Dğum izni ve stjerlik Önemli!!!

Kodla Büyü

geronimo10

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bizim okuldan bi arkadaş stajer öğretmen. hamile ve mart gibi doğum yapacak. o tarihe kadar kurslar bitiyor ve hemen sonrasında doğum iznine ayrılacak. bu durmda stajerliği normal sürede kalkar mı yoksa uzar mı? (bizim askerlikte ücretsiz izin olduğu için adaylığımız kalmıyor ama doğum izninde nasıl onu merak ediyoruz) bir de yazın eş durumundan tayin isteyebilir mi acaba? Okul idaresi adaylığının kaldırılmayacağını söylüyor ilçe mem henüz böyle bir durumla karşılaşmamış bilmiyor, yönetmelikleri karıştırdık ama bi cevap bulamadık. bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

aynı durum stajerken benim çok yakın arkadaşımın da başına geldi.30 martta doğum yaptı..2.dönemi tamamen izinle ve raporla kapattı. stajerliği de kalktı..bizim stajerlik kursları şubat ayında bitmişti.sınavlara da girmişti arkadaş..idare de sorun çıkarmadı..idareye de bağlı yani biraz

aylıksız izin alırsa kalkmaz. doğumdan sonra aylıklı izin hakkı var. onu kullasın. sonra haziran sonu gibi o biter bitince haziranıda raporla kapatırsa sıkıntı olmaz. ama aylıksız izin alırsa aldığı izin günü kadar stajerliği uzar.

hocam stajyerlik kalkmasa da tayin olabilir. geçen yılki özür durumu atama kılavuzunu inceleyin sağlıklı sonuca ulaşılabilir.

arkadaşlar teşekkürler. sanırım ücretsiz izin almadığı sürece bir sorun olmayacak. normal doğum iznini kkullanacak ve gerkirse raporla dönemi kapatacak. bu durumda anladığım kadarıyla bir sorun olmuyor. adaylığı normal sürede kaldırılıyor ve tayin de isteyebiliyor. biz de bu şekilde olması gerektiğini söyledik ancak okul idaresindeki bilgili(!) ardaşlar doğum izni kadar adaylığın uzayacağını iddia ediyorlar. aynı bilgili arkadaşlar bana da 8-5 çalışacaksın diye çok direttiler ama yılmadım. :sleep:

geronimo10' Alıntı:
arkadaşlar teşekkürler. sanırım ücretsiz izin almadığı sürece bir sorun olmayacak. normal doğum iznini kkullanacak ve gerkirse raporla dönemi kapatacak. bu durumda anladığım kadarıyla bir sorun olmuyor. adaylığı normal sürede kaldırılıyor ve tayin de isteyebiliyor. biz de bu şekilde olması gerektiğini söyledik ancak okul idaresindeki bilgili(!) ardaşlar doğum izni kadar adaylığın uzayacağını iddia ediyorlar. aynı bilgili arkadaşlar bana da 8-5 çalışacaksın diye çok direttiler ama yılmadım. :sleep:

Hocam kursları almış diyosunuz ve uygulamalı eğitimi de tamamladıysa doğum izni zaten 3 ay sürüyo bu sürede 1 yıl doluyosa adaylığı kalkar. Adaylığı kalkarsa da yazınki eş durumundan faydalanabilir.

Geri