clonezilla ile tahtanın vestelinki gibi iso olarak yedeğini

Kodla Büyü
elrond' Alıntı:
bu konu üzerinde takipteyiz hocam...henüz paylaşılmadı.
Paylaşıldı.
fatih-etkilesimli-tahta-f279/etkilesimli-tahta-imaj-dosyasi-usb-bellekten-yukleme-islemi-t107273-240.html
Daha önce yukardaki konuda da yazdığım şeyleri tekrar buraya yazayım.
webmaster19' Alıntı:
Arkadaşlar harici hdd ile vestel imajını kurdum. Daha Sonra eklemek istediğim programları ekledim ve gerekli ayarlamaları yaptım. Şimdi clonezilla ile vestelin yaptığı gibi bir iso dosyası oluşturmak istiyorum. Nasıl yapabilirim.
Ya da acronis ile image alan oldumu? sizce hangisi daha kullanışlı?
Ben clonezilla ile bunu başardım. Forumda bu konunun aşamalarını farklı başlıklar altında buldum. Ama sonunda istediğim sonuca ulaştım.
Yaptığım işlemleri sırasıyla yazayım:
1) Öncelikle aşağıdaki bağlantıda bahsedildiği gibi vestelin sitesinden en son paylaşılan imaj dosyasını (yaklaşık 22 GB) indirip etkileşimli tahtaya kurdum.
Bu imaj üzerinde ihtiyaç duyduğum değişikleri yaptım. (Program kurulumları, hesap ayrıntıları, güvenlik konuları, vb.) (@enginozdil 'e teşekkürler)
fatih-etkilesimli-tahta-f279/etkilesimli-tahta-imaj-dosyasi-usb-bellekten-yukleme-islemi-t107273.html
2) Herşey tamam olup tüm tahtalara kurabileceğim hale geldikten sonra etkileşimli tahtanın imajını clonezilla ile aldım. Bu imajı alırken şu bağlantıda anlatıldığı gibi yaptım ve tüm diskin imajını aldım. (@karinca_52 'ye teşekkürler)
cesitli-konularda-resimli-anlatimlar-f188/clonezilla-ile-sistem-yedegi-almak-t117938.html
NOT: Bu konu başlığı altında yine clonezilla imajı alır gibi imajdan geri yükleme de anlatılmış ama imajı yüklerken biraz zaman aldığı için bu yöntemi tercih etmedim. Bunun yerine 1. adımda vestelin imajını yüklerken kullandığım gibi bir kurulum nasıl yaparım diye bakındım.
3) Aldığım bu imajı vestelin yapmış olduğu şekle getirmek için de aşağıdaki bağlantıyı kullandım. (@pwd' ye teşekkürler) Bu bağlantıda clonezilla_flash_olustur.pdf dosyası paylaşıldı. Bu dosya işinizi görecektir.
fatih-etkilesimli-tahta-f279/vestelin-hazirladigi-gibi-clonezilla-ile-nasil-imaj-yapilir-t117711-15.html

