Cebit Bilişim veya Bilişim Çalıştayı zirvesi

Kodla Büyü

Niyazi SARAL

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sevgili Bilişim Öğretmenleri,

Sizlerin sorunlarına bir nebze olsun yardımcı olabilmek ve uzun soluklu mücadelenize destek verebilmek için aşağıdaki etkinlikleri planlamaya çalışmaktayım. Farklı düşünceleriniz varsa bilmek isterim. Birçok arkadaşın sert eleştirilerde bulunacağını bilerek yazıyorum.

CeBit Bilişim veya Bilişim Zirvesi Çalıştay
Bu sene geçen sene yaptığımız çalıştaydan çok farklı bir organizasyon planlamaktayız. CeBit Bilişimi hazırlayan Hifaş zaten geçen sene etkinliğe bayılmıştı, bu sene için de "Mutlaka yapalım." demişti. Ancak bu sene hedefim Bilişim Zirvesine "Fatih Projesi... " başlığı ile bir panel hazırlamaktır. İnterproMedya Genel Müdürü Güldane Hanım bunu çok olumlu buldu. Yalnız panel içeriği medyanın ilgisini çekecek tarzda planlanacak, burada sizlere verdiğim söz sadece "Bilişim Öğretmenleri adına sıkı bir arkadaşın çok ciddi eleştirilerinin açıkça konuşulabilmesinin sağlanmasıdır. Panele Eğitek Genel Müdürü ve ilgili firmaların genel müdürleri katılacak. Panelin amacı Fatih projesini tanıtmak olarak planlansa bile ben mutlaka "BT eğitiminin ve BDE'nin Önemi ve Geleceği" anlamında sizin sorunlarınıza yer verilmesini ön şart olarak koyacağım. Bilişim zirvesinin önemi çok fazla kamu personelinin izlemesidir. Ayrıca medyada çok daha fazla yer verilecektir.

bbnet11.jpg

bilisim.jpg
bilisim1.jpg

CompTIA Vakfı ile Fatih Projesi İçin 5,000 Bilişim Öğretmenini Eğitmek ve Sertifikalandırmak
Bu konuyu daha önce de açmış ve çok fazla eleştirilmiştim. Evet! Bu kadar sizlere yakın olduktan sonra esas sorunun, özlük haklarınızın sınırlanması ve Bilişim Öğretmenleri gerçekten öğretmen olarak yetiştirildiği ve öğretmenlik yapabilmelerinin önünün açılması olduğunu biliyorum ve bunu önde tutmak istiyorum ama Fatih projesi bir gerçektir. Ne seviye olacağı bilinmez ama sonunda birçok okula daha bilgisayar girecektir. Bu sistemlerin ayakta tutulabilmesi de devletin ve toplumun ciddi bir sorunudur. Çoğunuz Teknolog olmayı kabul etmeseniz bile birçok arkadaşın buna gönüllü olduğunu görüyorum. Ayrıca IT Fundementals anlamında bir eğitim Bilişim Eğitimi öğretmenleri için de çok yararlı olacaktır.

CompTIA ve Eğitek bu anlamda bir proje üzerine anlaşabilirler ve eğitimi de bize vereceğiz. Amacımız 1 yıl içinde 5,000 Bilişim Öğretmenini eğitmek ve sertifikalandırmak. (Yalnız oklarınızı çıkarmadan önce hemen şunu söyliyeyim, bu "teknisyenlik" eğitimi değildir. Bilişimin Temelleri ve Bilgisayar destekli eğitimin temelleri anlamındadır)

shot.jpg

Bilişim STK'larına Sorunlarınızı Anlatmak ve Bilişim Medyası İle Buluşmak
Türkiye'deki tüm bilişim STK'ları ayda bir kez toplanırlar. Katılımcı dernekler TBV (Eczacıbaşının kendisi katılıyor), Tübisad, Yasad, Tesid, TBD ..vs tümü.. Aşağıdakine benzer bir program dahilinde aranızdan seçeceğiniz 3 kişilik bir komiteyi tüm Bilişim STK'larının aylık yaptığı bu toplantıya davet edilmesini sağlayabilirim. Gelir anlatırsınız dertlerinizi. En azından tüm bu fikirler, sorunlar..vs bilişim dergilerinde ve benzeri ortamlarda haber olarak çıkar. Program şu şekilde olabilir:

AA) Ay sonu yapılacak toplantıya katılım. (Toplantılar 10:00'da başlıyor ve 20 dakika süre verilebilir size)
BB) Öğlen Yemeği ve Ö.S BTHaber, TurkInternet.com, Chip...ziyaretleri
CC) Gerekiyorsa konaklama (Misafirimsiniz...)
DD) Ertesi gün tekrar medya ziyaretleri

Bence çok yararlı olacaktır. Bu arada Prof. Dr. Kerem Alkin'de katılıyor toplantılara; hani Habertürk, Bloomberg tv... artık gerisi size kalmış. Medya ile ilgili tüm bağlantıları da yapmaya çalışırım.
(Not: Bu program Eylül sonu yapılacak toplantıya kalmıştır.)

stk.jpg

stklar.jpg

Re: Texas Instruments e-Staj ve Hibe Programı

Başvuruda bulunduk Niyazi Bey. Kendim ve Okulum adına Eğitime verdiğiniz katkılardan dolayı çok teşekkürler...

