostan flash bellekten nasıl başlatacağım.Boot kısmında HDD,CD/DVD,FDD,LAN diye bölümler var.Acaba bunlardan FDD ne demek?Diğerlerini biliyorum.

fdd disket sürücü demek hocam
ama bu senin sorunuda bi yerlerden usb cd sürücü bulurdum o şekilde yükleme yapardım yada falash bellek üzerinden format atıp windows kurmayı dene forumda var bu konular kolay gelsin

blg_ort' Alıntı:
fdd disket sürücü demek hocam
ama bu senin sorunuda bi yerlerden usb cd sürücü bulurdum o şekilde yükleme yapardım yada falash bellek üzerinden format atıp windows kurmayı dene forumda var bu konular kolay gelsin
1-usb sürücü derken cd sürücüyü mü kastediyorsun?Yoksa başka bir sürücü mü?
2-Flash bellekten format atarken biostan boot kısmını ne yapacağız? HDD mi,Fdd mi, Cd mi .,......

komku xp diye ararsan var hocam. biosta boot flash diski seçersen sorun çözersiniz.

Hocam ingilizce xp yi türkçe yapan paket var isterseniz arayıp buluvereyim size daha önce denemiştim :+1:

Hocam şunu deneyebilirsiniz. Eğer sistemlerinizin hepsi aynı ise bir tanesini hazırlayın. Bunu CD sürücü bulup bir yerlerden takarak ya da USB flash disk desteği ile yapabilir, bunlarla sisteminizi kurabilirsiniz. Bu kısmı biraz zahmetli olacak ama yapacak birşey yok. Tavsiyem bir cdrom bulup onu takmanız olur. Zira Driverler filan USB bellekle ha bir kopyala yapmaktan daha kolay olur kanaatindeyim.

Bir bilgisayarın kurulumu bitince Acronis image ile sistemin yedeğini alın. Bu yedeği ağda paylaşıma alabilir ya da acronis açılmadan usb bellek takıp, acroniste kopyalama yeri olarak usb belleği seçerek oraya kopyalayabilirsiniz. Tahminen 2 GB az geliri 4 Gb bir USB bellek işinizi görür. Sonrasında bu yedeği diğer bilgisayarlara kurun. Ben Acer bilgisayarlarda bu yöntemi izledim. USB bellek ile kurdum hepsini. Sıkıntı çıkmadan hepsini hallettim.

enestar' Alıntı:
Hocam şunu deneyebilirsiniz. Eğer sistemlerinizin hepsi aynı ise bir tanesini hazırlayın. Bunu CD sürücü bulup bir yerlerden takarak ya da USB flash disk desteği ile yapabilir, bunlarla sisteminizi kurabilirsiniz. Bu kısmı biraz zahmetli olacak ama yapacak birşey yok. Tavsiyem bir cdrom bulup onu takmanız olur. Zira Driverler filan USB bellekle ha bir kopyala yapmaktan daha kolay olur kanaatindeyim.

kesinlikle katılıyorum. o kadar şey yapacağına sadece 1 adet cd-rom u bilgisayarına tak ve format at (Tabi ingilizceden türkçeye çeviri yaptıramazsan) bu arada eğer driver cd lerin yoksa driver aramakla da uğraşma driver backup programlarıyla yedeklerini alırsın.

Arkadaşlar bir tane ingilizceden Türkçeye çevirici bir program buldum onunla denedim ve oldu.Diğer işlemlere gerek kalmadı.Herkese teşekkürleri mi sunuyorum.

Geri