CD'den boot baslatamıyorum

Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bilgisayarın cd romu çalışmasına rağmen ve açılışta boot secenegini ayarlamama ragmen bilgisayarı boot olarak cd den baslatamıyorum.

1-cdler normalde boot olarak başka bilgisayarda çalışıyor.
2-açılşta boot device secenekleri ayarlandı.
3-bios tan fabika aylarına dönüldü.
4-ve bilgisayar acıkkken boot cdnin içeriği eksiksiz olarak gösterildiği görüldü ama neden bi türlü cd den boot baslamıyo hemde hiç bir boot cd den

sizce sorun ne oalbilir ?

başka bir cd-dvd writer -rom ile deneyin ..eğer yine olmuyorsa büyük ihtimal bios ayarlarından yapmanız gerekecek bir iştir..

Windows'ta okuyan ama ömrü dolmak üzere olan bir cd-rom dos ortamında okumayabiliyor veya boot etmiyor, etse bile hata verebiliyor.

sitelerdeyim' Alıntı:
Windows'ta okuyan ama ömrü dolmak üzere olan bir cd-rom dos ortamında okumayabiliyor veya boot etmiyor, etse bile hata verebiliyor.

bu bilgisayarlardan bilgisayar sınıfında 15 adet var sadece biri böle yapıyo ama bios ayarlarında digerleri ile aynı ve normalde cd sürücü calısıyo :o :(

yoksa başka bi cd rom dene çünkü cd rom'un çalışsa bile bazı cd leri okumayabilir ya da boot etmeyebilir...

Hocam benim başıma çok geldi bu durum. Sonra uyandım ve gördüm ki WS-Lite'ın Güvenlik kartı takılıymış kasada. Kasanızda güvenlik kartı takılı olabilir. Güvenlik kartını çıkarıp atın gitsin.

Bizde de bi ara aynen dediğiniz gibi oldu. Bütün bilgisayarları formatladım sadece iki bilgisayar cd den başlamadı. Bir sürü şey denedim baktım olmadı harddiskleri söküp formatladım. Şimdi öyle kullanıyorum :)

cd-romunu sök ve diğer pc ye tak bakalım boot edecek mi? ediyorsa sorun pc de :) etmiyorsa cd-rom da..DAHA ne diyelim hocam :D:D

seyma' Alıntı:
Bizde de bi ara aynen dediğiniz gibi oldu. Bütün bilgisayarları formatladım sadece iki bilgisayar cd den başlamadı. Bir sürü şey denedim baktım olmadı harddiskleri söküp formatladım. Şimdi öyle kullanıyorum :)
:+1: :+1:

Geri