boteakif' Alıntı:
elrond' Alıntı:
Paylaşıldı.
fatih-etkilesimli-tahta-f279/etkilesimli-tahta-imaj-dosyasi-usb-bellekten-yukleme-islemi-t107273-240.html
webmaster19' Alıntı:
Arkadaşlar harici hdd ile vestel imajını kurdum. Daha Sonra eklemek istediğim programları ekledim ve gerekli ayarlamaları yaptım. Şimdi clonezilla ile vestelin yaptığı gibi bir iso dosyası oluşturmak istiyorum. Nasıl yapabilirim.
Ben clonezilla ile bunu başardım. Forumda bu konunun aşamalarını farklı başlıklar altında buldum. Ama sonunda istediğim sonuca ulaştım.
1) Öncelikle aşağıdaki bağlantıda bahsedildiği gibi vestelin sitesinden en son paylaşılan imaj dosyasını (yaklaşık 22 GB) indirip etkileşimli tahtaya kurdum.
Bu imaj üzerinde ihtiyaç duyduğum değişikleri yaptım. (Program kurulumları, hesap ayrıntıları,
güvenlik konuları, vb.) (@enginozdil 'e teşekkürler)
fatih-etkilesimli-tahta-f279/etkilesimli-tahta-imaj-dosyasi-usb-bellekten-yukleme-islemi-t107273.html
2) Herşey tamam olup tüm tahtalara kurabileceğim hale geldikten sonra etkileşimli tahtanın imajını clonezilla ile aldım. Bu imajı alırken şu bağlantıda anlatıldığı gibi yaptım ve tüm diskin imajını aldım. (@karinca_52 'ye teşekkürler)
cesitli-konularda-resimli-anlatimlar-f188/clonezilla-ile-sistem-yedegi-almak-t117938.html
NOT: Bu konu başlığı altında yine clonezilla imajı alır gibi imajdan geri yükleme de anlatılmış ama imajı yüklerken biraz zaman aldığı için bu yöntemi tercih etmedim. Bunun yerine 1. adımda vestelin imajını yüklerken kullandığım gibi bir kurulum nasıl yaparım diye bakındım.
3) Aldığım bu imajı vestelin yapmış olduğu şekle getirmek için de aşağıdaki bağlantıyı kullandım. (@pwd' ye teşekkürler) Bu bağlantıda clonezilla_flash_olustur.pdf dosyası paylaşıldı. Bu dosya işinizi görecektir.
fatih-etkilesimli-tahta-f279/vestelin-hazirladigi-gibi-clonezilla-ile-nasil-imaj-yapilir-t117711-15.html
Hocam ben buradaki adımları uygulayarak aynı Vestel'in imajı şeklinde hazırladım. Sadece farklı olarsak zip değilde iso olarak oluşturdum sonra da Universal-USB-Installer programı ile flash diske aktardım. Açılşta hemen başlıyor ve sadece bekliyorsun. 20 dk win pardus yükleniyor.

tamamını bir araya getirip bir görsel eğitim gibi düzenleyebilirseniz çok işe yarar hocam

boteakif, pwd, karinca52 emeği geçen herkese teşekürler.

zaten son aşamada kalmıştım. zip-iso ile igili bölümde ben 32gb flash olmadığı için harici hdd'ye yazdrımak istemiştim olmamıştı. demekki flash taksam çalışacakmış.

arkadaşlar aynen uyguladım.

"no system files from teemplate live iso are found" hatası verdi.
birde efi/boot/bootx64.efi dosyası gibi bir dosyayla ilgili uyarı verdi.

sonra işlem sonlandırıldı (Terminated).

Arkadaşlar ben clonezilla live cd iso'sunu bir usb belleğime yazdırdım. usb çoklayıcı ile tahtaya bir klavye clonezilla live usb'si ve bir de yedeğini almak için harici hard disk taktım. Tabi daha önce vestelin imajı ile tahtamı kurup istediğim programları kurdum. (k-lite codec pack,winrar vs.) bilgisayarı açılışta F7 ile clonezilla kurulu usb den başlattım. ondan sonra clonezillanın kullanımı zaten yukarıda arkadaşlar tarafından anlatılıyordu. save disk yaparak win+pardus tümünü harici hard diskime yazdırdım. Başka bir tahtaya kurarken aynı bölüme gelince savedisk yerine restoredisk seçeneği ile oluşturduğum yedeği tahtaya kurdum. tabi önce clonezilla da her seferinde tek tek dil seçeneği vs. bir kaç işlemi yapmam gerekti. Daha sonra vestelin imajında imajın bulunduğu kladörün içindeki bilgileri sildim ve yerine kendi imajımın içindeki bilgileri kopyaladım. artık tek bir usb bellekle aynı vestelin imajına sahip oldum. sadece F7 ile usb den başlatıyorum ve enter Yes işleminden sonra kurulum 20 dakikaya kalmadan bitiyor. Tabi ben önceden Yerel Disk D de çıkan driver klasörünü silmiştim. İmaj boyutu küçülsün diye. Zira bir işe yaradığı yok.Her tahtada olmasına gerek de yok.

