Code.org dan labirent etkinliği indirme problemi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fsm24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fsm24

Site Gezgini
http://learn.code.org/hoc/1 burada programlamaya giriş için etkinlik var ama okulda internet çok yavaş olduğu için 2-3 tane bilgisayar bile aktif kullanamıyor. Teleportla indirdim fakat çalışmadı.
Alternatif fikri olan arkadaş varsa ve Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler...

o sorun bence tarayıcı ilem ilgili. bu uygulamalar bende chrome'da açılıyor ama internet explarerda açılmıyor. ben internet hızına değil tarayıcı uyumsuzluğundan dolayı açamadığını düşünüyordum. siz de explorerda açmayı mı denemiştiniz?

Evet tarayıcı uyumsuzluğundan açılmıyor, explorerlarda ve eski sürüm firefox, chrome'da açılmıyor.

İnternetten açmaması mı tarayıcı problemi?
1-2 bilgisayar girerse sadece açıyor. 14 pc var. 3-4 tane olunca sayfanın dolması çok uzun sürüyor ve açılmıyor. :(

yoksa teleport la indirdiğim mi?
onu da denedim. sayfa tam dolmuyor, ortadaki yuvarlak şekil dönüp duruyor.

Hocam ben programın ne iş yaptığını anladım da, nasıl çalıştığını anlamadım!

1- Yukarıdaki mesajda bulunan squid_kur_tamam.zip dosyasını indirip masaüstüne çıkarın.
2- "kur.bat" dosyasına tıklayın. Bu dosya C: sürücünün altına squid isimli bir kalsör oluşturup program dosyalarını C:\squid altına kopyalacak vu kurulum belgesindeki işlemleri otomatik olarak yapacak.
3- squid programını durdurmamız lazım. Durdurmak için belgedeki 6. adıma bakın. 6. adımda "Squid" üzerine sağ yıkladıktan sonra "Başlat" yerine "Dur" seçeneğini seçin.
4- Masaüstündeki "squid_kur\dosyalar\etc" klasöründeki hazır ayar dosyalarını(3 tane) "C:\squid\etc" altına kopyalayın.
5- Proxynin çalıştığından emin olmak için "chat" kelimesini engelleyeceğiz. "C:\squid\etc" klasöründeki "squid.conf" dosyasını açıp aşağıdaki satırın başında bulunan "#" işaretini kaldırın ve kaydedin.
acl kelime url_regex chat
http_access deny kelime
6- Squidi tekrar başlatacağız. Tekrar başlatmak için belgedeki 6. adıma bakın.
7- Programı test etmek için "squidin kurulu olduğu bilgisayarda" Internet Explorer tarayıcısı kullanalım. IE'de İnternet Seçenekleri / Bağlantılar / Yerel Ağ Ayarlarına tıklayalım. Açılan penceredeki "Proxy Sunucu" bölümünde adrese 127.0.0.1 bağlantı noktasına 3128 yazalım. Şimdi Google'da "chat" kelimesini aradığımızda bizi engellemesi lazım.
8- Eğer herşey sorunsuz çalışıyorsa güvenlik duvarında gerekli izinleri verip öğrenci bilgisayarında deneme yapabilirsiniz. Öğrenci bilgisayarında proxy ayarlarında adres bölümüne 127.0.0.1 yerine öğretmen bilgisayarının ip adresini yazmamız gerekiyor. 192.168.2.1 gibi.
Not: Ders Zili çaldığı için mesajı kontrol edemedim. Hatalar olabilir.

Geri