Cd ve DVD sürücüleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan teac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

teac

Site Gezgini
Arkadaşlar bilgisayarımdaki Cd ve DVD sürücüleri gözükmüyor. Nedeni ne olabilir acaba? :?:

Hocam aygıt yöneticinizden devre dışı bırakmamışsanız donanımsal demektir kasayı açıp kontrol edin.

arkadaşım işletim sistemi vista ise hata doğrudur. benimde oluyor bizzat talimatları uygula bilgisayarı yeniden başlat işlem tamam.

C: vista da dvd ve cd sürücüler görünmüyor!
Microsoft Windows XP veya Microsoft Windows Beta 2 yüklendikten sonra, Bilgisayarım penceresinde CD-ROM, DVD-ROM veya CD-ROM R/W sürücüsü görünmeyebilir. Ayrıca, Aygıt Yöneticisi'nde CD-ROM sürücüleri altında listelenen aygıtlarda soru işaretleri olabilir.

Neden
CD-ROM aygıtı için yanlış bir aygıt sürücüsü yüklenmiştir.

Bu davranışı gidermek için, aşağıdaki yöntemleri sunuldukları sırayla kullanın.

Yöntem 1: Kayıt defteri girdisini kaldırma
Uyarı Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni veya başka bir yöntemi kullanarak kayıt defterini hatalı olarak değiştirirseniz önemli sorunlar oluşabilir. Bu sorunlar, işletim sisteminizi yeniden yüklemenizi gerektirebilir. Microsoft bu sorunların çözülebileceğini garanti etmemektedir. Kayıt defterini değiştirmek kendi sorumluluğunuzdadır.
Not Bilgisayarınıza birden çok CD'ye yazma yazılımı yüklediyseniz, kayıt defteri anahtarlarından önce yazılım ürünlerini kaldırmanız gerekir.
1. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.
2. Aç kutusuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
3. Aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarını bulun ve tıklatın:
HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control/Class/{4d36e965-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
4. Dosya menüsünde, Ver'i tıklatın.
5. Dosya adı kutusuna, savedkey yazın ve ardından Kaydet'i tıklatın.
6. REG_MULTI_SZ veri türü olan UpperFilters'ı tıklatın ve sonra da Düzen menüsünde Sil'i tıklatın. Silme işlemini onaylamanız istendiğinde Evet'i tıklatın.

Not Bu veri türü yoksa, Yöntem 2'ye geçin.
7. REG_MULTI_SZ veri türü olan LowerFilters'ı tıklatın ve sonra da Düzen menüsünde Sil'i tıklatın. Silme işlemini onaylamanız istendiğinde Evet'i tıklatın.
8. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Yöntem 2: Varolan sürücüyü değiştirme
1. Başlat'ı ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın.
2. Denetim Masası Kategori görünümündeyse, Performans ve Bakım'ı ve ardından Sistem'i tıklatın.

Denetim Masası Klasik görünümdeyse, Sistem'i çift tıklatın.
3. Donanım sekmesinde, Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.

Not Windows Vista Beta 2'de, soldaki bölmede Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın. İzinlerin açıklandığı bir iletişim kutusu görüntülenirse, Devam'ı tıklatın.
4. Yanında soru işareti olan sürücüyü tıklatın.
5. Eylem menüsünde, Kaldır'ı tıklatın. Kaldırma işlemini onaylamanız istendiğinde Tamam'ı tıklatın.
6. Soru işareti olan diğer sürücüler için de 4. ve 5. adımları yineleyin.
7. Eylem menüsünde, Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatın.

Bilgiler Vista için verilmiş ama işinize yarayabilir.

Geri