boteakif' Alıntı:
elrond' Alıntı:
Paylaşıldı.
webmaster19' Alıntı:
Bu imaj üzerinde ihtiyaç duyduğum değişikleri yaptım. (Program kurulumları, hesap ayrıntıları, güvenlik konuları, vb.) (@enginozdil 'e teşekkürler)

okadar uğraştım bütün aşamaları uyguladım.

tahta hdd den başlamıyor nedense.

sadece yazıda hdd yi fat32 ile biçimlendirin diyor. ben biçimlendirme yaptım fakat ntfs ve exfat diye iki seçenek vardı bende exfat yaptım bundan olabilirmi acaba.

Benim yapmayı düşündüğüm sistem şu:
32 GB'lik bir Flash Belleğim var. İçerisinde hazırladığım multiboot sistem var. Windows XP, Windows 7 vs. gibi kurulumları menüden seçip yapabiliyorum.
Clonezilla'yı da menüden Live olarak çalıştırabiliyorum.
Yapmak istediğim ise yeni bir menü seçeneği ekleyip, bu seçenek seçildiğinden otomatik olarak belirli bir klasördeki belirli bir imajı (biliyorsunuz clonezilla imajı isim-image adıyla bir klasöre kaydediyor) yüklemesini istiyorum. Bu konuda ya da başka konularda imajı bir ISO ya da .zip içerisine aktarıp, ardından Universal Installer ya da kendi içindeki makeboot.bat dosyasıyla yapılan sistemler anlatılmış. Ancak bu sistemleri uygulamak için hem imajı gömmek gerekiyor. Her yeni imajda bu işi tekrarlamak gerekecek. Benim istediğim ise sadece imaj dosyalarını değiştirerek USB'yi kullanmaya devam etmek.
Bunu daha önce deneyen oldu mu?

xodeda' Alıntı:

sadece yazıda hdd yi fat32 ile biçimlendirin diyor. ben biçimlendirme yaptım fakat ntfs ve exfat diye iki seçenek vardı bende exfat yaptım bundan olabilirmi acaba.
Büyük olasılıkla exfat yaptığınız için başlamıyor. Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Yani seçenekler sadece ntfs ve exfat idi. Biraz araştırma yaptım ve fat32 olarak biçimlendirilecek diskin maksimum 32 gb olabileceği bilgisine ulaştım. Ben de harici hdd nin bir bölümünü 32 gb olarak ayırdım ve sonra fat32 şeklinde biçimlendirerek o bölümü kullandım.

@ yakup hocam ben de aynı şeyi düşünüyorum forumda değişik yerlerde ilgili anlatımlar var fakat henüz deneme imkanım olmadı.

boteakif' Alıntı:
xodeda' Alıntı:

Büyük olasılıkla exfat yaptığınız için başlamıyor. Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Yani seçenekler sadece ntfs ve exfat idi. Biraz araştırma yaptım ve fat32 olarak biçimlendirilecek diskin maksimum 32 gb olabileceği bilgisine ulaştım. Ben de harici hdd nin bir bölümünü 32 gb olarak ayırdım ve sonra fat32 şeklinde biçimlendirerek o bölümü kullandım.

bilgi için teşekkürler.

evet hocam haklısınız 31 gb lık bir kısmını ayırınca fat32 göründü.

Arkadaşlar vestelin imajını kurup istediğimiz kurulumları ve değişiklikleri yaptıktan sonra clonezilla ile sistemin tamamının yedeğini alıyoruz.(clonezilla da savedisk) . Savedisk deyince 500 gb lık toshiba hdd görüyor ve tamamının yedeğini alıyor. win + pardus . tabi bu yedeği usb hdd'ye alıyoruz. Sonra vestelin imajı iin oluşturduğumuz pendrive isimli usb deki imaj dosyalarını silip yerine kendi yedeğimizdeki imaj dosylarını kopyaladığımızda aynı vestelinki gibi sadece bir kez enter ve yes tuşu ile kurulum bitip tahta kapanıyor.

Geri