Dönem arası

Kodla Büyü
Bilişim teknolojileri rehber öğretmeni olarak görevlendirilen bir öğretmen dönem arasında görevine devam edebilir mi? Yasal dayanakları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Görevlendirme yazısı çıkarken görev süresinin ne zaman başlayıp ne zaman bittiği gelen resmi yazıda yazar. Bu süre genellikle yarı yıl tatilini kapsamıyor. Ama istiyorsan gelen görevlendirme yazına bir göz at.

Ya hocam rehber öğretmen diyosun ve bunun hangi tarihler arasında olduğu apaçık yazıda belirtilmiş. Siz de imzaladınız kabul ettiniz. Nasıl soru ki bu şimdi. Nasıl bi yasal dayanak arıyosunki. Bitiş tarihi bu gün diye yazıyo yazıda. Amaan neyse ya susayım diyorum yazıyorum hata bende.

ya ne yaptınız olmadı asalım adamı bir soru sordu diye...
bence soruyu soran arkadaş daha önceki senelerde, öğretmen ve okul idaresi isterse tatillerde de görev ve ücret alınabildiği için soruyor bu soruyu
ama tabi bu sene BTR görevlendirmesi için "yarıyıl ve yaz tatillerinde görevlendirme yapılmayacak" diye net bir şekilde belirtilmişti, verilmesi gereken cevap bu.

Aklı evvel hocam sen çok biliyorsun evet. Ben BT rehber öğretmeni değilim öncelikle. Bildiğinizi yazmnız yeterdi. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. Geyik arayanlar haber sitelerindeki yorumlar bölümlerine mesaj yazsınlar.

emrullahhak' Alıntı:
Aklı evvel hocam sen çok biliyorsun evet. Ben BT rehber öğretmeni değilim öncelikle. Bildiğinizi yazmnız yeterdi. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. Geyik arayanlar haber sitelerindeki yorumlar bölümlerine mesaj yazsınlar.

"bizden bir cacık olmaz" diyenlere katılmıyorum..
Bazılarında eksik olan tek şey su ve yoğurt!

Neden biraz daha güzel cevap vermiyoruz diye düşünüyorum. Sonra cevap bulamıyor ve susuyorum...!
.
Öğretmen olarak anlatmanın yardımcı olmanın bilincinde olmak lazım diye düşünüyorum
.
Yanlış mı düşünüyorum acaba diye de soruyorum kendime... :cry:

tencere' Alıntı:
ya ne yaptınız olmadı asalım adamı bir soru sordu diye...
bence soruyu soran arkadaş daha önceki senelerde, öğretmen ve okul idaresi isterse tatillerde de görev ve ücret alınabildiği için soruyor bu soruyu
ama tabi bu sene BTR görevlendirmesi için "yarıyıl ve yaz tatillerinde görevlendirme yapılmayacak" diye net bir şekilde belirtilmişti, verilmesi gereken cevap bu.
Hocam tepkiler biraz sert olabilir ever ama bende ilk okuduğumda kızdım açıkçası;
hangi yetkiliyle konuşsam sadece BT öğretmenleri için değil Genel olarak öğretmenler için mevzuat bilgileri zayıf iki yazıyı okumuyorlar ki birleştirip yorum yapsın diyor.

Bu örnekte de değerli hocamız sorduğu işle ilgili görevlendirme yazısını okumamış bir kez olsun okumuş olsaydı görevlendirmelerin süresini bilirdi(burada ben tembelleştirmemek adına süreleri bilerek yazmıyorum) ve böyle bir soruya gerek kalmazdı.

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Neden biraz daha güzel cevap vermiyoruz diye düşünüyorum. Sonra cevap bulamıyor ve susuyorum...!
.
Öğretmen olarak anlatmanın yardımcı olmanın bilincinde olmak lazım diye düşünüyorum
.
Yanlış mı düşünüyorum acaba diye de soruyorum kendime... :cry:
Doğru yada yanlış olduğunu yorumlamak kimsenin haddi değil aslında ama bence eski bir düşünce tarzı öğretmenin anlatması günümüz öğrenme literatüründe ders içinde ki görevi öğrenme süreçlerine rehber diye geçmektedir bilirsiniz,
şimdi siz bir kişinin internette arayıp bulabileceği bilgiyi pıt diye söylerseniz makro düzeyde o kişinin öğrenme sürecine iyilik mi edersiniz kötülük mü? Onu iyi hesaplamak lazım.

Öğretmenliğe 50-60'ların yaklaşımıyla her şeyi bilip söyleyen zümrenin ismi olarak bakıyorsanız ki umarım kimse artık öyle bakmıyordur elbette haklı olabilirsiniz.

emrullahhak' Alıntı:
Bilişim teknolojileri rehber öğretmeni olarak görevlendirilen bir öğretmen dönem arasında görevine devam edebilir mi? Yasal dayanakları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

devam edemez! Rehber öğretmenlik eğitim-öğretimin olduğu zamanda yapılır.

tayinci42' Alıntı:
emrullahhak' Alıntı:

"bizden bir cacık olmaz" diyenlere katılmıyorum..
Bazılarında eksik olan tek şey su ve yoğurt!

Herkes ne olduğunu çok iyi biliyor. :-1:

Geri