DÜNYADA VE TÜRKİYEDE ZEKA

Kodla Büyü
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 1 milyon 986 bin 995 adaydan, 207 bini iki yıllık üniversitelere girebilmek için gerekli olan 140 puan barajını aşamadı. 4 yıllık lisans programlarında okumak ve ikinci sınava girebilmek için gerekli olan 180 puan barajını da tam 618 bin aday geçemedi. Testlerdeki en düşük doğru ortalamalarında ise tablo değişmedi. Yine fen ve matematik en düşük doğru cevap verilen dersler oldu.

Matematik ve fendeki bu tablo uluslararası ölçektekinin yansımasına paralel. Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2012 sonuçlarına göre, 65 ülke arasında Türkiye’deki öğrenciler,matematikte 44, fende ise 43. sırada.
15 yaşındaki öğrencilerin katıldığı PISA’da, Türkiye, matematik ve fen puanlarını bir miktar yükseltse de, 2003 yılından bu yana bir üst ya da alt sıra dışında konumu değişmedi.

ALINTIDIR
 
Zekayı bilmem de

Tembellik ve Çakallık ta dünya markası yolunda hızla ilerliyoruz :P
 
bu tür sorular insanların zekasını ölçemez. saçmalıktan başka bir şey değil. bu ülkede Almanlar zekiyse zaten bu testin geçersizliğinin en büyük göstergesidir.
 
Bu gerçek bir zeka testi değil.zeka testinde olamayacak kolaylıkta çok soru var.Bazı sitelerde gerçek zeka testleri var.
 
Geri
Üst