Döner sermaye açmayı düşünüyoruz, görüşleriniz..

Kodla Büyü

Parhelion

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzda ve web tasarım ve programlama üzerine bir döner sermaye işletmesi açmak gibi bir fikrimiz var. İş alabileceğimizi umuyorum fakat mevzuat, yükümlülükler, olumlu yönleri, olumsuz yönleri vs. konularda yeterince bilgi sahibi değiliz. Deneyimli arkadaşların görüşlerini almak isterim, teşekkürler..

Bizde düşünüyoruz tam araştırmadım en kısa zamanda araştıracagım buradaki arkadaşlarında düşünceleri ne olacak bakalım

astarı yüzünden pahalı :)
.
ama siz web sitesi yapacağınız için alım maliyeti yok ordan kazanabilirsiniz.

1000 liralık iş yapsanız 500 lirası vergiye gidiyor. kalanı da saymana, müdüre, müdür yardımcısına, döse de çalışan ÖĞRENCİ ve öğretmenlere gidiyor.

BaRBaRYaN' Alıntı:
1000 liralık iş yapsanız 500 lirası vergiye gidiyor. kalanı da saymana, müdüre, müdür yardımcısına, döse de çalışan ÖĞRENCİ ve öğretmenlere gidiyor.
zahmetini ben yiyecem
elin ağız kokusunu ben çekecem
sonrasında da yarısı vergiye diğer yarısının da birçoğu ona buna gidecek
bana 3 ün 1 i bile kalmayacak...
hadi ordan hadi ordan

Kesinlikle önermem.
Bana web tasarım işi için gelenleri öğrencilerime yönlendiriyorum. Hem 3-5 kazanıyorlar hem de piyasa tecrübesi kazanıyorlar.

cyln' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
zahmetini ben yiyecem
hadi ordan hadi ordan
hocam orası öyle de en azından yasal bir engel yok aldığın para için

Parhelion' Alıntı:
cyln' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
zahmetini ben yiyecem
hadi ordan hadi ordan
hocam orası öyle de en azından yasal bir engel yok aldığın para için
..
eğer elinde 1000 liralık 2 tane iş varsa; gerekli gereksiz bir sürü yere para kazandıracağın şahıs şirketi açarsın 3. iş tamamen sana kalır. fatura da kesersin. yine yasal bir engel kalmaz ortada.

ayrıca anlaş bir grafik ajansı ile. işi sen yap. faturayı onlar kessin. sen sadece KDV + gelir vergisi payı ver olsun bitsin.

Geri