Dünayada en fazla çay içen ülke türkiye

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan papakaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

papakaa

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
http://qz.com/168690/where-the-worlds-b ... nkers-are/

the-world-s-biggest-tea-drinking-nations_mapbuilder1.png

the-world-s-biggest-tea-drinkers-average-annual-tea-consumption_chartbuilder-1.png

pound diye bu çay fiyatının pahalılığından da ileri geliyor olabilir birazda 1 rize sarı 17 tl !!

aynı grafikten benzini yapsalar türkler en çok benzin kullanan denebilir halbuki alakası yok biz milletin depoya verdiğini 5 lt ye veriyoz

dünyanın en pahalı benzini ve eti türkiyede hocam :)
çayın kilosunun 10 liranın üstünde olması bile anormal bence.

sirf 5-6 kilo ben içiyorum zaten.. 2,5 azdır.. du bi çaykoyum

gerçi millet her seferinde 50 liralık benzin ve 20 liralık et aldığı için kimse zamdan etkilenmiyor :++:

kily' Alıntı:
pound diye bu çay fiyatının pahalılığından da ileri geliyor olabilir birazda 1 rize sarı 17 tl !!

aynı grafikten benzini yapsalar türkler en çok benzin kullanan denebilir halbuki alakası yok biz milletin depoya verdiğini 5 lt ye veriyoz
pound ağırlık olan pound hocam sterlin olan pound değil orada yalnız

omd' Alıntı:
kily' Alıntı:

pound ağırlık olan pound hocam sterlin olan pound değil orada yalnız
Hocam ben yazacaktım siz erken davranmışsınız. Çayın fiyatıyla içme arasında nasıl bir bağ kurulur onu da görmüş olduk. :D

bende öyle en az bi demlik israf etmeyi hiç sevmem ısıtıp ısıtıp içerim yani öyle bi aşk var aramızda ama midemide mahvetti

ct442002' Alıntı:
15 bardak içerim günlük...
2 şeker atsak 30 şeker bünyeye giriyor.
işte bu yüzden kiloyla mücadele ediyoruz.
en iyisi şekersiz o zaman da tat alamıyorum şahsen

sekeri kestim 2 yıldır
cayın tadı o zaman cıkıyor eskiden sekerden cayın tadı belli olmamıs
çaysız olmazzzzzzzz diyenlerdenim

aliu_71' Alıntı:
ct442002' Alıntı:
15 bardak içerim günlük...
2 şeker atsak 30 şeker bünyeye giriyor.
işte bu yüzden kiloyla mücadele ediyoruz.
en iyisi şekersiz o zaman da tat alamıyorum şahsen

Hocam ben tek şeker atıyorum. şeker çayın tadını bozuyor.
Eskiden 3 şeker, sonra 2 ye düştüm, şimdi tek şeker, inşallah şekersize doğru gidiyorum.

şeker çayın tadını bozuyor.

öğretmenler kurul toplantısında çay konusunu 1 saat konuşmuştuk...çaysız olmaz aga...hele ki öğretmenin mazotudur çay

Bence sonuçlar oldukça doğru olmuş.Bir yere oturduğumuzda aklımıza gelecek ilk içecek çay olmaz mı?Bazen bugün çok çay içtim başka birşey alayım diye düşünürsün fakat yine riske girmez bir çay daha alayım dersin...

hele ki birinin dairesine makamına masasına gittin çayını içirmeden yollamaz :D zorla kalkarsan çayı arkadan yollar :D

Geri