Kendim başvurdum. Öğrenilerimizden de ilgili olanlara başvurtacağız..

Yapmış olduğunuz çalışmalar ve eğitime vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz...

En geç bu ayın sonunda bu etkinlik bitiyor. İsteyen her Teknik Okul Bilişim Öğretmenine bir adet kit gönderiyoruz. Katkısını ilerleten her öğretmene daha da farklı desteklerimiz bulunmaktadır. Bilgilerinize.

Re: Meslek Lisesi Öğretmenlerine Texas Instruments Hibesi

Niyazi Bey mikrodenetleyiciler konusunda çok iyi değilim fakat okulum adına bu sete sahip olmak istiyorum makale yollama şartı söz konusu mu yoksa yollayabilirmisiniz

Bilgisayar Bilişim üyesi Meslek Liseleri ve MYO Bilişim öğretmenlerine sorgusuz sualsiz birer kit gönderiyoruz.

Bence yeteri kadar açık :) Ama isterseniz söz de vereyim. yeterki formel başvuru yapın, zaten sorumlu arkadaş da Özlem Karakaş. Sayfamızda e-posta adresi var.

ben başvurdum ve kit geldi teşkkür ederim Niyazi Bey, yanlız sanırım eğitimler dolmuş, bu kitleri nasıl kullanacağımız hakkında offline da olsa eğitim alabileceğimiz bir yer var mıdır?

niyazi bey çalışmalarınızı kutluyorum

arkadaslar kitlerin kargo ücreti bize mi ait oluyor acaba ?

Çok teşekkür ederiz niyazi bey çalışmalarınız ve katkılarınız için...

Çizgi Tagem'den e-staj etkinliğinde ilk ödüller:

board.png

Re: 50 Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okuluna Laboratuvar

Bende başvurumu yaptım.
Niyazi bey, biz meslek lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine yaptığınız katkılar için ne kadar teşekkür etsek azdır.

Hocam Katkılarınızdan dolayı çok teşekkürler...Bu tarz bilgileri hatırlatmanız ve bize duyurmanız çok güzel :alkis: :alkis: :alkis:

Ekli dosyalar

• lab1.png
    lab1.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 657

ilkokullarada böyle çalışmalar olsa :)

Re: Bilişim STK'ların tümüne birden sorunlarınızı anlatmak ...

Niyazi SARAL' Alıntı:
Bilişim STK'larının Tümüne Birden Sorunlarınızı Anlatmak İster misiniz?
(Çok özür dileyerek buraya yazdım. Yönetici arkadaşlar farklı bir formatta düzenleyerek yayınlayabilirler.)

Türkiye'deki tüm bilişim STK'ları ayda bir kez toplanırlar. Katılımcı dernekler TBV (Eczacıbaşının kendisi katılıyor), Tübisad, Yasad, Tesid, TBD ..vs tümü.. Aşağıdakine benzer bir program dahilinde aranızdan seçeceğiniz 3 kişilik bir komiteyi tüm Bilişim STK'larının aylık yaptığı bu toplantıya davet edilmesini sağlayabilirim. Gelir anlatırsınız dertlerinizi. En azından tüm bu fikirler, sorunlar..vs bilişim dergilerinde ve benzeri ortamlarda haber olarak çıkar. Program şu şekilde olabilir:

AA) Ay sonu yapılacak toplantıya katılım. (Toplantılar 10:00'da başlıyor ve 20 dakika süre verilebilir size)

Bence çok yararlı olacaktır. Bu arada Prof. Dr. Kerem Alkin'de katılıyor toplantılara; hani Habertürk, Bloomberg tv... artık gerisi size kalmış. Medya ile ilgili tüm bağlantıları da yapmaya çalışırım. Ama bir an önce istekli olup olmadığınızı belirtmelisiniz.

