Crea bilgisayarlardaki Güvenlik Kartı menüsüne ulaşamıyorum?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar kurs verdiğim yerde crea bilgisayarlar var bunlara takılı güvenlik kartı var.
Burdaki klavyeler F klavye olduğundan bir türlü güvenlik kartı menüsüne ulaşıp devre dışı bırakamıyorum.
Ctrl+H
Ctrl+G
Ctrl+W
Ctrl+Home
Home

tuşlarını denedim işe yaramadı. Acaba bu klavyeler F klavye olduğundan mı sorunlu ve ben güvenlik kartı menüsüne nasıl ulaşabilirim?

windows açıldıktan sonra ulaşılıyor hocam, (windows açılmadan basılarak ulaşılan arayüze sahip değil eski sistemlerdeki gibi değil yani) . saatin yanında simgesine shiftle çift tıklayınca şifreyi (pm olarak göndereyim, öğrenci de girip görebilir malum) girince ordan pasif ve aktif edebiliyorsunuz.

hocam; benim okuldaki Crea PC lerde Güvenlik kartının programı var. Pc lerde Vista ve Pardus 2009 yüklü
Windows açıldıktan sonra saatin yanına program ikonunu çift tıklayıp şifresini girerek, kurtarma özelliğini Elle olarak ayarlayıp devre dışı bırakabiliyoruz.

programın ikonu gizlenmiş ise gösterme kısayolu CTRL+ALT+Shift+ F6 ya da F10 olması lazım.

Bak bunu bilmiyordum. Acılmayan sistemleri ben Cd ile başlatıp format atmak veya girilen admin şifrelerini sıfırlamak istiyordum. Bu durumda sorunu bu yolla çözemeyeceğim gibi...
Bana kalan seçenek, kartı sistemden çıkarmak olacak. Ben kasaları söküp kartla uğraşmak istemiyodum. Neyse ne yapalım uzun yoldan gidicez artık.
Şifresi kartın adı diye biliyorum ama yalnış biliyor olabilirim siz şifreyi söylerseniz sevinirim. Malum benim gibi bu sorunlarla uğraşan bir çok BT öğretmeni olacaktır. Yardım için tşkler hocam.

Geri