Creality Ender 3 Pro ürün çıktısı hakkında 1 soru...

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
671
Cihaz: Creality Ender 3 Pro
Filament: Abg PLA Filament

Anahtarlık baskısı deniyorum. Tabla ayarlarında problem yaşamıyorum ancak ürün kenarlarında istediğim çıktıyı henüz alamadım, neden olabilir? Basılan ürün boyutu En:7 cm, Boy, 2 cm, Yükseklik 0.6 cm. İç duvar genişliği 0,2 cm civarında.

1. deneme;
Standart Quality (0.2) PLA sıcaklığı 200 derece, infill 20. Diğer ayarlar olduğu gibi bırakıldı. Sonuç:
1.jpg



1. denemedeki ürünün kenarları yapışmadı malesef. Videolarda yapışmama için PLA sıcaklığı deüşük kalmış olabilir diyenler vardı. O yüzden aynı ayarlarla 220 derece PLA sıcaklıkla bastım 2. denemeyi. Diğer ayarlar aynı. Ayrıca yazı detayı kötü olunca yazının yukarıya doğru yüksekliğini azaltıp, tek sıraya çevirdim.
2. deneme sonuç: Kenarlar yine hem yapışmadı, hem de yazı detayı yine tam olmadı malesef.
2.jpg


3. denemede baskı ayarları şöyleydi, Super Quality (0.2) PLA 200 derece, Infill 80. Ne yazık ki yine kenarlar tam yapışmadı gibi, elime 3. halini almadım ama bakan arkadaş biraz daha yapışmış olduğunu ve yazının biraz daha detaylı olduğunu söyledi. Ancak kusursuz bir baskı olmadı gibi yine. Duvarlar mı ince kalıyor acaba? Yazıcı duvarları dikey çizgiler ile çiziyor. Diğer her yer çapraz ızgara ama duvarları hep dikine ve yata çizgiler ile yapıyor. İnce olduğu için mi acaba?
Sonuç:
3.jpg



Kenarların daha birbirine yapışkan ve pürüzsüz olması için neye dikkat etmek gerekir? Ve ayrıca yazıda kusursuz geçiş yapmak mümkün mü?

Çizimler Tinkercad'da yapıldı. Cura ile yazıcıya gönderildi.
 
Öncelikle ilk baskılarınızda yetersiz akış olduğu görülüyor. Bunun nedenleri extruder'in kalibre edilmemiş olması, filamente uygun sıcaklık kullanılmıyor olması, daha da kötüsü hotend ya da nozzle'da tıkanıklık olması.
Son resimden de anlaşılana göre de tabla ayarınız da uygun değil. Sağ taraf tablaya çok yakın olmuş.
Neler yapmalısınız? Eğer yazıcının montajını kendiniz yaptıysanız mutlaka baştan sona her şeyi doğru yaptığınızı kontrol edin. Tüm vidaların ama tüm vidaların yeterince sıkıldığından emin olun. X ekseninin profilinin yazıcının ayaklarına paralel olduğundan emin olun. Her yeni filament makarasına başladığınızda mutlaka sıcaklık kulesi basıp, sıcaklık testi yapın. Filamentinize uygun sıcaklığı bulun. Ben de ABG beyaz filament kullanmıştım. 205 derecede basmıştım. Çok da güzel baskılar almıştım. Sıcaklık testi yapmadan ürün basmaya geçmeyin. 220 derece çok yüksek bir sıcaklık.
https://www.youtube.com/c/BişeylerYapalım/videos
adresindeki ender 3 videolarının tümünü izleyip, kendi yazıcınızda yapmadıklarınızı yapmaya çalışın.
https://www.facebook.com/groups/232188910891377/
facebook grubunu takip etmenizi de öneririm.
Ender 3 Pro gibi yazıcılar ne yazık öyle montajını yap, mükemmel baskılar al yazıcıları değiller. Kullanıcının (operatör) 3D yazıcıların çalışma mantığını, üzerindeki parçaların çalışma sistemini bilmesine ihtiyaç duyuyorlar.
Ben de yazıcımı aldığımda ( https://bilgisayarbilisim.net/konular/ender-3-pro-3d-yazici-tecrubem.172719/ ) benzer sorunlarla karşılaştım ama 3D yazıcıların çalışma sistemini öğrendikçe kullanıcının bilgi düzeyinin çok önemli olduğunu farkettim.
 
Hocam linke bakınca sizin yazınızı da okuduğumu hatırladım. Hatta zamani gelince kılavuz gibi faydalanirim demiştim. Ama cihazı bağlayınca tez canlılık yapıp, hemen ürün görme arzusu ağır bastı. Önerilerinizi dikkate alıp, masayi su terazisi ile düzeltip, vidaları elden geçirmeye başlayayım ben. Her aşamada birşey öğretiyor bu yazıcı, çok sağolun detaylı cevabınız için.
 
Geri
Üst