D&R'dan Sipariş Verdiğim Kitaplar Bugün Elime Ulaştı

Kodla Büyü

botehasan33

Aktif Üye
Geçen hafta dr.com.tr'den sipariş verdiğim, "Çocuklar İçin Web Tasarımı", "Çocuklar İçin Programlama" ve "Scratch ile Programlama Öğreniyorum" kitapları bugün elime ulaştı. D&R bayisinden yaklaşık 50TL'ye alacağınız bu 3 kitabı, dr.com.tr'den 36,50 TL'ye alabilirsiniz. (25 TL üzerine kargo bedava)

İlk incelemelerime göre kitaplar çok başarılı. Özellikle ilgi alanıma girdiği için "Web Tasarımı" kitabını daha ayrıntılı inceledim. Kitabın tasarımı, anlatımı, örnekleri çok hoşuma gitti arkadaşlar. Düşünenler varsa tavsiye ederim.

Benimde elime hafta sonu ulaştı. Web tasarımı ve programcılık kitapları tasarım olarak güzel ama çocuklar için bile olsa sanki basit gibi biraz daha örnekler bol olabilirdi.

sizce okullarda derslerde kullanabilirmiyiz 6.sınıflarda yada 5 lerde seviyelerine göremidir hocalarım

evrim0626' Alıntı:
sizce okullarda derslerde kullanabilirmiyiz 6.sınıflarda yada 5 lerde seviyelerine göremidir hocalarım

D&Rda incelemiştim, anlatımları çok temel düzeyde zaten sizin bildiğinizden 1 fazlası yok kitaplarda sadece daha renkli ve eğlenceli :)

benimde bugün elime geçti kitaplar, oldukça güzel ve canlı cıvıl cıvıl kitaplar, keşke öğrencilere de aldırabilsek diye düşündüm sonra...

Ben kitapları beğendim ve derslerimde kullanacağım. Fiyatlarda bir değişiklik yok. Tahmin edeceğiniz üzere, dr.com.tr'deki fiyat, D&R mağazalarındaki fiyattan daha düşük. 25TL ve üzeri alışverişe kargo bedava kampanyası da dr.com.tr'de her zaman mevcut.

Ben de şu günlerde ikilemde kaldım. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce özellikle scratch konusunda ümitli ve sabırsızdım. Şimdi 5. sınıf öğrencilerini görünce, önce bi windowsu kullanmayı öğrenmeliler diyorum. Esasında scratch ancak 7 ve 8. sınıf öğrencilerine uygundur diye düşünüyodum. Ama burda siz beşlerden bahsedince... :roll: Siz ne yapacaksınız, ne zaman programlama öğretimine geçeceksiniz? Öğretim programına göre de programlama ikinci döneme falan geliyor olmalı değil mi? Klasör oluşturma, kes, kopyala, temel düzeyde office belgesi oluşturmak, kaydetmek, kullanabilmek gibi geleneksel kazanımlara hiç girmeyecek misiniz? Beşinci sınıf öğrencilerinizin tamamı bunları yapabiliyor mu? Dersin adı BT ve yazılım olduğundan beri kimse bunlardan bahsetmiyor bakıyorum da :o Ne öğreteceğime, nereden başlamam gerektiğine karar veremediğim için yıllık planımı henüz düzenleyemedim. Kimi plan örnekleri ağır geliyor, kimileri eski programa göre. Ortaya karışık bişey yapacağım ama bilemedim şimdi...

Eslivya' Alıntı:
Ben de şu günlerde ikilemde kaldım. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce özellikle scratch konusunda ümitli ve sabırsızdım. Şimdi 5. sınıf öğrencilerini görünce, önce bi windowsu kullanmayı öğrenmeliler diyorum. Esasında scratch ancak 7 ve 8. sınıf öğrencilerine uygundur diye düşünüyodum. Ama burda siz beşlerden bahsedince... :roll: Siz ne yapacaksınız, ne zaman programlama öğretimine geçeceksiniz? Öğretim programına göre de programlama ikinci döneme falan geliyor olmalı değil mi? Klasör oluşturma, kes, kopyala, temel düzeyde office belgesi oluşturmak, kaydetmek, kullanabilmek gibi geleneksel kazanımlara hiç girmeyecek misiniz? Beşinci sınıf öğrencilerinizin tamamı bunları yapabiliyor mu? Dersin adı BT ve yazılım olduğundan beri kimse bunlardan bahsetmiyor bakıyorum da :o Ne öğreteceğime, nereden başlamam gerektiğine karar veremediğim için yıllık planımı henüz düzenleyemedim. Kimi plan örnekleri ağır geliyor, kimileri eski programa göre. Ortaya karışık bişey yapacağım ama bilemedim şimdi...
Aynı durumdayım...

