cpu hız problemi

Kodla Büyü

feryal

Üye
Arkadaşlar müdür yard bilgisayarına format atacaktım taktım cd yi. Sonra bilgisayarı açtım ama bios ekranı geldi ve işlemci hızı ile ilgili bir hata vermeye başladı. ve her açılışta bios açılıp aynı hatayı gösteriyor. İşlemci hızı 2800 mhz ve diğer seçenek manuel. ne yapmalıyım şimdi.

Önce Bios ayarlarında, Load Default Settings ile deneyin, olmaz ise Load fail safe default settings gene olmazsa bilemiyorum :D
bios update yapilabilir.

resmini cekin @systran hocamın dediği gibi.

Load Default Settings yaptım, bios pilini çıkardım bekledim. çalıştı ve ben formatımı attım. kasayı açıp bunları yaptım tabii ve kasa açıkken formatı attım. Daha sonra kasayı kapatıp yerine koydum ama gene aynı problem. Bu arada bu bilgisayarın cd sürücüsü çalışmıyordu başka bir cd sürücü taktım format atarken ama bu ne gibi bir sıkıntı oluşturmuş olabilir ki. Zaten formatı atarken de bu cd sürücü takılıydı. ve bilgisayar çalışıyordu. Yani hakketen çok şaşırdım bilgisayara format atacaktım sadece:( Hiç yapmadığım bişey değil bu.

Hocam bios pilini çıkarın başka bir tane takın sonra ayarları default yapın kaydedin birde böyle deneyin bakalım ne olacak.

hocam anakart, işlemci, bios modeli, versiyon numarası gibi bilgilerin de resmini açılış ekranından (POST SCREEN) çekebilirsen daha somut konuşulabilir

Cevap veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Yarın gidince söylediğiniz yöntemleri tek tek deneyeceğim.

Geri