Code.org ve görüşlerim

Kodla Büyü

suvari58

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, 3 aydır 8.sınıflara Code.org ile temel programlama kavramlarını öğreten code.org projesini uyguluyorum. 29 milyon küsür kullanıcısı olan büyük bir proje bu. 20 seviyeden oluşuyor.
Temel kavramları (sıra,for,repeat until,if/else,while,while loop,functions) çeşitli oyun senaryoları ile öğrenciye aktarmaya çalışıyor. Verilen farklı görevlerdeki blokları size verilen talimata göre uygun sırada yerleştirip görevi tamamlıyorsunuz. Bizimkiler bayıldı. İnternet bağlantısı gereklidir.Öğrenciler evden de öğrenmeye devam edebilirler.
Öğretmen olarak üye olduktan sonra öğrencilerde ayrı ayrı üye olmalılar. Her sınıfınıza ayrı bir kod oluşturuyor sistem ve sizde öğrencilere o kodu verdiğinizde (8A,8B gibi sınıflar) yaparsınız.
Her öğrencinin ayrı ayrı ilerlemelerini takip edebiliyorsunuz.
Belli kavramları ünlü kişiler anlatıyor videolarla.(Bill Gates'den if'i dinliyorsunuz, Mark size for'u anlatıyor,vs.).Bu kısmını çok iyi düşünmüşler.
Ayrıca her seviyenin öğretim planı da PDF olarak var. Bazı spesifik konuları çeşitli yaş gruplarını farklı yöntemlerle anlatmışlar çalışma yapraklarında.Dilerseniz okursunuz.
20 seviyeyi bitirenlere sertifika oluştuyorsunuz. Basit birşey ama öğrenci için kıymetli.Bir tanesi bütün bölümleri bitirmiş,emaline gelen sertifikayı fotoğrafçıda kuşe kağıda bastırmış, sınıfta hava atıyordu. :)
Yani demem o ki, Scratch'dan önce böyle bir kavram öğrenmesi yapılabilir. Temel programlama kavramlarını bu şekilde oyun oynarak öğrenebilirler.
Bana göre tek dezavantajı belli seviyeleri benim açıp kapayabilmeliyim. Seviyeler olduğu için oyun gibi çabucak bitirme yoluna gidiyorlar.Öğrenciler neyi nasıl olduğunu idrak ederek ilerlemeliler bence.
learn.code.org
İnceleyin derim.

bu dönemin başında bir arkadaşımız yine bahsetmişti bu siteden bende derste kullanmaya başladım öğrencilerimde uygulamalara geçmişti sertifika alanlar var hatta. seneye ilk bundan başlayacam.

Ben de 6. sınıflarla code.org'dan giriş yaptım sonra scratch ile çalışmaya başladık. Şuan 7. sınıflar ile devam etmekteyiz. Ama iyi kavrayıp yapan öğrenciler olduğu gibi çok yavaş gidenler de var. Bi de öğrenci üyeliği aldılar ama hala şifresini unutan oluyor. Bu şifreleri unutma durumuyla başa çıkamıyorum. En sonunda bi sınıf listesine hepsinin mail adresi, şifresi, üyelik şifresi diye ben tutacağım... :x

arkadaşlar kendim öğretmen olarak kayıt oldum. şimdi sınıfı nasıl oluşturacağız sınıf

öğrenciler kendileri mi kayıt olacak kayıt olduktan sonra bana düşen görev nedir. Sırasıyla açıklayabilir misiniz

Hocam önce e okuldan sınıf listelerini excele aktarın. İsimleri birleştirip listeyi kopyalayın. Sınıfları sizoluşturup giriş şifresini word olarak ayarlayın.

Geri