Düşen ve çalışmayan kasa

Kodla Büyü

gozzde

Aktif Üye
Bt sınıfımdaki 2 bilgisayarın kasası devrildi öğrenciler tarafından. İkisi de çalışmıyordu. Birini açtım işlemci fanı oynamış yerinden, takınca çalışmaya başladı. Ancak diğer kasayı çalıştıramadım bir türlü. Hiç elektrik gelmiyor görünüyor. İşlemci fanını, hdd ve power kablolarını kontrol ettim. Başka neyde sorun olabilir? Yardımcı olur musunuz?

Tek tek herşeyi denemem gerek değil mi? Direk şu sebeptendir diyemez miyiz? Güç kaynağını sök, başka bilgisayara tak vs..Uğraştıracak..

memleketten gelirken arababanın bagajına masaüstü bilgisayarını koymuştum
gelirken baya hırpaladım sanırsam :oops:
neyse geldiğimde kurdum çalışmadı
eyvah dedim uğraştıracak beni
kasayı açıp anakarta giden 20 ve 4 pinli kabloları söküp geri taktım düzeldi :+1:
sadece bir örnek
kolay gelsin

gozzde' Alıntı:
Tek tek herşeyi denemem gerek değil mi? Direk şu sebeptendir diyemez miyiz? Güç kaynağını sök, başka bilgisayara tak vs..Uğraştıracak..

hocam, tek tek hepsini sökmen gerekmez, önce güç kaynağını yerinden sökmeden sadece bağlantılarını sök ve elle bi ataç yardımıyla (üstte verdiğim linkte anlatmış) açmayı dene, eğer çalışırsa bir sonraki adıma bakarsın.

arkadaşım çözdüysenn olayı nasıl yaptığını alatta bizimde başımız gelirse n tecrübeli olalım

Direk şu sebepten diyebiliriz; Power Supply...

Hiç elektrik gelmiyorsa başka neden olabilirki...Çünkü anakartın yani bilgisayarın çalışması için gerekli gücü sağlayan donanım malzemesi budur...

gkhnhll' Alıntı:
arkadaşım çözdüysenn olayı nasıl yaptığını alatta bizimde başımız gelirse n tecrübeli olalım
Evet sorunum çözüldü. :) Komik bir şekilde.. Kasanın power supply'ında sorun vardı. Başka kasanın power supply'ını takınca bilgisayar çalıştı çünkü. Çözüm olarak power supply'ı değiştirmek olarak belirledim. Ama bunu sürekli paramızın olmadığını söyleyen müdüre söylemeye çekindim. Yarın söylerim diye diye erteledim. Ve bugüne geldik. Bugün öğrencilerden biri bu bilgisayarı açmış ve bilgisayar çalışıyor. Nedendir nasıldır bilmiyorum. Defalarca kontrol ettim daha önce bilgisayarı ama diğer kasanın power supply'ını takıncaya kadar hiç çalışmamıştı. Bugün mesajı yazdığım tarihe bakmak için girdim foruma. Aradan 1 ay geçince otomatik olarak düzeliyormuş :)

Geri