Düşük İşlemcili Bilgisayarlar için MicroXP

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iskete
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

iskete

Site Gezgini
Mesajlar
93
Düşük İşlemcili Bilgisayarlar için MicroXP süper bir işletim sistemi.Sınıf öğretmeniyim, okulumuzda fabrikalardan toplanmış 1998 menşeli pentium 2 işlemcili 13 adet compaq pc var. Bunlara daha önce normal XP pro'yu kuruyordum ancak PCleri aşırı derecede kasıyordu. Nette modiifiye bu XPyi buldum ve şu an Laboratuvardaki bütün pclere kurdum. Çok memnunum. Hatta şu an NSS 9.02'yi de kurdum, laboratuvarımız canlandı. Muhteşem oldu. Kasma olayı ortadan kalktı. Hepsi stabil çalışıyor nadiren donma olayları oluyor ama pentium 2 için normaldir herhalde.
Bu başlığı düşük işlemcili bilgisayarların olduğu okullarda çalışan arkadaşlarıma yardımcı olmak amacıyla açtım. Ben link vermiyorum sanırım yasal değil. Ama ufak bir kopya google da bolca link var. Morning isimli arkadaşın düzenlediği MicroXP'yi indiriniz.
Shiftdelete'deki ayrıntılı sunum : http://shiftdelete.net/micro-xp-ile-windows-kurulumu-6071.html
 
:: RAM Kullanımı: 39 Megabyte
:: Çalışan işlem sayısı: 15
:: Documents and settings klasörü: 1.46 Megabyte
:: Program Files klasörü büyüklüğü: 4.59 Megabyte
:: WINDOWS klasörü büyüklüğü: 192 Megabyte
 
bu tür xpleri kullananların başına gelebilecekler; http://www.blog.zemana.com/2008/04/karanlk-windows.html "Bir grup programcı, Windows XP SP2 sürümünü alıp, binary dosyalarında %20'ye varan köklü değişiklikler yapıp, görsellerini ve işleyişini yeni bir işletim sistemi dedirtecek kadar değiştirerek, Windows Dark Edition adı altında yayınlıyorlar. Söz konusu programdan, AntiLogger kullanıcılarımızın birinden gelen otomatik hata raporu sayesinde haberdar olduk. Görünüş açısından etkileyici gözükse de yaptığımız incelemede, söz konusu Windows Dark Edition’u kullanarak, en az internet kafeden banka hesabınıza girerek oluşturduğunuz güvenlik riski kadar risk almış olursunuz. Windows Dark Edition v6 üzerinde yaptığımız lokal testlerde, sistemde bütünleşik bir backdoor'a rastlayamadık. Zaten bu türde bir şey olsa dahi, bunu lokal olarak saptayamayacağımızı biliyorduk. Çünkü tcpip.sys'den ndis.sys’ye kadar bütün network driver'ları modifiye edilmişti. Bu yüzden; VMware ile sanal bir network grup kurup, bu grup üzerindeki makinelerden birine ilgili işletim sistemini kurduktan sonra gateway üzerinden sniff ettiğimizde, ilgili sistemin bir IRC kanalına bağlantı kurmaya çalıştığını gördük. Yani kurulduğu sistemi zombi haline getirmek istiyordu. Geçtiğimiz günlerde çıkan MBR rootkit bile işletim sisteminden önce başlayabilmek için çok kuvvetli bir mücadele veriyor. Çünkü bunu başarırsa (ki başarıyor da), işletim sistemi ve üzerinde kurulu olan hiç bir güvenlik programı tarafından fark edilmeden istediğini yapabiliyor. Durum böyleyken, modifiye edilmiş böyle bir işletim sistemini kurarak, adı MBR rootkit olmayan fakat oluşturduğu güvenlik zafiyetleri ile aynı işi yapan bir zararlıyı, kendi elinizle kurmuş oluyorsunuz. Bu nedenle bu ve bunun gibi modifiye edilmiş bir sistem üzerinde, AntiLogger veya benzer güvenlik programlarının hata vermesi, hatta sistemi tamamen kilitlemesi de çok doğaldır. Çünkü ntoskrnl.exe'den csrss.exe (Client Server Runtime Process) 'ye kadar, neredeyse tüm binary dosyaları değiştirilmiştir. Bu durum orjinal Microsoft dijital imzalarının bozulmasına, neticesinde csrss.exe gibi kritik bir Windows bileşeninin alarm penceresi oluşturmasına neden oluyor. Sonuç: BSOD ya da sistemin kilitlenmesi olacaktır. Bu türde modifiye edilmiş sistemler için teknik destek veremeyeceğimizi üzülerek belirtmek zorundayız. Zaten bu türde bir sistemi, sistemin kendisinden korumak da mümkün değildir. Zemana Blog okurlarının bu yazıdan sonra, bu türde bir işletim sistemi kullanıyorlarsa, bundan vazgeçeceklerine eminiz. "
alıntıdır
 