Yok benim görmediğim bir sorun varsa veya aranızda bir fikir birliği yoksa bunu da bileyim çünkü bu sene Bilişim Zirvesinde Çalıştay yapacağız inşallah. :)

Saygılar,
Niyazi SARAL

stk.jpg

stklar.jpg
Ekimde Cebitteki çalıştayda üzerime düşeni yapmıştım. Yine bir görev düşerse yapmaya hazırım. Bu fırsatı kaçırmamak lazım arkadaşlar. Yeni bakan demek yeni bürokratlar demektir. Bu bakanlıktaki bt dersi aleyhindeki kara bulutları dağıtmak için bir fırsat olabilir. Ben Özgür Ali Hocamı öneriyorum, kendisi çalıştayı çok güzel sunmuştu. Onun yanına 1-2 arkadaş daha eklenebilir. İllaki yönetimden biri olacaksa Selim zaten gönüllüdür. Hem bekar kendisini bağlayan çok şey yok mazeret çıkaramaz yani. :D

cemal abi evli olsa daha güzel olmaz mı, eş çoluk çocuk gezmiş olurlar :)
ayın 20'si öncesinde olsaydı zaten direk 1.sıraya girmek isterdim.

Selim ihaleyi bana yıkmaksa niyetin boşuna uğraşma. 18-29 Temmuz arası gündüzleri her gün Manisa'dan İzmire hizmetiçi eğitim kursuna gidicem. Aynı tarihlerde akşamları da 17-22 arası okulda kurs vericem. Eh yeterlilik yaz filen felan ekstraları saymadım. Ama söz 4 ağustostan sonra boşum gelirim :)

abi ihale filan degil müsait biri varsa bulursak istekli biri ne ala.
yaz donemi herkeste meşgale

Eğer üzerimize düşen bir görev varsa seve seve sorunlarımızı ve kendimizce çözüm önerilerimizi sunarız. Niyazi Bey'in bizim branşımıza yaptığı katkılara bir yenisi eklenecektir umarım, burdanda kendisine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu toplantıların yapılacağı zamanı, mekanı vb bilgileri edinirsek kendimizi hazırlamak adına seviniriz. Şimdiden katılacak tüm arkadaşların bizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum ve emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Herkese iyi çalışmalar. En kötü ihtimalle çalıştayda görüşmek üzere...

Re: CeBit Bilişim veya Bilişim Zirvesi Çalıştay

Sayın Hocam , bu iyi niyetli çabalarınıza karşı, bilişim zümresinin pek harakete geçmemesi veya acımasızca eleştirmesi sizi doğru bildiğiniz yoldan şaşırmasın. Yine bu çabalarınıza destek olacak arkadaşlarımız olacaktır. Yine şimdiden üzerime düşeni yapacağımı belirtir, bilişim öğretmeni/formatörü arkadaşlarımın yapıcı eleştiri ve katkılarını yapacaklarını umarım.
Niyazi SARAL' Alıntı:

Sizlerin sorunlarına bir nebze olsun yardımcı olabilmek ve uzun soluklu mücadelenize destek verebilmek için aşağıdaki etkinlikleri planlamaya çalışmaktayım. Farklı düşünceleriniz varsa bilmek isterim. Birçok arkadaşın sert eleştirilerde bulunacağını bilerek yazıyorum.

CeBit Bilişim veya Bilişim Zirvesi Çalıştay
Bu sene geçen sene yaptığımız çalıştaydan çok farklı bir organizasyon planlamaktayız. CeBit Bilişimi hazırlayan Hifaş zaten geçen sene etkinliğe bayılmıştı, bu sene için de "Mutlaka yapalım." demişti. Ancak bu sene hedefim Bilişim Zirvesine "Fatih Projesi... " başlığı ile bir panel hazırlamaktır. İnterproMedya Genel Müdürü Güldane Hanım bunu çok olumlu buldu. Yalnız panel içeriği medyanın ilgisini çekecek tarzda planlanacak, burada sizlere verdiğim söz sadece "Bilişim Öğretmenleri adına sıkı bir arkadaşın çok ciddi eleştirilerinin açıkça konuşulabilmesinin sağlanmasıdır. Panele Eğitek Genel Müdürü ve ilgili firmaların genel müdürleri katılacak. Panelin amacı Fatih projesini tanıtmak olarak planlansa bile ben mutlaka "BT eğitiminin ve BDE'nin Önemi ve Geleceği" anlamında sizin sorunlarınıza yer verilmesini ön şart olarak koyacağım. Bilişim zirvesinin önemi çok fazla kamu personelinin izlemesidir. Ayrıca medyada çok daha fazla yer verilecektir.

