clonezilla programı siyah ekran

Kodla Büyü

s_kajmeran

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Akıllı tahtalar için okla özel bir imaj çalışması yaptık. Bu yedeği alıp tüm tahtalara taşımak istiyoruz. Clonezilla programını flasha attık ancak f7 ye bastığımızda ekranda bir imleç ve siyah ekranda kalıyor. Aynı flash başka tahtada sorunsuz çalışıyor.

Veya siyah ekran veren tahtada acronis bootlu flasha ulaşabiliyoruz... Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu nasıl çözebiliriz...

Veya
Tam disk imaj alıp diğer tahtalara taşıyabileceğim başka program var mıdır... Acronis clone işi var o da uzun zaman alıyor, istediğim tam disk imaj alıp diğer tahtalara taşımak, bunu yapabileceğim clonezilla alternatifi bir program önerisi olursa sevinirim...

yardımcı olur mu bilmiyorum ama hocam daha önceden görmeyen flashlarımda şöyle bir yol denedim çalışmıştı. rufus ile yazdırdıysanız onun yerine Universal-USB-Installer- programıyla yazdırmayı bi deneyin. bir de çok saçma ama benim flashların markasına bir ara gıcık oldu clonnezilla başka marka flashla denedim bu sefer çalışmıştı ?

USB'nize Ventoy kurup Clonezilla ISO dosyasını direkt USB içine kopyalayın. Daha sonra başlatırken Clonezilla imajını seçin ve GRUB seçeneği ile başlatın.
Ayrıca Clonezilla ISO dosyasının güncel olduğundan emin olun. Eğer güncel sürüm sıkıntı çıkarıyorsa eski sürümleri indirebilirsiniz.

Eşantiyon flashlardan uzak durun onlar sizi hem verem eder hemde kullandığınız cihazlara zarar verir. Clonezillayı ventoy ile biçimlendirdiğiniz flasha atıp kullanabilirsiniz yada hocamızın dediği gibi usb Universal installer kullanın. Rufus sorun çıkarır.

Geri