Aynen.. bu forumu bu yüzden seviyorum dertlerimiz ortak olunca kendimi yanlız hissetmiyorum :oops:

botehasan33' Alıntı:
Geçen hafta dr.com.tr'den sipariş verdiğim, "Çocuklar İçin Web Tasarımı", "Çocuklar İçin Programlama" ve "Scratch ile Programlama Öğreniyorum" kitapları bugün elime ulaştı. D&R bayisinden yaklaşık 50TL'ye alacağınız bu 3 kitabı, dr.com.tr'den 36,50 TL'ye alabilirsiniz. (25 TL üzerine kargo bedava)

İlk incelemelerime göre kitaplar çok başarılı. Özellikle ilgi alanıma girdiği için "Web Tasarımı" kitabını daha ayrıntılı inceledim. Kitabın tasarımı, anlatımı, örnekleri çok hoşuma gitti arkadaşlar. Düşünenler varsa tavsiye ederim.
Hocam kaç günde elinize ulaştı kitaplar.?

aynı kitapları bende satın aldım biraz önce ,güzelse derslerde kullanmayı düşünüyorum. tavsiye için teşekkürler. :+1: :+1:

Eslivya' Alıntı:

Bende de aynı dert var, biraz yokladım word ne excel ne bilmiyorlar, powerpoint adını duymayan çok sayıda öğrenci var.. Bilgisayar donanımı 0 zaten..
Bende daha ne yapacağıma karar veremedim, bir kaç plan inceledim bence çok detaylı ve ağır geldi. karmakarışık herşeyy..

H_M' Alıntı:
botehasan33' Alıntı:

Hocam kaç günde elinize ulaştı kitaplar.?

Hocam yaklaşık 4-5 günde geldi.

Eslivya' Alıntı:

Hocam ben 5. sınıflarda değil de 6. sınıflarda 2. dönem anlatmayı planlıyorum Scratch'i. Öğrencilerin seviyeleri çok yüksek değil. 5. sınıflarda olmaz bence. 5. sınıflarla 6. sınıflar arasında bilgi, beceri, kavrama, davranış, hazır bulunuşluluk anlamında dağlar kadar fark var. Çoğunuz bu fikrime katılacaksınızdır. Ama 6. sınıflar 2. dönemde temel düzeyde bir programlama eğitimini alabilirler bence.

botehasan33' Alıntı:
Hocam ben 5. sınıflarda değil de 6. sınıflarda 2. dönem anlatmayı planlıyorum Scratch'i. Öğrencilerin seviyeleri çok yüksek değil. 5. sınıflarda olmaz bence. 5. sınıflarla 6. sınıflar arasında bilgi, beceri, kavrama, davranış, hazır bulunuşluluk anlamında dağlar kadar fark var. Çoğunuz bu fikrime katılacaksınızdır. Ama 6. sınıflar 2. dönemde temel düzeyde bir programlama eğitimini alabilirler bence.

Benim öğrencilerim için de en uygunu bu. 5. sınıflar bu sene mümkün değil Scratch'ten anlamazlar. 6. sınıflar da ikinci dönemde ancak yapabilirler. Bu arada 6. sınıflarla bugün Eba'daki interaktif ebru ile çalıştık biraz. Bayıldılar... :) Konuyla hiç alakası yok ama söylemek istedim sadece :D Tavsiye ettiğiniz kitaplar için ben de sipariş verdim. Elimizde basılı kaynak bulunması iyidir.

Eslivya' Alıntı:

bende de aynı sorun ne yapacağım bilmiyorum

Bugün kitaplarım elime ulaştı. Çok memnun kaldım. Elimde branşım için kaynak bulundurmak sevindirdi.

bu kitapların pdf sini bulamaz mıyız arkadaşlar.
Bir arkadaş Fatih projesi ile verilen fotokopi makinesinde taratıp pm den bize ulaştırsa bizde öğrencilere ulaştırabiliriz aslında.

Dün ODTÜ Yayıncılık Çocuklar İçin Web Tasarımı kitabını d&r da inceledim. Hatta kitabı baştan sona taradim. Öncelikle bir çocuk bu kitabı satın alsa html kodlariyla bir web sayfası hazırlayabilir. Ama kitapta bırakın web sayfasını nasıl yayinlayacagini, yayınlanması gerektiği ile ilgili en ufak bilgi yok. Yani çocuk web sayfasını hazırlıyor, ama dosyalar öylece bilgisayarında kalakaliyor. Belki çocuk sayfasını web tarayıcısında görünce artık internette sanıyor. Yayinlamanin y sinden bahsedilmemis. Benim için hayal kırıklığı. Biz öğretmenler için de kaynak olamaz. O kitabın aynısını yazabilecek bilgiye ve anlatım gücüne sahibiz.

Ben web tasarımı kitabını inceledim çok güzel ancak geçen yüzyıldan kalma. Bu yüzden ben derste kullanmak için kendi e-kitabımı yazdım

teknogenclik' Alıntı:
Ben web tasarımı kitabını inceledim çok güzel ancak geçen yüzyıldan kalma. Bu yüzden ben derste kullanmak için kendi e-kitabımı yazdım
paylaşımda bulunursanız incelemek isteriz.

tebrikler...

Geri