con adında klasr oluşturamyıoruz- işte ilginç bir senaryo!!

Kodla Büyü
Sene 2000...İlk üniversiteye girdiğim yıldı...Derste konusu geçmişti...Con diye bi klasör oluşturun demişti öğretmenimiz...Alala dedik ne alaka? Denedik hemen tabii ki...Bir türlü becerememiştik...Sonra bunun üzerine 8 saat tartışma falan yapmadık tabii ki...Hiç de merak etmedim sebebini...Deli-taş olayı diye geçirdim içimden...Sonra atandıktan sonra derste çocuklara yapana büyük ödül demiştim kimse yapamamıştı...Ne zaman con adında klasör konusu geçse gençliğim aklıma gelir...Maziye özlem duymam ama hatıralar canlanır...Kısaca her şey biter hatıralar kalır, size her mayıs bizi hatırlatır...Şampiyon GALATASARAY...

Ben bir ara merak ettim bunu. Linux'u CD'den boot edip, Windows'un masaüstünde con adında klasör oluşturdum. Sonra Windows'u açtım. Klasör masaüstünde duruyordu. Çift tıkladım. İçi boştu :)

Komut satırından bir şeyler yazıp oluşturulabiliyordu. Meslek lisesinde çalışırken öğrencilere derste dedim ilk yapana sözlüden 100. Sınıfın en haşarı çocuğu yapmıştı. İster istemez verdim 100'ü.

yeni klasör oluşturup isimlendirirken sağ tıklayıp unicode denetim karakteri ekleye tıklayın. en üstteki LRM yi seçip con adını verin, oluyor :mrgreen:

bu arada video inanılmaz derecede komik. bunu yapan arkadaş bir süre önce şaka amaçlı hazırladığını anlatmıştı gülerek. honduras basını, çatlak çekirdek :mrgreen:

Selam gençler,
CON Bir dos komutu olan COPY'nin yardımcı bir paramatresidir. Bu nedenle komut olduğundan yani dosya yada klasör adı olarak verilemez.
komutu denemek için: başlat-çalışır-cmd
c:\user\admin>cd\
C:\>copy con kinama.txt
hepinizi esefle kınıyorum
demek bilmiyorsunuz
ayıp ayıp
^Z
1 dosya kopyalandı.
C:\>dir k*.txt
C sürücüsündeki birimin etiketi yok.
Birim Seri Numarası: 3C79-BD4F
C:\ dizini
11.05.2011 21:23 125 kinama.txt
1 Dosya 125 bayt
0 Dizin 7.004.577.792 bayt boş

C:\>type kinama.txt
hepinizi esefle kınıyorum
demek bilmiyorsunuz
ayıp ayıp
C:\>
yani copy con herhangi bir text editör olmadığında text file oluşturmak için kullanılır. Bu nedenlede (ayrılmış kelime olduğundan) dosya yada klasör adı olarak kullanılamaz.

Geri