Hocam bu bilgisayarları sadece öğrenciler kullanıyor ve bu modifiye xp kadar bu denli düşük işlemcili pclerde verimli kullanabileceğimiz başka işletim sistemi yok. Yani ehveni şer olarak düşündüm. Başka çaremiz yok :)
 
acaba micro xp kurulmuş bir bilgisayarda ofis programlarını kullanabilirmiyiz?
bunun dışında günlük kullanımda her zaman lazım olan msn, winap, media player tarzındaki programlarda sorun çıkıyor mu?
 
hakanotuken hocamiz buna benzer xp paylaşmıştı. Onu kullandım bi kaç bilgisayara kurdum. Gayet hızlı çalışıyor. Ancak bir iki problemim oldu.
En büyük problemi sürücüleri bulamıyor. Aygıt yöneticisi bölümünde neye yaradığını bilmediğim bir sürü bilinmeyen aygıt oluyor.
Ekran kartı ve ses kartı sürücülerini yükleyebildim.
İkinci problemi ise, hiçbir şekilde webcam kurulumu yapmıyor. Bir dll dosyası eksik diyor ve kurulumu sonlandırıyor.
Yazıcı eklemeyi denemedim, büyük ihtimalle yazıcı eklemeyi de kabul etmeyecek.
Ama bu microxp yi denemedim, bilmiyorum, denemeyi düşünüyorum.
 
İlk kurulumda ethernet kartını ve ses kartını kuruyor. Hocam office 2003'ü kurdum. Kurulum sırasında access ile ilgili hata veriyor ama problemsiz çalışıyor office programları. Windows içerisine media player 11 için link konmuş. Ben gom playerı kurdum sorun çıkmadı. Benim makineler 98 çıkışlı hepsinin driverlerını yükledim sorun çıkmadı. Deepfreezde de problem yok. Ağı görüyor, ağ kurulumu gerçekleşiyor fakat ağ erişimini engelliyor pcden pcye. Normal xp kurulu pcden dosya paylaşımı mümkün. Ben bütün gerekli programları öğretmen bilgisayarından diğer pclere paylaştırdım. NSS 9.02'yi şu an sorunsuz kullanıyorum. Sistem çok hızlı düşünün pentium 2 cayır cayır çalışıyor.
Tavsiyemi sorarsanız makineleriniz çok eski değilse kurmayın ama ramleriniz düşükse normal xp çok fazla kasıyorsa pcleri bir makineye kurun deneyin derim. Denemekten zarar gelmez hoşunuza giderse bütün pclere kurarsınız. Saygılar.
 
Ben de denedim ekran kartı driveri kurulmamış, driver cd lerinden de kuramadım. Geri diğer xp lerden kurdum. Yavaş ama idare edecez artık, yeni pclerimiz olana kadar:(
 
Hocam bu tür sistemler için microsoftun yayınladığı Windows Fundamentals for Legacy PCs ya da WinFLP, Eski Bilgisayarlar İçin Temel Windows Microsoft'un konfigürasyonu Windows XP'yi kaldırmayan bilgisayarlar için piyasaya sürdüğü, Windows'un yalnızca en temel bileşenlerini içeren işletim sistemini öneririm.
forumda bununla ilgili başlık açmıştım daha önce. Microxp deki saçma hatalarla karşılaşmazsınız.

Asgari Sistem Gereksinimleri
En az 233 Mhz'lik pentium işlemci(300Mhz önerilir)
64 MB RAM(128 önerilir)
500 MB Sabit Disk (1 GB önerilir)
800x600 ve üstü ekran çözünürlüğü.

Özellikler
XP'ye göre daha az RAM tüketir.
WinXP/2000 için yazılan programların çoğunluğunu destekler.
Eski bilgisayarlar için eski win sürümlerine göre daha güvenlidir.
Oyunları Destekler
Son sürücüleri içerir.

Sınırlamalar
Dial-up bağlantı ve çoklu bağlantılar desteklenmez.
Sabit Diskin tamamına kurulması gerekir.
Eski program ve sürücüler hata verebilir.

ben bunu öneririm.
 
Arkadaşlar micro xp Experience kurdum okuldaki bir bilgisayara fakat ağ kurulum sihirbazı dahil olmadığı için internet baglantısını yapılandıramadım,bir de office 2003 kurmayı denediğimde windows bu programı desteklemiyor şeklinde mesaj aldım .. sizler de bu tarz problemler yaşadınız mı kurarken? benim indirdiğim paketten mi kaynaklanıyor acaba,fikir verirseniz sevinirim.
 
Geri
Üst