D sürücüsü var ama yok

Kodla Büyü

Teknolojix

Üye
Bilgisayarımda D sürücüsüne tıkladığımda boş olarak açıyor ..klasörler görünmüyor.ama normlde 35 Gb d sürücüm doluu ..Muhtemelen flaş belleğinden new folderdan dolayı d yi pasifleştirdi..D sürücüsünü nasıl geri getirebilirim yada direk teknik servise mi yollıyımmm?Çünkü bu bilgiler bana lazım kesin geri getirmem lazım

bu akşam aynı olay benimde başıma geldi. arkadaşın flash belleğini bilgisayarıma taktım. new folder diye bir klasör vardı. virüstür diye silmeye çalıştım silinmedi. sonra bilgisayarımı kapatım tekrar açtığımda D ve E sürücülerindeki hiç bir klasörü bir daha göremedim. bilgisayarımı güvenli kipte başlattım tüm dosya ve klasörlerin yedeğini aldım. simdi bilgisayarımda d ve e halen görünmüyor. :( fikri olan var mı nasıl geri getirebilrim ?

simdi sistem geri yükleme yaptım. ama işe yaramadı malesef. yedek aldığım taşınabilir hardiskimdeki dosyaları da, diski bilgisayarıma taktığımda göremiyorum. ama taşınabilir diski başka bilgisayara takında görebiliyorum. windowsumda klasör seçenekleri aktif değil ve düzeltemiyorum. sanırım dosyalarım gizlenmiş durumda. tek çare windowsu yeniden kurmak sanırım :)

phpcoder' Alıntı:
bu akşam aynı olay benimde başıma geldi. arkadaşın flash belleğini bilgisayarıma taktım. new folder diye bir klasör vardı. virüstür diye silmeye çalıştım silinmedi. sonra bilgisayarımı kapatım tekrar açtığımda D ve E sürücülerindeki hiç bir klasörü bir daha göremedim. bilgisayarımı güvenli kipte başlattım tüm dosya ve klasörlerin yedeğini aldım. simdi bilgisayarımda d ve e halen görünmüyor. :( fikri olan var mı nasıl geri getirebilrim ?

Sırayla Avira Kurtarma CD si ve Avast Başlangıç Taraması öneririm.

Antivir başlangıç cd si oluşturma ve tarama için buraya,

Avast başlangıç taraması ayarları içinde buraya bakabilirsin

evet çalıştır a file:///D:/Oyunlar yazdım. açılıyor. tesekkürler ama kesin bir çözüm bulak lazım :)

Gecen gun New Folder.exe programini bir ogrencinin flash belleginde gordum; ama calistirmadim tabi. Bunlari kazara calistirmamak icin dosya yoneticinizde dosya uzantilarini her zaman acik tutun. Bunun icin: bilgisayarim > araclar > klasor secenekleri > bilinen dosya turleri icin uzantilari gizle seceneginin tikini kaldirin.

Dosyalara nasil ulasilacagina gelince... baslangic olarak farkli bir dosya yoneticisi ile surucuyu acmayi deneyin http://www.zabkat.com dan xplorer2 olabilir mesela...
CDden calisan bir windows veya linux da ise yarayabilir. Bir de dosyalarin nasil olupda gorunmedigini anlamak da ise yarayabilir tabi.

tesekkürler.avastı kurdum ve açılışta sistemi tarattım. simdi dosyalar görünüyor. ama sistem yine eskisi gibi değil. mesela klasör seçenekleri halen görünmüyor. buna da şükür.

Geri