bbnet11.jpg

bilisim.jpg
bilisim1.jpg

CompTIA Vakfı ile Fatih Projesi İçin 5,000 Bilişim Öğretmenini Eğitmek ve Sertifikalandırmak
Bu konuyu daha önce de açmış ve çok fazla eleştirilmiştim. Evet! Bu kadar sizlere yakın olduktan sonra esas sorunun, özlük haklarınızın sınırlanması ve Bilişim Öğretmenleri gerçekten öğretmen olarak yetiştirildiği ve öğretmenlik yapabilmelerinin önünün açılması olduğunu biliyorum ve bunu önde tutmak istiyorum ama Fatih projesi bir gerçektir. Ne seviye olacağı bilinmez ama sonunda birçok okula daha bilgisayar girecektir. Bu sistemlerin ayakta tutulabilmesi de devletin ve toplumun ciddi bir sorunudur. Çoğunuz Teknolog olmayı kabul etmeseniz bile birçok arkadaşın buna gönüllü olduğunu görüyorum. Ayrıca IT Fundementals anlamında bir eğitim Bilişim Eğitimi öğretmenleri için de çok yararlı olacaktır.

CompTIA ve Eğitek bu anlamda bir proje üzerine anlaşabilirler ve eğitimi de bize vereceğiz. Amacımız 1 yıl içinde 5,000 Bilişim Öğretmenini eğitmek ve sertifikalandırmak. (Yalnız oklarınızı çıkarmadan önce hemen şunu söyliyeyim, bu "teknisyenlik" eğitimi değildir. Bilişimin Temelleri ve Bilgisayar destekli eğitimin temelleri anlamındadır)

shot.jpg

Bilişim STK'larına Sorunlarınızı Anlatmak ve Bilişim Medyası İle Buluşmak

Bence çok yararlı olacaktır. Bu arada Prof. Dr. Kerem Alkin'de katılıyor toplantılara; hani Habertürk, Bloomberg tv... artık gerisi size kalmış. Medya ile ilgili tüm bağlantıları da yapmaya çalışırım.
(Not: Bu program Eylül sonu yapılacak toplantıya kalmıştır.)

stk.jpg

stklar.jpg

Niyazi bey, emeklerinize yüreğinize sağlık. Mutlulukla izliyorum bizim için -bize rağmen- çalışmalarınızı. Eminim bu yıl da etkili bir organizasyon ortaya çıkacaktır. Bu yıl Cebit'te olmayı ve katılımcı olarak aranızda olmayı istiyorum eğer aksilik olmazsa.

Zezencay , okul19 gibi yaptıklarıyla ornek bir bt ogretmenı lste boyle olur dedırten Olcay hocamın calıstaya degerlı katkılar yapacagını umuyorum.

Cemal hocam ben yaklaşık 5 yıldır sizi ve Manisa'daki çalışmalarınızı imrenerek takip ediyorum. Geçen yıl bt zümresi için çalıştaytaki emeklerinizi bu forumdaki tüm öğretmen arkadaşlarım gibi ben de biliyorum o nedenle size de teşekkür ediyorum.
Doğrusu katılımcı olarak gelmeyi isterimü, sorunlarımızı, çözüm önerilerini çok iyi bilen, bt öğretmenlerinin milli eğitim sistemimizde hangi dönüşümlere yol açabileceğini bilen çok arkadaşımız var. Teknik becerisi yüksek arkadaşlarımız atölye çalışmaları yapabilirler.
Sıcak bir kahve eşliğinde sohbet tam bana göre:) Şaka bir yana elbette elimden gelen bir şey olursa ben de katkı sunmak isterim.
Mesela aklıma şu geliyor, biz neden kafe toplantıları yapmıyoruz? Neden Cebit'ten Cebit'e buluşmayı düşünüyoruz?
Konu başlığı takibimdedir, görüşmek üzere.

Olcay Hocam birbirimize iltifatları bırakalım da somut olarak neler yapabiliriz ona bakalım. Niyazı Hocamızın aradıgı zırvede sunum yapacak kısı neden sen olmayasın. Hem bde konusunda uzman,hem bt ogretmenı, hem bltefo hem de ebıtefo olarak calısmıs ve hepsının sorunlarına hakım bırı olarak bır sunum yapabılırsın. Cok sert olamıyacagını tahmın edıyorum ama ne yapalım :). Bu arada İsmail SU hocamın katkarını da beklerız. Zaten bır ayagımız İzmırde kahve ısını her zaman yapabılırız :)

Bana kankamla önden yer ayırın dinleyici destekleyici oluruz yine :)

@Cemal TANER ve Olcay Büyükçapar
-Fatih Projesi görevim o tarihe denk gelmezse giriş kartım hazır, kaydımı dün akşam yapmıştım :)

215042_10150265964584770_553859769_7347500_5315796_n.jpg

Geri